Manžel robí scenáre, že ide tretia svetová vojna
Ženy, mm ma strašne scenáre že ide 3. svetová vojna, úplne je o tom presvedčený. Ja rozumiem že väčšine z vás to príde smiesne (keby sa to netýkalo mna aj ja sa smejem) no dotýka sa to nášho spolužitia a manželstva. Manzel je ulplne zmagoreny z toho. Nemá chuť viesť normálny život lebo však na čo, nakupuje zásoby potravín a paliva. proste nočná mora sa u nás deje. Vykrikuje mi že ho neberiem vážne a že veď uvidím, ešte sa mu budem ospravedlňovať. Proste je presvedčený, je to na dlho, ale na každú otazku ohľadom toho ma odpoved a ja netuším ako reagovať. Dostať ho na psychiatriu asi nebude ľahke, keďže podľa neho by sa mali liečiť všetci naokolo. Nikdy taký nebol, toto všetko prišlo s dobou koronovou a konšpiračnými teóriami ktorými sa unáša.
Ja viem že poviete odíď od neho, je to vsak môj manžel a otec mojich deti, chcem to vyriešiť k spokojnosti všetkých. Chcem mu pomôcť, brala som si ho v dobrom aj v zlom. No už začínam byt v koncoch, nie som ockovana pretože by sa somnou rozviedol, neusmievam sa už rok a som psychicky vyčerpaná. Pred tým sme mali normálny vzťah, nič nám nechýbalo, ľúbili sme sa, fungovali sme bez problémov ako noemalna rodina. Posledné mesiace sú u nás hrôza, už to cítia aj deti.
Nadych vydych ...To ze robi zasoby to je len dobre ale mu povedz nech aj datum spotreby sleduje alebo uklada tak aby v tom mal prehlad.To ze neboli cestoviny v supermarkete a toaletny papier to sme uz zazili .Moj chlap hovori ze najlepsia priprava je predpriprava .A ludia ani vojnu nepotrebuju ved ju zazivaju uz aj vtedy ked pozeraju tv a sleduju tieto konspiracie .
my uz davno sme v 3.sv.vojne,ale cez vakciny potichu.. pravdu ma manzel, sleduje veci, ktore sa realne deju, korona je len nalepka na oci ludi
Tak s tou vojnou to nie je až také nereálne a to že nie ste očkovaný mu plne schvaľujem.Čo sa týka toho bola by som na tvojom mieste opatrná a nezahadzovala všetko ako hoxy a konšpirácie ,
veď mainstreamové médiá nikdy nehovorili pravdu.
Netreba veriť každej blbosti čo povedia vo večerných správach.
Viem o rodinách ktoré zásoby robia cielene,ale bez toho že by to ničilo nejako ich rodinný život.Dá sa to v kľude a s rozumom.Problém je v tom že je to priveľa na jeho psychiku a ty situáciu zhoršuješ tým že ho silou mocou chceš presvedčiť o svojej pravde.Prestaň na ňho tlačiť.Ak robí zásoby tak nech robí,ty iba kontroluj aby tam nebolo nič po záruke,veď ak máte zásoby na niekoľko mesiacov do predu nič také strašné sa nedeje.Čo sa týka jeho Corona názorov,netlač na ňho,nepresviedčaj ho že nemá pravdu,keď to budeš robiť bude iba viac nervózny a bude ťa viac presviedčať o svojom.
Skús presmerovať jeho pozornosť inam,zapoj ho do nejakej práce,či vymysli nejakú aktivitu pre rodinu.Ak to nepomôže tak treba cez odborníka,môže ísť o nejakú úzkostnú poruchu.
Ber to však ako poslednú možnosť.Možno stačí zmierniť tlak z tvojej strany.
@judar Áno, nemáš tušenia. Tliachaš tu o tom, ako sa len u nás rieši vtáčia chrípka a ako v Ázii nie. A aké zanedbateľné straty to spôsobuje. Že v Ázii na trhoviskách sa vlastne nikdy žiadna choroba neobjaví. A pod čiarou riešiš aká je tá chrípka prkotina. Tak ak je pre teba neriešenie to, že sa bežne preventívne vyzabíja pár miliónov kusov hydiny, tak sa teda nerieši. Ak je pre teba smiešna strata zopár miliárd USD, ktoré juhovýchodná Ázia utrpela kvôli opatreniam proti vtáčej chrípke, tak potom sú škody zanedbateľné.
A to, čo tebe príde ako zbytočné zaoberanie sa nejakou vtáčou chrípkou, desí množstvá odborníkov na svete. Vieš prečo? Lebo vedia, že vírusy môžu mutovať. A vedia, že ak sa nejaký človek nakazí ľudskou aj vtáčou chrípkou, môže sa to krásne skombinovať - infekčnosť ľudskej chrípky + smrteľnosť vtáčej chrípky a máme tu problém, aký si zjavne nedokážeš ani predstaviť. Ešte že ľudia ako ty môžu nanajvýš šíriť svoje hoaxy a konšpirácie na nete a nie sú zodpovední za skutočné riešenia.
O nelogickosti redukcie ľudstva pomocou covidu som ti už písala samozrejme vyššie.
ja sa absolutne necudujem, preco je nasa krajina v takej prdeli akej je, ked si citam tuto diskusiu, dlhodobo zanedbavane skolstvo, nevzdelanost, neschopnost rozlisit fakty a hoaxy, prekrucanie historickej reality, nulova historicka pamat, velebenie Ruska a Putina, napisrm to vulgarne a dopredu sa ospravedlnujem autorke a adminovi za tento vylev, ale ludom proste j*be…
@autorka, z toho co si napisala ta vnimam ako rozumnu zenu, urobila by som presne to co si aj pisala, ultimatum, pravnik, psycholog, navstivila by som ho aj sama kvoli sebe, nech ti poradi ako z tejto situacue vykorculovat aby si ochranila seba aj deti,ak budes moct, vrat sa neskor do tejto diskusie a daj nam vediet ako to u vas dopadlo, drzim ti silno palce a prajem vsetko dobre….
@nickpick tak hádam nebudem velebit amerických vrahov 🤨 rusi si nasi slovanskí bratia to je za prve, za druhé keď vidim, ako sa USA a NATO rozširuje smerom k ruským hraniciam a ako tých rusov provokujú, tak ich reakcii sa necudujem. Za dalsie - ake prekrucanie historických faktov? Mozes mi to vysvetlit ? Ja som napríklad počula ze atómové bomby nezhodili na Japonsko Američania, ale rusi.. vtedy som nevedela ci sa mam smiať, plakat alebo mu dat po papuli za také klamstvo. Ale v jednom máš pravdu ludom šibe.
@ladycat2021 Áno, Ukrajina má záujem začleniť sa do západných štruktúr vrátane NATO. Čo je konkrétne Rusko do toho? Ukrajina je ešte stále sovietska republika, alebo ako?
Ak niekto nazve Rusov bratmi, tak to má potom naozaj veľmi krátku pamäť. Ktože nám to ponúkal po vojne pomoc na obnovu? A ako konkrétne nám po tej vojne pomohli Rusi? Kto nám pomohol k vlastnému štátu s Čechmi? A kto úplne podupal našu suverenitu? Kto s nami teraz čulo obchoduje a umožňuje našim občanom pracovať u seba? A koľko Slovákov uteká za lepším životom do Ruska?
@maciatkolulu ano z poslednych studii ministerstva skolstva vyplynulo, ze ludia/det na SK maju enormny problem s pochopenim pisaneho textu….
@annm81 ano rusi su nasi slovanskí bratia ci sa ti to paci alebo nie. Ja som to síce nezažila, ale zažila to moja mama. Ked sme boli v Sovietskom zväze ľudia mali pracu, mali kde bývať.. možno neboli pomarance, banany, nemohlo sa cestovat tak ako dnes, ale ľudia mali toľko peňazí aby dokázali vyzit. A teraz mame co ? Výplaty male, za hranice ísť mozes, ale nemáš za co, ovocia a zeleniny je až prebytok.. ludia nemaju istoty.. dnes prácu mas a zajtra ju už nemusíš mat.. zrazu vsetko ruské je zlé a zo západu je najlepšie. Ver tomu, ze proti rusom by som bojovať nešla. Keby mi niekto dal pušku, aby som išla proti rusom, tak by som ho pazbou pusky ubila.
@ladycat2021 Že ľudia mali kde bývať? Vieš prečo boli postavené byty? Nájdi si cez google heslo menová reforma a heslo znárodnenie, alebo sa opýtaj mamky - odtiaľ boli všetky tie peniaze, nie z toho úžasného Ruska. Ešte si porovnaj úroveň bývania na dnešnom Slovensku a v dnešnom Rusku.
Že bolo čo jesť? Rusi boli experti na to, ako vziať západný produkt a vyrobiť jeho lacnú náhradu, lebo na drahšiu nebolo (napr. obyčajná Gorgonzola vs Niva).
Že nemáš ísť za čo do zahraničia? Vážne? Veľká časť Slovákov chodí na dovolenku každoročne ak nie aj 2x do roka. Iste nie všetci, ale je ich veľa. Stotisíce Slovákov v zahraničí žijú a pracujú - a na dovolenku chodia na Slovensko, príbuzní ich chodia navštevovať k nim. Emigranti za čias Rusov také šťastie nemali a rodinu mnohokrát už vôbec nevideli. Dnes už aj deti na ZŠ chodia na výmenné pobyty do zahraničia.
Povedz mi o jednej dobrej veci, čo k nám prišla z Ruska (okrem literatúry, lebo ruský spisovateľ, čo za niečo stál, bol zvyčajne protištátne živel kritizujúci Rusko).
@ladycat2021 poradime ti, odstahuj sa tam,ty slovansky brat...jeden slowian uz cucha fialky pod zemou :D ked sa ti to Rusko tak paci, sup,sup do Ruska...skus si najprv precitat historiu, pozri si ako tam ludia ziju, skus sa rozpamatat ako bolo za komunistov dobre, ako sme mohli cestovat, ako tych chudakov strielali pri Dunaji a samozrejme nam dosli krasne pomoct, lebo boli bratia...venuj sa kuchyni radsej a netrep hluposti...😆
@annm81 a ty mi povedz co take dobre prišlo zo západu? Krym patril Rusku od roku 1783 a to, ze v 1954 ho nejaký blbý politik dal Ukrajine, tak ...bohužiaľ.. takže Krym je ruský.. ale ty ako proamericky zmýšľajúci to nepochopis..veríš tomu co povedia v proamerickych soros médiách ...ano 2x do roka .. koľko ľudí si berie pôžičku kvoli tomu, aby mohli ísť na dovolenku ?
@maciatkolulu Nevidíš trocha rozdiel medzi manželským rozhovorom v štýle "Počuj, ľudia vykupujú ako blázni, idem aj aj niečo kúpiť, lebo si ďalší mesiac budeme zadnicu utierať do novín" a rozhovorom "Nedaj sa očkovať preboha, chcú nás všetkých zabiť, potrebujeme zásoby, lebo toto je začiatok vojny, všetkých nás zabijú, nepočúvaj čo je v telke, všetci klamú, všetci sú podplatení, zabijú nás, lebo nás je veľa".
@owecka a Američania teraz rozsievaju demokraciu a slobodu vsak ? Vid Sýria, predtým Vietnam, Kórea, teraz Ukrajina a pod.. starajú sa do zvrchovanosti iných štátov a na to nemajú právo.
@mamula20 ano citala som o tom. Chorí ľudia. A heger sa moze vyhrážať akurát tak vieš komu, ale určite nie Rusku. 😂 Nasi politici sú tiež na hlavu.

@janage - Ostáva mi veriť že autorka má rozum a túto šialenú radu neposluchne nuž ale je to na nej. Nemám čo k tomu viac dodať.