icon

Manžel robí scenáre, že ide tretia svetová vojna

29. dec 2021

Ženy, mm ma strašne scenáre že ide 3. svetová vojna, úplne je o tom presvedčený. Ja rozumiem že väčšine z vás to príde smiesne (keby sa to netýkalo mna aj ja sa smejem) no dotýka sa to nášho spolužitia a manželstva. Manzel je ulplne zmagoreny z toho. Nemá chuť viesť normálny život lebo však na čo, nakupuje zásoby potravín a paliva. proste nočná mora sa u nás deje. Vykrikuje mi že ho neberiem vážne a že veď uvidím, ešte sa mu budem ospravedlňovať. Proste je presvedčený, je to na dlho, ale na každú otazku ohľadom toho ma odpoved a ja netuším ako reagovať. Dostať ho na psychiatriu asi nebude ľahke, keďže podľa neho by sa mali liečiť všetci naokolo. Nikdy taký nebol, toto všetko prišlo s dobou koronovou a konšpiračnými teóriami ktorými sa unáša.
Ja viem že poviete odíď od neho, je to vsak môj manžel a otec mojich deti, chcem to vyriešiť k spokojnosti všetkých. Chcem mu pomôcť, brala som si ho v dobrom aj v zlom. No už začínam byt v koncoch, nie som ockovana pretože by sa somnou rozviedol, neusmievam sa už rok a som psychicky vyčerpaná. Pred tým sme mali normálny vzťah, nič nám nechýbalo, ľúbili sme sa, fungovali sme bez problémov ako noemalna rodina. Posledné mesiace sú u nás hrôza, už to cítia aj deti.

luccija
30. dec 2021

@weronika171717 infarktov pribúda aj preto, že ľudia prestali chodiť k lekárom.Toto mi hovorila lekárka na záchranke ešte ani nebolo očkovanie po prvej vlne

liljana
30. dec 2021

@luccija Ved to. Antivaxeri sa tvaria tak, ze pred covidom boli nemocnice prazdne a vsetci boli zdravi ako rybicky. Bezne choroby u ockovanych su "na 100%" zapricinene ockovanim. Bezne choroby u neockovanych su normalne. Druhotny nasledok pandemie covidu je umieranie ludi, u ktorych sa kvoli pandemii zanedbala prevencia, alebo sa muselo cakat s ich operaciami.

liljana
30. dec 2021

Naco vlastne potrebujeme nemocnice a lekarov, ked fora su plne "odbornikov" na vsetky choroby sveta, co ledva spravili, alebo ani nedokoncili maturitu.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
thoughtfulweirdo
30. dec 2021

Ja som si trošku frčala na konšpiračných teóriách 10 rokov dozadu, keď som objavila čaro a nekonečnú studnicu internetu a chvíľu ma to držalo, kým mi dozreli kognitívne schopnosti 😅 už vtedy boli zaručené info, že každú chvíľu bude vojna, lebo NATO 😄 celkom sa čudujem, ako dlho z toho dokážu rôzne konšpiračné plátky žiť a že im to ľudia aj po 10 rokoch ešte žerú 🤷🏻‍♀️

n27s20
30. dec 2021

Neviem prečo si myslíš a píšeš ,že tvoj muž sa zbláznil.
To čo robi je v tejto dobe úplne normálne(bohužiaľ).Ty by si mala byť šťastná ,že sa stará o to aby ste mali zásoby a je zodpovedný.Sleduj dianie ,okolo Ukrajiny a to čo sa robí u nás a čo sa ide podpisovať vďaka blbcovi Nádovi s USA.Vdaja tomu tà 3svetova je dosť blízko.Možno by stačilo ,aby si sa občas pozrela na svet aj inými očami a nebola presvedčená len o svojej pravde.Tvoj muž to má prepáč ,ale ťažké s tebou.

annm81
30. dec 2021

@maciatkolulu V Nemecku sme na začiatku pandémie dostali odporúčania koľko a akých zásob mať doma pre prípad, že človek sám ostane v karanténe, alebo ak dokonca bude všeobecný zákaz vychádzania. Ale to je niečo, čo mnoho ľudí má bežne doma, nechodia zakaždým kupovať balík múky a fľašu oleja tesne po tom, čo sa im minie.
Rovnako máš v Amerike bežne pri dome bunker, pre prípad tornáda alebo hurikánu. Ale ľudia, čo si tam stávajú bunkre na prežitie tretej svetovej sú považovaní za veľmi divných. Je dobré byť pripravený na nečakané neprijemné situácie, ale príprava má byť primeraná riziku.

Tu ale autorka píše doslovne, že muž nechce viesť normálny život a všetko sa točí okolo vojny. A to je v súčasnej situácii absolútne neprimerané.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
annm81
30. dec 2021

@maciatkolulu Ešte donedávna bolo to delenie očkovaní bez testu/neočkovaní s testom úplne logické. Na rozdiel od amatérov si ľudia čo to riadia spočítali, že šanca nakaziť sa, roznášať vírus, vážne ochorieť a skončiť v nemocnici je u očkovaných podstatne nižšia, tiež vzali do úvahy koľko financií a ľudských zdrojov stoja testy a koľko strát vyplýva zo zatvorenia toho či oného odvetvia... Dnes majú mnohé krajiny omnoho prísnejšie pravidlá a je dosť situácii, kde sa vyžaduje aj pre očkovaných test. Jednoducho sa pravidlá menia, keďže sa mení aj množstvo infikovaných a miera zaťaženia nemocníc.

Toaleťák sme zúfalo kupovali aj my - toľko roliek, koľko bolo dovolené, pretože bežne sme ho v obchode nenašli. To je ako lavína. Najprv ho pár bláznov vykúpilo a potom ho kupoval každý, lebo proste nebol.

janage
30. dec 2021

Ahoj nečítala som všetky príspevky.Ale ak je pravda, žeby sa s tebou rozviedol kvôli tomu, že by si sa dala zaočkovať a ty sa zaočkovať dat chceš, tak pekne sa daj. Aj mu to oznam, a on keď kvôli tomu požiada o rozvod, nech to pekne ako dôvod v žiadosti uvedie a kľudne aj s tým, že sa odmietaš podieľať na jeho príprave na vojnu. Ono si myslím, že súd už by mu to psychiatrické vyšetrenie nariadil sám😉
Za mňa úplne choré rozvádzať sa kvôli očkovaniu či neockovaniu partnera, manžela.

elizabet173
30. dec 2021

@janage toto nie je zlý nápad

martul
30. dec 2021

@n27s20 🤦 no vyzerá že okrem jej manzela ešte niekto nie je v poriadku.

taktovidimja
30. dec 2021

Tie potraviny a palivo do zasoby nebudu na skodu, manzel aj tak nic neovplyvni, zbytocne sa trapi a uskodi len sebe. Treba zit normalne .Nikto nevie co bude zajtra, tak si treba uzivat tuto chvilu, nic ine nemame. Na uvolnenie stresu caje, prirodne tabletky alebo CBD olej👍

rubinka
30. dec 2021

Vyjadrim sa len k tym "super radám", že zaočkuj sa tajne. Som zvedavá čo povieš mužovi keď budeš mať jednu z dosť častých reakcii na vakcínu ktorú malo asi tak 90% ľudí ako napríklad bolesť ruky ktorá sa zakryť nedá lebo to boli fakt dosť a sú nutné obklady. Takže ak sa chceš očkovať a vieš aký má muž názor tak určite nie tajne ale byť v tomto férová. Čo sa týka muža, mať zásoby není nikdy na škodu. Ostatné nekomentujem.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
janage
30. dec 2021

@rubinka no neviem ci 90% má takú veľkú bolesť. V mojom okolí prvá, druhá dávka, skôr mierna bolesť, ani ľad vôbec nebolo treba. Omnoho viac ma bolela tetanovka. Nie som za tajenie, ale kľudne by sa dalo povedať, že v rámci preventivky tetanus bol. A tam boli ruka 3 dni pekelne naozaj veľa ľudí.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
janage
30. dec 2021

@rubinka ale inak súhlasím, že v 21.storoci je úplne mimo, aby jedna dospelá svojpravna žena sa bála urobiť vec, ktorú považuje za správnu, jej manžela nijako neovplyvní a on by vlastne kvôli čomu ten rozvod žiadal? Že ho neposluúchla, čo nariadil? Jemu nezáleží na tom, že by kvôli tomu rozbil rodinu? Véd to jak u moslimov, kde žena je podriadená mužovi, čo mimochodom naši slovenskí muži radi vyťahujú.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
janage
30. dec 2021

@maciatkolulu tak povie, že dostala chrípku a použije obľúbenú citáciu, že iné choroby predsa nezmizli, len preto, že covid. A mimochodom ja som sa tento rok dala aj proti chrípke zaočkovať. Lekárka hovorila, že môže byť reakcia aj boľavé aj teplota. Teda ako po kovide. Nebolo nič.
Takže dalo by sa kľudne aj ocko proti chrípke použiť.
Stále však vychádzam z toho, že neklamať, ani za cenu, že sa muž choro vyhráža rozvodom( a možno, si to len ona myslí, že by o rozvod žiadal)

ladycat2021
30. dec 2021

@martul myslim, ze to aj slepý vidi co sa deje vo svete. Len hlupák si to neprizná, ze ta vojna reálne aj hrozí práve kvôli tym "hrdinom", ktorí zachraňujú svet pred "zlym" Ruskom. Nemusi to byt prave 3. svetová. Bolo by načase, aby sa začali zaoberať svojimi problémami a nie cudzími.

roobett
Odpoveď bola odstránená
ckatka
30. dec 2021

Pozri. Muž je chlap. Chlap sa ma starať o bezpečie svojej rodiny. Pokiaľ má strach z vojny a nedostatku, nechaj ho nech sa realizuje.
My sme v tomto trochu podobní.
Zaujímajú nás survival techniky, zbrane a podobne...A vo vlastnom okolí vidíme ako ľudia robia zúfalé veci, keď nemajú prostriedky (vid vlamanie na štedrý deň o ulicu vedľa).
Takže my si žijeme spokojný a šťastný život, veríme v dobré, ale sme obozretni a pripravení aj na to zle.
To znamená, že máme zásoby na nejaký (krátky) čas, zasa nie na tri mesiace...Mame prehľad kde mame základné veci a doklady, ktoré si potrebujeme zobrať, keby bolo treba náhle opustiť dom (požiar, útok, čokoľvek), mame na cloude kópie a zálohy všetkého dôležitého, dokladov a pod, mame zbrane a dostatok munície, mame záložné zdroje (plynu, ak by nešla elektrina a elektriny ak by nešiel plyn) najmä aby sme vedeli deťom ohriat jedlo/mlieko. Obvykle mam jednu tašku pohotovostne zbalenu so základnými potrebami, detskými náhradnými vecami a liekmi, pre prípad ze si súrne zmyslím ísť z domu. Auta mame natankovane min do pol nadrze a v garáži mame bandasku benzínu keby dačo. Udržujem nabitu power banku a mame autonabijacky aby sme sa vedeli v každom prípade dovolať.

Možno to tvoj muž trocha preháňa a možno nie. Zamyslela si sa niekedy aspoň trochu nad tým, že môže mať pravdu?
My nie sme konspiratori, nečítame žiadne weby a nemáme telku. Mame proste potrebu byt pripravení na všetko, čo sa dá.
Mimochodom - môj názor je, že tretia svetová sa bude diať v online priestore. Hackeri, dáta, informácie...
Sme závislí od elektriny a internetu.
Pozdravuj muža a skus sa s ním rozprávať ako s normálnym človekom, ktorý má strach o svoju rodinu a prejavuje ho svojským spôsobom. Možno sa mnohé dozvieš.

andreagajewska
30. dec 2021

@bennn Krym sa v skutočnosti tiež nestal však? 🙏🏼

bmuller
30. dec 2021

@janage to zakazovanie je cez ciaru, akurat tento manzel to nerobi z dovodu svojej muzskej nadradenosti, ale iracionalnych predstav a obav, co by skor mal riesit odbornik 🤔 (medicinsky/psychologicky, nie na rodovu rovnost). Bolo by to treba riesit z hladiska normalneho fungovania, lebo dnes zakaze zene ockovanie, zajtra vyjst na ulicu kvoli moznemu naletu a potom detom do skoly, lebo co ked su vojaci na hraniciach 🙄

mamula20
Odpoveď bola odstránená
ckatka
30. dec 2021

A ešte jedna vec. Posli ho na kurz TCA. Tactical combat academy. Môže sa mu hodiť. Niečo sa naučí, upracu ho trocha a využije svoj čas a energiu.

ckatka
30. dec 2021

@mamula20 áno to sa hodí. My mame plynovú bombu veľkú a varič aspoň na varenie. A taky obrovský variaci gril kde môžeš spraviť komplet jedlo 5 chodove menu ešte aj s koláčom a polievkou...ktorý je na drevo. Takže technicky s tým by sme vydržali.
Ale.celkovo je to viac o tom "zabezpecovacom" myslení. Každý si tie svoje vychytavky nájde sam.
Zbytočne ti je napríklad vlastná studňa na pitnú vodu, keď v prípade odstávky elektriny ti nezopne čerpadlo. Treba mať záložné zdroje.

annm81
30. dec 2021

@maciatkolulu Ja som napísala, že je v poriadku, ak niekto, kto má nariadenú karanténu ju porušuje? Kde prosím ťa?

Veď práve to, že rôzni laici čo vyhlasujú ako to a tamto nedáva zmysel nerátajú. Tí, čo majú zodpovednosť ale naopak rátajú a rátať musia.

Áno, je v poriadku mať doma nejaké zásoby. Lebo stať sa môže všeličo. Mám doma sviečky a baterky, lebo môže prísť výpadok elektriny kvôli búrke. Mám doma balenú vodu, lebo môže niekde prasknúť potrubie. Mám doma zásoby jedla, lebo môžem ochorieť a nebudem vládať ísť do obchodu. Ale tu hovoríme o človeku, ktorý svoj normálny život odsunul na druhú koľaj, lebo neprimerane rieši zatiaľ neexistujúci problém. A to teda na pomoc psychiatra je.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená