Manžel robí scenáre, že ide tretia svetová vojna
Ženy, mm ma strašne scenáre že ide 3. svetová vojna, úplne je o tom presvedčený. Ja rozumiem že väčšine z vás to príde smiesne (keby sa to netýkalo mna aj ja sa smejem) no dotýka sa to nášho spolužitia a manželstva. Manzel je ulplne zmagoreny z toho. Nemá chuť viesť normálny život lebo však na čo, nakupuje zásoby potravín a paliva. proste nočná mora sa u nás deje. Vykrikuje mi že ho neberiem vážne a že veď uvidím, ešte sa mu budem ospravedlňovať. Proste je presvedčený, je to na dlho, ale na každú otazku ohľadom toho ma odpoved a ja netuším ako reagovať. Dostať ho na psychiatriu asi nebude ľahke, keďže podľa neho by sa mali liečiť všetci naokolo. Nikdy taký nebol, toto všetko prišlo s dobou koronovou a konšpiračnými teóriami ktorými sa unáša.
Ja viem že poviete odíď od neho, je to vsak môj manžel a otec mojich deti, chcem to vyriešiť k spokojnosti všetkých. Chcem mu pomôcť, brala som si ho v dobrom aj v zlom. No už začínam byt v koncoch, nie som ockovana pretože by sa somnou rozviedol, neusmievam sa už rok a som psychicky vyčerpaná. Pred tým sme mali normálny vzťah, nič nám nechýbalo, ľúbili sme sa, fungovali sme bez problémov ako noemalna rodina. Posledné mesiace sú u nás hrôza, už to cítia aj deti.
@maciatkolulu Keď príde záplava a zásoby máš v pivnici tak sú ti na .... a keď ťa evakuujú zo strechy domu tak aj zásoby na poschodí sú ti na dve veci. a keď ti zemetrasenie zrúca dom tak je to tiež na prd....Hovorím o extrémoch. takže ty máš doma: iódovú tabletku (pre prípad atómového výbuchu), pynovú masku (pre prípad chemického útoku a požiatru), aspoň 2 druhy hasiacich prístrojov (prípad požiaru), zbalené deky ( pre prípad prasknutého potrubia), plynovú bombu (pre prípad že nepôjde elektria), čerpačku vody (pre prípad záplavy), zásobu paliva v aute (aspoň na 400 km) - keby bolo treba ujsť, zásobu použiteľnej pitnej vody (pre prípad prasknutia potrubia), zásobu vody na splachovanie wc (prasknuté potrubie), niekoľko dláh a tlakových a streilných obväzov (pre prípad hromadného nešťastia), antialergické lieky (pre prípad anafylaktického a alergického šoku), malú zbraň (pre prípad ochrany pred zlodejom), guľomet (pre prípad vojny aby si vedela odstrašiť aspoň malý oddiel ozbrojených vojakov), tabletky na čistenie vody - pre prípad, že nebude dostupná pitná voda), elektrický generátor - pre prípad že nepôjde elektrina), hotovosť (pre prípad, že nepôjdu bankomaty), čiernu alebo sivú fixku - aby si v prípade brutálnej inflácie vedela pripísať nuly na bankovky, odhŕňač snehu / lopatu - pre prípad, že nás zasype sneh. mala by si mať v zásobe konzervy (mäsové, fazuľové a iné) pre prípad hladu, sušené mlieko, čokoládu, cukor, múku aspoň na pol roka - s tým, že budeš pravidelne kontrolovať dátumy spotreby. Bolo by dobré aspoň jedno bojové umenie, strieľať z luku (oboje previdelne precvičovať), poznať liečivé a jedlé rastliny a ich korienky, vedieť si urobiť mydlo, vypestovať a spracovať ľan (aspoň ľan na šaty), naštudovať si tkanie látok a spracovanie ovčej vlny vrátane štrikovania. Treba mať v zásobe ihly aby si človek vedel ušiť šaty (prípadne zašiť nejaké poranenia) alebo vedieť urobiť kostené, porozmýšľať ako by si človek vyrobil topánky. Popri tom treba vedieť aj strieľať z bežnej zbrane a pravidelne chodiť na cvičisko aby človek nevyšiel z cviku, a v slušnom čase zabehnúť aspoň nejaké 10 km so záťažou (veď možno bude treba niesť dieťa, starého človeka, jedlo) a zdvihnúť nejakú tú hmotnosť. Bolo by dobré mať v zásobe analgetiká a antibiotiká (pozor na dátum spotreby).... Treba mať pripravené oblečenie ak katastrofa príde v zime...
Jednoducho ak chceš byť pripravená na všetky eventuality nemôžeš normálne žiť ani chodiť do práce. A potom príde zemetrasenie a celá tvoja príprava je fuč, lebo dom sa ti zrúca a pochová celé tvoje zásoby. Preto sme ľudia..aby sme si pomáhali.
@maciatkolulu len aby autorka nebola z dakeho Namestova, tam sa Dunaj tazko vyleje..
Kazdy rozumny clovek ma doma nejake zasoby, ale asi nie je v poriadku, ak ich kontroluje kazdy tyzden, "co keby" a nezije normalny zivot, "lebo sa to uz neoplati" 🙄
@maciatkolulu ale ved si citala uvodny popis situacie. podla mna autorka posobi dost inteligentne na to, aby jej vadilo alebo nevedela pochopit spravanie manzela v rozumnych hraniciach 🤔 zrejme vsak uz za tie "hranice" zasiel pridaleko a vnima zivot v stave permanentnej hrozby.
Tiez si myslim, ze vojna realne hrozi.
Skusila by som ale muzovi vysvetlit, ze s tym nic nenarobime, ze si musi vychutnavat zivot tu a teraz a co ja viem, ked sa bude citit lepsie kvoli konzervam v spajzi a nafte v garazi tak nech ale zas nech nezabuda zit kvoli tomu normalny zivot. Povedz,ze ty a deti ho chcete a potrebujete v normale...
Niektoré sa tu pýtať ako to u nás vyzerá.
Bežne mame doma zásoby, takmer plnú 200l mraznicku mäsa, zaváraniny, balenie (10ks) muky, pár balíčkov ryže, cestovín, cukor, soľ. Boli sme na vacsi nákup, aby bol spokojný, podľa mna zbytočný pretože mame doma naozaj všetkého dosť. Mm chce vyčleniť cca 2000€ na zásoby ktoré vraj on uzná za vhodne, z dôvodu pokoja v rodine som na to pristúpila. Nadaval mi že som nechcela kúpiť záložný zdroj a teraz sú už vraj tažko dostupné a predražene. Na dom chce dať solárne panely (s čím súhlasím ale z úplne iných dôvodov) bojí sa že pomrzneme, kúrime plynom, ktorý však čoskoro odstavia, vraj nás budú vyvlastňovať, z toho dôvodu nechce napr. veľmi myslieť na investícii do nehnuteľnosti. Radšej vraj treba setrit na zlato. Je jednoducho nesúhlasím s úplne všetkým, pretože si myslím že preháňa. A tak vzniká konflikt. Netrvá to mesiac ale už pekne dlho, každý mesiac príde s niečim, buď padne čoskoro na zem meteorit, alebo mi vola vystrašený z prace že mám vyťahovať všetky peniaze z banky pretože sa ide s nimi neviem čo stať. Najskôr na nás zoslali smrtiaci virus a teraz ten vírus nie je nič, ale chcú nás zabiť očkovaním. Ja mu svoj názor nevnucujem, za to on mi vynadá do spiacich pretože zatvaram oci pred pravdou. Proste trvá to už dlho a ja to už nevladzem. Začal podnikať, pre to aby sa nemusel ockovat, čo budú asi čoskoro v práci vyžadovať, bolo obdobie kedy uvažoval ze by sme sa prestahovali niekde do lesa mimo civilizácie a zili z vlastných zdrojov, chovali, pestovali, kútiku drevom lebo inak neprežijeme. Posledné dva roky prispôsobuje svoj život katastrofami ktoré nás čoskoro na 1000% neminu.
@maciatkolulu Na pár dni ma každý súdny človek, aj leky na základné choroby. Tu sa zjavne bavíme o človeku co je mimo, čo už potvrdila aj autorka v ďalšom príspevku.
Keď sme mali v rodine kovid potvrdený ag aj PCR testom s príznakmi, tak sa posmieval že to nie je kovid a testy sú zmanipulované, deti zakazuje testovať pretože testovacia tycinka obsahuje rakovinotvorne latky, veď mi uvidíme o pár rokov keď budeme mat rakovinu. A toto vkuse počúvam, kde sa obzriem tam ma chcú zabiť a klamu a manipulujú. A všetko sa to raz ukáže.moja rodina ktorá je zaočkovaná to už ma zrátané.
@ladycat2021 a ver tomu, ze aj ostatni maju hlboko v … co si
myslis ty, hlavne tu v tejto platforme….🤣
ja by som s ním žiť nemohla....mám takého to švagra a stretávam sa s ním minimum
To je cele choré, je načase sa od neho odstrihnut a nehrat jeho hru. Vlastný účet kde nemá prístup by bol základ. Riad sa vlastným rozumom, ak sa chceš dat zaočkovať zaockuj sa. Ak deti chodia do kolektívu normálne ich treba testovať a nie si zobrať na svedomie že donesú alebo roznesu nákazu nielen spolužiakov ale aj ich chorých rodičov alebo starých rodičov. Tvoj muž žiaľ nežije, iba prežíva a ak budeš hrať jeho hru tak zasibe aj tebe. Treba sa vzoprieť, lebo ta uvarí ako zabu po troškach. Obávam sa že racionálne argumenty už zaberať na neho nebudú.
@maciatkolulu nakupy su jedna vec, ale tebe asi nevola muz vystrasene z roboty, aby si vyberala uspory z banky a nezenie vasu rodinu zit na samotu a kurit drevom, lebo neprezijete 🙄
Jednoducho zial, krizy v predisponovanych jedincoch mozu vyvolat paranoidne predstavy a to nakup nevyriesi 😕
@maciatkolulu ale je.... Potraviny za 2000 eur? Veď sa pokazia.... Mimochodom keby ozaj začala vojna a niekto na trafí na niekoho kto ma zásoby nebude sa rozpakovat a v lepšom prípade ta okradne, v horšom odkrágľuje. To isté platí o zlate. A ešte raz, o akej vojne tu hovoríme?
@pleja problem je, ze muz to uz nevidi racionalne a obavam sa, ze bez nejakej terapie to nepojde 🙄
Autorka, nemas znameho psychologa alebo psychiatra? Alebo napis tu do poradne...aspon radu pre zaciatok. Zial, ludia tohto zmyslania vidia ostatnych ako chybnych, nie seba, takze tam je tazka spolupraca. Ale tak aj psychika sa da napravit, ale chcelo by to radu odbornika
Toto sú počiatočné príznaky schizofrénie. On potrebuje pomoc a nie odsúdenie alebo rozvod.
@slovakboy ja ho ale neodcudzujem, ani sa nechcem rozviesť, aj keď niekedy som na pokraji síl. Preto som aj položila otázku sem, aby som sa nejak vedela rozhodnúť co ďalej, pretože momentálne nevidím východisko z tejto situácie, prajem si aby sa to skončilo, snažím sa ho chápať, ale nie som stroj.

ale ona hrozi , len skorumpovane media vypustaju len info ktore chcu.. ja by som to videla , ze sa boji o rodinu, a preto takto reaguje..Bohuzial, zijeme v stresovej dobe, ked uz vela ludi je skeptickych, boji sa..ako keby ho to ma drzat dlhsie, mozno by mu vedel pomoct lekar . Ale netreba ho odsudzovat za konspiracie, lebo vsetky sa foteraz stali realitou ...