Manželkina jazda na aute je nedostatočná.
Ahojte potrebujem poradit lebo som uz ozaj zufali. Manzelka si spravila pred dvoma rokmi vodicak. Ucila sa na fabii II. Pred tym ako isla do autoskoly chcela aby som ju naucil trocha soferovat lebo nechcela ist do autoskoly tupa,ze nevie kde je brzda,spojka,plyn. Naucil som ju jazdit na fiat pubte starom.
Z autoskoly sa vratila nadsena skusky zlozila na prvy krat a zacala jazdit. Kedze si myslim,ze pre nu ako zaciatocnicku bude lepsie starsie auto kupil som jej skodu starsiu 98. Zacala sama jazdit. No a par krat som potreboval odviest na stanicu alebo sme sli spolu a ja som si vsimol,ze ma zlozvyk,ze stale stlaca spokju. Napriklad ma brzdit tak najskor stlaci spojku a zacne brzdit. Ide do kopca stlaci spojku. Ma pribrzdit stlaci spojku. 100x som jej vysvetlil,ze nemusi tu spojku furt stlacat ale ona sa toho zlozvyku nevie zbavit. Dalsia vec nevie spravne preradovat. Ide do kopca na 4 auto huci huci pokial jej nepoviem prerad nenapadne ju to. Do kruhoveho objazdu ide na 3 a v rychlosti a znova stlaci spojku preradi autom trhne a ona prida plyn. Ja normalne mam obavy,ze to auto to nevydrzi.
Premyslal som,ze zajdem do autoskoly a zaplatim si hodinu aby som videl ako vlastne ucia jazdit.
Jazdi sice ako tak dobre ale toto stlacanie spojky a preradovanie je utrpenie. Neda sa poziadat autoskolu ci by sa pozreli na jej styl jazdy ci to je ok?
Chcela by nove auto ale ja si myslim,ze jej stylom jazdy to auto nevydrzi ani jednu sezonu.
@anonym, Ja ti nejako nerozumím Karle, tak je to Fabia 2003 alebo r. 98, čo bude buď Octavia alebo Felicia (a to dúfam, že by si žene nespravil, akokoľvek mám to auto rád, ani s posiľňovačom riadenia sa na tom ženám moc dobre nejazdí)?
Ale o to nejde, proste ona na to musí prísť sama, ako to treba robiť, ak na ňu budeš moc tlačiť, tak sa len budete zbytočne hádať. Samotné stláčanie spojky až tak tomu autu nevadí, vadí hlavne to prudké trhnutie. Ale keď tvrdíš, že peňazí máš dosť, tak sa nad tým prestaň trápiť, ak to pokazí, tak kúpite druhú starú prašinu. Teda ja odporúčam Mercedes triedy A (1. generácie), to je už pomerne lacné, ale pre ženu na jazdenie výborné. Len treba pozrieť aby nebol príliš zhrdzavený.
Mozes kupit 10 mecedesov, ale kupil si crep z 98meho a este sa strachujes, ze sa pokazi. No co na to povedat 😂 Rozpravky starej matere.
Kto je sofer, nech jazdi ako chce, ak je to podla predpisov a bezpecne.
A tie hluposti co pises o automatoch 🙄
@thoughtfulweirdo Niečo iné je, keď máš staré auto, lebo ho máš už dlho. Niečo iné je, keď niekto cielene kúpi začiatočníkovi 20-ročné auto. Ja tiež nie som fajnovka, úplne nové auto som nemala ešte nikdy a donedávna som jazdila na svojom prvom aute, r.v. 1997. 😁 Bolo to super auto, nič mu nikdy nebolo, aj automechanik vždy hovoril, že je to veľmi vydarený kus. Bola som naňho zvyknutá a nechcela som sa ho vzdať. Teraz mám "nové" - 5-ročné. 😁
Aj ja tak jazdím, teda tu spojku stláčam, a to vadí?
@lavender273 Nie, to bol iný anonym.
@h2 Ja som len o rok starsia od mojho auta, takze ho urcite nemam dlho 😄 2 roky ho mam, bolo cielene kupovane take stare pre mna ako zaciatocnika. Ja to porovnat neviem, lebo nesoferujem takmer vobec a nepreslo mi rukami vela aut, ale muzovi hej a on uz pouziva len toto, hoci ma este svoje ovela novsie.
mne pomohol rozvod :D nepocuva teba, neda si povedat od nikoho... neodnaucis ju to.... lutujem tvoje auta :D
@tucniacka11 áno vadí .
vysvetlite mi prosim po lopate, aky zlozvyk s prevodovkou to je?
@thoughtfulweirdo Tak to ste s autíčkom takmer rovesníci. 😂
Skus jej zaplatit skolu smyku..tam ju ta spojka rychlo prejde
@ceresnovci a čomu, komu to vadi, ved ked sa znižuje rýchlosť, treba spojku stlačiť,
@ceresnovci a už si našiel takú, čo by ťa počúvala? alebo sa vždy rozvedieš
Ahoj, ako tu uz vyssie niekto spomenul, aj mna tak ucili v autoskole, ze pri brzdeni mam vyhodit rychlost, takze v zaciatkoch mojho soferovania som stlacala aj brzdu aj spojku, ale rychlo som prestala, lebo to nemalo zmysel. Takze manzelka bud nato pride sama, alebo auto vymenite za automat. Mimochodom, my mame vsetky auta automaty, ale obcas poprosim mamu nech mi pozicia svoje auto manual, ja to preradovanie milujem 🙈
@h2 styl pisania je ten isty. Podla mna v oboch si niekto robi srandu.
Ty sa bojis, ze 20rocne auto pokazi? 😂 podla mna to robi schvalne 😂 ved to uz je srot tak ci tak v podstate.. co na nom pokazi, ved to ani predat uz na ND pomaly nevies.
@lavender273 Ach, ja to až tak do detailov neskúmam, ale podľa mňa to nie je ten istý. Tento má manželku a kúpil jej auto. Ten prvý si ju nezobral a nič jej nekúpil.
@tucniacka11 spojku treba stlacit, ak sa chystas uplne zastavit so zaradenou rychlostou. ak chces len pribrzdit, tak stlacanie spojky je zbytocne az pokial sa nechystas podradit na nizsiu rychlost
Toto nie je o vysvetľovaní, nevidím na tom nič nepochopiteľné, že spojku treba jednoducho stláčať LEN pri preraďovaní rýchlosti. Jednoducho nech na to myslí a snaží sa toho zlozvyku zbaviť. Ja som to nerobila ale vždy som mala nohu mierne položenú na spojke, až kým som nepočula že takto si ju rýchlo vybúcham... A už to nerobím. Do nového auta nech ani nesadá, kým sa nenaučí jazdiť 🤷♀️
@h2 pointa je ze obe diskusie su asi vymyslene a dotycny/a si robia srandu 🤪
@lavender273 No ale mne teda toto moc vtipné nepríde... 😒
mna moj mm tiez buzeroval za jazdy,az mi praskli nervy zastavila som a vyhodila z auta ,domov prisiel Peso,odvtedy sia neopovazil sadnut je tomu 6 rokov,
Opakujem ma 3 auto za 2 roky. Jej prve auto bol stary fiat z 98 na zaciatok. Auto sa lubilo aj jej aj mne. Povedal som,ze na zaciatok jej to staci. Neskor som kupil renault thaliu 2008 ktoru som jej neskor dal pretoze fiata som musel dat prec. Jazdila na nom dlho lenze casom som zistil,ze pre nu je to dlhe auto nikdy pri cuvani nevedela odhadnut kolko este ma miesta az s gulou narazila do mura. Nastastie sa nikomu nic nestalo. Nakoniec som sa rozhodol jej kupit rovnake ako mam ja fabiu a je spokojna. Len ja musim stale sledovat ci auto tu zataz zvlada.
nemusite, ale chcete sledovat a to je rozdiel, a co ked narazila s gulou....nikoho nezranila, nauci sa, ...moj muz soferuje 27 rokov a tiez trafil gulou....teraz co? vezmem mu auto? ci ho poslem na kondicne? svokor zabudol zatiahnut rucnu...po 45 rokoch a auto zletelo do plota....clovek sa uci na chybach, niekto ich robi viac, niekto menej chce to trpezlivost...
poviem ti si zvláštny muž, máš na 10 mercedesov hneď ale jazdíš na fábii, to sa skutočne len tak nevidí . Auto síce nie je majetok , je to spotrebný tovar, ale je sakra rozdiel bezpečnosť vo fábii a vo volve alebo v mercedese.
@maminuska presne tak, namiesto, aby jej kúpil pevné, veľké auto, keď teda nevie jazdiť, nechá ju v starej fabii a lamentuje, ako ho ničí, no väčšiu hodnotu pre neho má auto, než zena

Zase ten isty ,anonym' ktory tu pisal pribeh ohladom frajerky ktora ho neobskakuje ako cisara? 😂