Manželkina jazda na aute je nedostatočná.
Ahojte potrebujem poradit lebo som uz ozaj zufali. Manzelka si spravila pred dvoma rokmi vodicak. Ucila sa na fabii II. Pred tym ako isla do autoskoly chcela aby som ju naucil trocha soferovat lebo nechcela ist do autoskoly tupa,ze nevie kde je brzda,spojka,plyn. Naucil som ju jazdit na fiat pubte starom.
Z autoskoly sa vratila nadsena skusky zlozila na prvy krat a zacala jazdit. Kedze si myslim,ze pre nu ako zaciatocnicku bude lepsie starsie auto kupil som jej skodu starsiu 98. Zacala sama jazdit. No a par krat som potreboval odviest na stanicu alebo sme sli spolu a ja som si vsimol,ze ma zlozvyk,ze stale stlaca spokju. Napriklad ma brzdit tak najskor stlaci spojku a zacne brzdit. Ide do kopca stlaci spojku. Ma pribrzdit stlaci spojku. 100x som jej vysvetlil,ze nemusi tu spojku furt stlacat ale ona sa toho zlozvyku nevie zbavit. Dalsia vec nevie spravne preradovat. Ide do kopca na 4 auto huci huci pokial jej nepoviem prerad nenapadne ju to. Do kruhoveho objazdu ide na 3 a v rychlosti a znova stlaci spojku preradi autom trhne a ona prida plyn. Ja normalne mam obavy,ze to auto to nevydrzi.
Premyslal som,ze zajdem do autoskoly a zaplatim si hodinu aby som videl ako vlastne ucia jazdit.
Jazdi sice ako tak dobre ale toto stlacanie spojky a preradovanie je utrpenie. Neda sa poziadat autoskolu ci by sa pozreli na jej styl jazdy ci to je ok?
Chcela by nove auto ale ja si myslim,ze jej stylom jazdy to auto nevydrzi ani jednu sezonu.
My jazdíme celá rodina na automatoch , brat kúpil žene automata..začiatočníčke a nové auto , dnes má auto 5 rokov , funguje ako hodinky a švagriná je spokojná .
Mať vedľa seba muža čo ma džube za to ako radím alebo preraďujem , šoférujem tak ho z tých nervovo po ceste vysadím , normálne otvorím dvere a " ic kamsi ".
Auto z roku 98 , tak do toho by ma ani muž neposadil a to ani ako začiatočníčku , to je proste už mimo zónu používania. , veď to má 20-21 rokov !
Ja byt tebou normalne jej to poviem, otvorene ako to je. Ja som zena, ale myslim, ze soferujem lepsie ako niektori chlapi. Nestlacam spojku zbytocne, pocuvam motor a je mi jedno v akom aute sedim, aj dodavku zvladnem. Nove auto by som jej do ruk nedala, myslim, ze to sa nejako naucila sama a nie v autoskole, ked ides zastavit uplne, vyradit stlacas spojku no a ona to asi nevie kombinovat plus nevie co su otacky a ze zatazuje motor...
mne muz kupil 4kovy golf sice 14 rocny, no jazdi ako zihadielko ...my mame este druhy golf...kombi a v podstate mi je to uz jedno na com sa vozim, 3 roky od kondicnych a aj po autonehode s tatrou, ktora neubrzdila...s tou spojkou pracujem presne ako vasa zena, uz sice menej, ale tiez...chce to cvik, trpezlivost a toleranciu, a ze auto reve? tak reve, je to len stroj....chcete ju odradit od.jazdenia? skuste vysvetlit nech skusi aj inym sposobom...no necakajte ze to pojde hned...ja sa tak ucim cuvat, a najlepsie mi je uz a aute bez takychto motivacnych kondicnych trenerov.....inak ak by som mala jazdit s mojou svokrou ako spolujazdcom...tak len po branu dvora, to chlapi boli este super diplomati
Aj ja sa kamosim so spojkou😉. 10 rokov ju zoslapavam na jednom aute a je v poriadku. Inak si myslim, ze som velmi dobry vodic.
tvoja zena ma dva roky to iste auto a este sa jej nepokazilo tak preco by sa mal hned pokazit automat? ak jazdi dva roky bez nehody nemyslim si zeby nebola schopna jazdit aj na novom prip. novsom aute, tu ide len o to ze sa bojite toho ze ho pokazi, alebo ze novsie su drahsie, cize vas to bude viac stat....aspon mne to takto pride 😬
Da sa to odnaucit a mna to tiez ucili v autoskole, lebo pre zaciatocnika kt nema cit pre auto je to istejsie a auto "nezdochne". Len ona uz z toho ma (zlo)zvyk, bude to o to tazsie.. Nech si kupi auto ake chce..
No, ja sa Ťa nechcem nijako dotknúť, tiež si myslím, že začiatočník nemusí mať úplne nové auto. Ale je rozdiel "staršie" auto, (pod čím si predstavím tak maximálne 10-ročné) a auto z roku 1998. Veď to má 21 rokov!!! Nečudujem sa, že vydáva rôzne zvuky. 🤦
A ty si potom skus zaplatiť kurz slovenskej gramatiky👍😉
Pravidelne s ňou jazdi a koriguj jej šoférovanie. Časom musí do toho prísť .
@cuculiatko88 tak ale si vezmi, ze nie kazdy si moze dovolit nove auto, resp si ho kupi, pokazi kvoli blbemu zlozvyku a dalej co? Bude bez auta a splacat ho xy rokov. Preto si ludia dobre zvazia ake auto kupia. Takze sa nedivim, ze nechce nove. Mne tiez muz kupil stare auto 15r za 500€ ak ho pokazim tak nas to nezruinuje ale nove by mi teraz isto nekupil
Autoskolu som absolvovala uz hodne davno, viac, ako 20 rokov 😀 a tiez som sa ten "zlozvyk" naucila tam. Ono rozumiem tomu, kedze cloveku chvilu trva, kym zosuladi preradovanie/podradovanie, kym si auto "napocuva", kym do noh dostane cit. Zbavila som sa toho tak nejako jazdenim, ako pribudali skusenosti. Ale ked presadam do ineho auta /ktore nepoznam/ tak sa k tomuto "zlozvyku" na cas vratim. Navrat do "normalu" je uz ale rychlejsi a prirodzenejsi. S preradovanim/podradovanim...no chce to trochu cit a sluch. Ak to nejde, tak jej to vysvetli na otackomeri,kedy preraradit/podradit. Neskor si tie cisla spoji s tym zvukom. Co sa tyka automatu, mne osobne nesedi, mozno ak by som jazdila vela v meste, by som si zvykla. Pri tom manualy mam taky vacsi pocit kontroly 😀
Ma uz 3 auto behom 2 rokov. Ma fabiu 2003. Ona automat nechce pretoze jej sestra ho mala a dala jej ju na skusku a nevedela si zviknut. Ja ju pri jazde nedzubem som cely cas ticho ja som co sa tyka jej jazdy spokojny ale dost ma vytaca ked nepreradi rychlost a auto zavija ale nezjapem preto na nu iba jej to vytknem. Za dva roky sa natolko zlepsila,ze ja by som nevedel trafit medzi dve auta a neoskret ho. Ona to dokaze. Premyslal som,ze kupime novsiu fabiu. O kupe auta rozhodujeme spolu ale ja rozhodujem ci sa dane auto kupi alebo nie kedze vidim ake auta niektory ludia predavaju. Mojej zene by to bolo jedno ta by kupila prve co sa jej paci. Tak ma aj uhovorila na tuto fabiu ktora ma problemy z motorom
Ja som sa roky bránila automatu ako lev. Lenže bývame vo veľkom meste, pracujeme v centre - takže každý deň zapca a krok sum krok. Keď tretíkrát odišla spojka, muž má za aktívnej spolupráce s mechanickom zlomili a kúpila som si automat. Ešte stále si rada sadnem do auta s mechanickou spojkou, ale na bežné jazdenie je automat príjemnejší a menej kazovy. Ale keby mi muž zvanil do toho, ako jazdím ci mi daroval starý crep, tak ho pozeniem bičom. Do dvadsatrocnej skodovice by som posadila tak maximálne nepriateľa. Stačí blbý tukes a miesto nového auta budeš hľadať novú ženu.
Tá spojka, je bežná prax v autoškole.
Ani mne sa nepáči štýl mnohých vodičov, hoc aj v rodine, ale buzerovať nebudem. Každý vodič má svôj štýl.
Ja som po autoškole rok jazdila na 8 ročnom aute, potom som od rodičov dostala úplne nové, čo som si sama zabehala.
Keď som sa vydala, striedala som autá, svoje, manželove, svokrove.
Auto z r. 1998 nie je zrovna najmladšie, ale zase o veku auta to nie je. Svokor má 15 ročnú Škodu Octaviu, je to moje najobľúbenejšie auto a aj v top stave.
Zase na margo pozn., že nie diesel a nie automat?! Prečo? Diesel nie je o nič horší ako benzín a automaty sú dnes už rozšírené.
Opakujem znova auto s automatom nemienim kupovat a ani nekupim len preto, ze by sa jej lepsie jazdilo. Poznam svoju zenu natolko,ze keby som kupil uplne najnovsy model by sa nastvala,ze vyhadzujem peniaze za nieco co uz pri kupe straca hodnotu. Nie som lakomy mame dost penazi,ze si vieme kupit aj 10 znackovych a najnovsich mercedesov ale nedavame peniaze na prve miesto. Pre mna je to len auto. Ja chcem len ju odnaucit pouzivat spojku kedze coskoro bude mat aj firemne a asi sef nebude rad ked kazdu chvilu bude musiet riesit spojku
Nvm aký automat ste mali, lebo sme tu tiež ženy , čo ho máme, resp. Je v rodine . A nekazí sa. A chodiť sa tu žalovať na ženu a jej štýl jazdy mi príde ako veľmi zlý žart
Tak kúpte tých spomínaných 10 mercedesov. Pokazí prvý, dostane druhý....
Namiesto tych 10 mercedesov zaplatte jedneho sofera a mas po problemoch.A teraz vazne, tu spojku sa mozno nikdy nenauci pouzivat, lebo kazdy mame iny sposob soferovania a ked si uz zvykla, je tazke sa odnaucit.A teraz co? Bude sa cely zivot trapit, resp.ty ju budes trapit, kedze obidvaja ste proti automatu? Tak jej za a)kupuj stare auta, odpali jedno, kupis druhe, za b)zaplatit niekoho( najlepsie zenu), ktora je v soferovani manualu proficka a vysvetli jej to zrozumitelnou recou. Nie vsetky zeny su technicke typy, nevyzivaju sa v preradovani, a pokial viem, na spravne rsdenie je nutne pochopit princip fungovania prevodovky, co ty si doteraz nebol schopny jej vysvetlit, resp.ona pohopit
Ja som mala rovnaky zlozvyk na manualnej prevodovke. Jazdila som 1,5 roka na fabke, Teraz mam 6 rokov auto s automatom, este ani raz sa nepokazilo, muz detto. Ked jej teda nekupis 20 rocne auto s 200 tis km najazdenymi, tak by som sa automatu nebala 😉
Ešte ma napadlo, skúste jej skryť vodičák. A bude no problem
Taka i20 je idealne babske auto, dodava sa v 100HP verzii s 1,4l benzinom a A4 za cca 12k. To je menej ako akontacia na najlacnejsi mercedes. 😉
Rozhodne lepsie ako skoro 20 rocna skodovka.
Ja neviem baby...na jednej strane suhlasim s tym, ze automat by problem vyriesil, auta s automatom by som sa urcite nebala, mam okolo seba xy ludi ktori maju automat dlhe roky a nikomu sa nepokazil. Ale zase na druhej strane nevidim nic zle na tom ked zaciatocnik zacina soferovat na starom aute (aj ja som tak zacinala). Ved predsa ked niekto raz ma vodicak, musi vediet soferovat na hocijakom osobnom aute, novom ci starom.
@medulienka81 Haha, to je akurat recept na rozvod :D My uz mame dohodu, ze do soferovania si nekecame, ked nejde o zivot. Proste mame kazdy iny styl jazdy, iba sme sa hadali zbytocne a uz som chlapa aj vysadila, nech si presadne za volant, lebo mi kecal do soferovania.
Ja so svojim chlapom zasadne nejazdím mna bude zdrbaval kedy preradzujem apod ked ideme spolu ako rodina šoféruje on ked idem sama alebo s detmi idem ja.
Je to zlozvyk a ako akýkoľvek iný zlozvyk, dá sa odstrániť len trpezlivosťou a vytrvalosťou. Buď často jazdiť s ňou a upozorňovať ju, alebo pokiaľ takú kontrolu nezvláda, tak nechať ju, nech sa postupne oduca sama. A inak ja mám auto rv 1998 a je to to úplné zlatíčko, muž hovorí, že praktickejšie auto ešte nesoferoval 😄
Ja som robila to iste, stale som stlacala spojku, do zakruty iba so spojkou. Musela som si dat kondicne, lebo sme sa prestahovali do ineho mesta. Ked to instruktor videl zhrozil sa. Vysvetlil mi, ze po prve pokazim spojku a po druhe, ked drzim spojku v zakrute, lahko dostanem smyk, ked prsi, kedze prevod 2 nedrzi rychlost. Rychlo som si odvykla. Mozno skus obvolat nejaku autoskolu vysvetlit im situaciu, nech ju preskolia.
Ľudia, halooo. Preco tlacite dokola do automatu? Kolkokrat Vam este vysvetli, ze nie. A rada typu osobny šofér... .🙈Tento zlozvyk s prevodovkou mame asi vsetky zeny, casom bud presiel, alebo nepresiel. 😀 To iste, ze zabudame obcas preradit. Mne dost dlho trvalo, kym som sa naucila "pocuvat" motor a podla zvuku preradit. Zvyk je zelezna kosela, tazko sa odstraňuje... Jemne, nezne dokola upozorňovať 😁

Ja by som to az tak tragicky nevidela.. mozte počkať ešte, mozno zmeni zvyk a v každom prípade, auto je spotrebny materiál. A Spytaj sa jej, ze co by chcela, keďže ona bude na tom jazdiť..
P.s. automat je parada, ked kupite škodu či Volkswagen, pochybujem, ze bude problém s náhradnými dielmi