Manželkina jazda na aute je nedostatočná.
Ahojte potrebujem poradit lebo som uz ozaj zufali. Manzelka si spravila pred dvoma rokmi vodicak. Ucila sa na fabii II. Pred tym ako isla do autoskoly chcela aby som ju naucil trocha soferovat lebo nechcela ist do autoskoly tupa,ze nevie kde je brzda,spojka,plyn. Naucil som ju jazdit na fiat pubte starom.
Z autoskoly sa vratila nadsena skusky zlozila na prvy krat a zacala jazdit. Kedze si myslim,ze pre nu ako zaciatocnicku bude lepsie starsie auto kupil som jej skodu starsiu 98. Zacala sama jazdit. No a par krat som potreboval odviest na stanicu alebo sme sli spolu a ja som si vsimol,ze ma zlozvyk,ze stale stlaca spokju. Napriklad ma brzdit tak najskor stlaci spojku a zacne brzdit. Ide do kopca stlaci spojku. Ma pribrzdit stlaci spojku. 100x som jej vysvetlil,ze nemusi tu spojku furt stlacat ale ona sa toho zlozvyku nevie zbavit. Dalsia vec nevie spravne preradovat. Ide do kopca na 4 auto huci huci pokial jej nepoviem prerad nenapadne ju to. Do kruhoveho objazdu ide na 3 a v rychlosti a znova stlaci spojku preradi autom trhne a ona prida plyn. Ja normalne mam obavy,ze to auto to nevydrzi.
Premyslal som,ze zajdem do autoskoly a zaplatim si hodinu aby som videl ako vlastne ucia jazdit.
Jazdi sice ako tak dobre ale toto stlacanie spojky a preradovanie je utrpenie. Neda sa poziadat autoskolu ci by sa pozreli na jej styl jazdy ci to je ok?
Chcela by nove auto ale ja si myslim,ze jej stylom jazdy to auto nevydrzi ani jednu sezonu.
@stulrajterova “a co ked narazila s gulou”...no ak by tam namiesto muru bolo tvoje auto tak asi by si nepovedala “a co”.... 🤦♀️
Kup jej poriadne auto so senzormi, kamerou, parkovacím asistentom a nikde nenarazí lebo jej to asistenti nedovolia a vyriešené. A daj si naň poriadnu poistku. Guľu vysúvaciu, ktorá nebude zavadziat. Vyriešené, lebo inak neviem čo tu riešiš a čo chceš vedieť, ako tvojej žene dohovoriť aby nešľapala na spojku keď nemusí, alebo že jej máš zaplatiť osobného šoféra?
A do autoškoly sa môžeš ísť opýtať, či sa dá niečo s tým robiť.
@stanzi mna zramoval sofer tatry....dostal smyk....co by si teda v tomto robila?
@stanzi inak na mago tohto....aj toto sa zadarilo mojmu manzelovi....a vyriesili to..
uhradil skodu a bolo, ....komunikacia a inak kto robi tak zvycajne robi aj chyby....nie kazdy je dokonaly....
@stulrajterova Anonym nepise ze jeho zena dostala smyk, pise ze nema odhad a nevie kolko cuvat - a to nie je “no a co”, je to proste zle. Sofer musi vediet so svojim autom cuvat, je to zaklad.
@stanzi dnes v 21 storočí , pri movitosti 10 mercedesov bez ohrozenia chodu rodiny , je dostatok prostriedkov ako bezpečne cúvať, napríklad auto s kamerou a senzormi .
Je potrebné si život uľahčiť a nie sťažiť.
Ja už ani neverím že toto je reálne, chlap ktorý tvrdí že má na 10 mercedesov ale sám behá na fábii ... ako čo to je ? Úprimne takého muža ja nepoznám, ani môj manžel , ani môj brat , ani kolegyňa čo sedí oproti mne.
@stanzi ale každý vie parkovat bez kamery, niekto lepšie a niekto horšie. Nie sme všetci super parkovači . Keď sa pokazí senzor , tak nič , budem parkovat aj bez kamery.
Aj skúsení vodiči majú nehody, robia šrámy na aute .. to je život jednoducho . Môj muž jazdí 24 rokov, posledných 15 rokov veľmi intenzívne a aj jemu sa stane že oškrie auto , nevidí za autom tyč a trafí ju . Najazdí momentálne cez 100 tis km ročne a stane sa .
@stanzi, skus si kúpiť nové SUV a zaparkovať bez kamery a senzoru. To nezvládnu ani profíci. Jednoducho niektoré uhly nevidíš. To ni je vec názoru ale faktov.
Ale inak sa na tejto diskusii skvostne bavím. Ujo ma na desať značkových mercedesov (ja som ešte o neznackovom mercedese nepočula, ale ok), ale kupuje najlacnejšie staré šunky za 5 euro, thaliu považuje za dlhé auto a vyzná sa v autách (predpokladám, že z firmy Mattel), no proste inteleguan.... A ten kreatívny pravopis k tomu... 🤣🤣🤣🤣🤣
kup jej novsie auto. Nemusi byt nove, ale ked som mala sluzobnu fabiu, rok vyroby cca 2010, (to pisem preto, ze ak nechces kupovat nove, drahe, tak uz aj dost stare auta to maju) tak na displeji pisalo cislo, aky stupen ma zaradit. Urcite to maju mnohe auta. Takymto soferom, co nepocuju skucat motor to dost pomaha. A spojku ju musis naucit ovladat Ty, inak jej to zostane a uz sa toho zlozvyku nezbavi. Ale poradim Ti, skus trpezlivo. Akonahle muz v aute zvysi hlas, my zeny zaciname byt proti jeho dobre mienenym radam imunne 😀
Mňa manžel dlho nahováral na automat.A teraz by som už iné nechcela.
@stulrajterova a moj svokor profi vodič, raz natankoval namiesto nafty benzin, a čo?
Aj mna to tak naucili
@stulrajterova
@stanzi
No tak toto sa presne stalo môjmu mužovi, ktorý je výborný dlhoročný šofér, v živote nemal nehodu. Cúval a narazil guľou do môjho auta. Ale však keď cúvam, tak idem pomaličky. Vôbec nič sa nestalo, len trocha preliačil ŠPZ-tku. A povedala som mu presne to, že "No a? Nič sa nestalo." Takisto autorova poznámka, že našťastie sa nikomu nič nestalo mi príde trochu prehnaná pri ťuknutí guľou do múra. Čo čakal, vážne zranenia?
Treba s ňou chodiť v aute a asi jej to neustále opakovať. Vždy napr. pred kruhovým jej povedz, choď na 2. (u nás v meste sú skoro všetky kruhové malé, takže vždy idem napr. na 2) nech sa jej to vryje do pamäti. Časom snáď bude vedieť odhadnúť podľa veľkosti kruháču na akej rýchlosti má ísť. Ono to je tak, že nie každý je automobilový nadšenec, mňa by tiež nebavilo sa aktívne učiť názvy plienok, a tak pani manželka sa asi tiež nehrnie svojvoľne niečo zlepšovať.
S preraďovaní/podraďovaním - skús jej napr. určiť nejakú hranicu a povedz jej, že keď ide na 3000 tak má preradiť na vyšší stupeň, keď ide už pod 1300 tak zas podradiť. Časom si možno zas zvykne, že pri 3000rpm auto hučí takto a vtedy preraďujem, pri 1300rpm zas znie že by sa chcelo zabiť, tak zas podradím atď.
@tucniacka11 aj moj a svet sa nezrutil, pekne ma na to tiez upozornil a co mam potom robit....poradil
Ešte doplním, že ak sa ide do nového auta, možno je dobre porozmýšľať nad automatom. Myslím si, že by to mohla byť fajn vec, ak sa nemusí neustále sústrediť na radenie, že by si popri jazde všímala iné veci. Vzhľadom na boom elektromobilov do pár rokov nám asi MT začnú vymierať.
@otak_besar Márna snaha, autor sa automatu vyhýba, ako čert krížu, už sa ho tu na to snažili nahovoriť viacerí.
@h2 ach...to je tak, keď svoje ideály tlačíme niekomu inému
@otak_besar
@h2
mňa zaráža, že autor, ktorý má údajne na 10 mercedesov necháva svoju drahú manželku jazdiť na 21 ročnom črepe, ktorý má ochranné prvky na úrovni paleolitu len preto, lebo jeho manželka stláča spojku keď to nie je nevyhnutné.
Apel na autora - haló, v dnešnej dobre si s novým autom kupujeme aj vyššiu bezpečnosť! Auto je spotrebný tovar, a manželka určite nechce nové preto, aby sa mohla machrovať pred kamoškami ale preto, aby sa cítila pohodlnejšie a bezpečnejšie.
@tucniacka11 Znizovanie ryzchlosti - brzdenie motorom.
V zaciatkoch som aj ja stlacala takto spojku, ale stačilo vysvetlit a odnaucila som sa😜

podla mna sa to nauci, ked sa jej to bude casto opakovat, nebude to robit, je to vsetko sila zvyku, aj tohto sa da zbavit, len treba sa obrnit trpezlivostou 🙂