Masmediálna komunikácia alebo zdravotná sestra
Ahojte kočky. 🙂
Studujem na gymnáziu, 3. ročník, kde si uz pomaly máme vyberať zameranie a VŠ.
Ja sa rozhodujem medzi týmito dvomi smermi, od mala ma bavilo pisat, pisala som aj rôzne romány atd... Ale ked som prisla na strednú, mala som stasne vela nepodstatnych pre mna predmetov na kt som sa musela ucit aby som presla a preto som sa slovenčinu trochu zanevrela a prestala pisat , recitovať atd..
Chcela by som nieco organizovat , volat s ľudmi, komunikovať, využívať cudzí jazyk
, riesit nieco, chodit kade tade..
Ono vlastne to bol moj sen od mala nieco taketo robit , ale na strednej ma kazdy od toho odhováral ze budem v bulvári (každopádne ja nechcem byt len na obrazovke , ja by som chcela aj sama pisat alf najviac pracovať v nejakej firme a tu propagovať , robit eventy atd..) tak som to neriešila , az teraz ked zrazu pridu ku mne nečakaný ludia he si mam ist za svojim snom.. A preto mi zavŕtali červa do hlavy :D
Na druhej strane , vzdy som mala rada biológiu , na medicínu nemam, ale ked som bola pred dvomi týždňami v nemocnici , zaujala ma praca zdravotnej sestry, tá pomoc hlavne deťom , ochota atd... Ako dávaju nádej.. No a ja trrsz neviem,čo si vybrať...
Nechcela by som len byvat na Slovensku, asi by som chcela odist do zahraničia , New York a podobne ..
Milujem cudzí jazyk..
Čo by ste mi poradili vy? Uz som u toho zúfalá :/
@simonka174 ano 😉 môžeš ✌️
Zasa ma táto praca určite aj veľa negatív : finančne ohodnotenie samozrejme, okolie si nás neváži, ale zasa veľa sestier si samo dehonestuje svoje ,,poslanie ,, a to je to slovo : nie je to praca ako každá iná. Aj ked som nič iné nerobila súdim to visiac okolie 🙈 Robiť na smeny, všetci su naVianice v kruhu rodiny a ty v práci s delirujucim pacientom. Ak to tak cítiš chod do toho👌 ja som sa našla na Are : robota veľmi ťažká po technickej fyzickej, psychickej stránke vyžadujúca od sestry kopec vedomosti, ale cítim sa užitočná, i ked nie vždy sa to podarí zachrániť zivot, ale mna ten život medzi nebom a témou fascinuje viac ako čokoľvek 👍

Osobne by som si vybrala zdravotnú sestru, lebo a tým sa isto zamestáš. Ale keď vravis, že rada cestujes a máš rada jazyky tak je pre teba vhodnejsia masmedialka.Aj keď máš s tým podľa mňa menšie šance sa uplatniť. Ale skôr by som ti odporučila tlmočníctvo a prekladateľstvo. A chcem ti povedať, že všetky sestry bohužiaľ nie sú také citlivé a dobré, s akými si sa stretla.