Mať bábätko pred svadbou?
Ahojte, chcem sa s vami poradit...tuzim po babatku, priatel chce este chvilku pockat, ze mame kopu casu. Rodicia ani pocut, ze az po svadbe. Zatial nie sme s priatelom ani zasnubeni, no planujeme spolocnu buducnost, rodinu, deti...
ahoj, my cakame teraz momentalne babo, a svadbu sme vobec neplanovali, aj ked som sa stetla asi milion krat s nazorom ze preco sme sa nevzali a podobne, a ze sme este mlady a tak ,ale my sme to babo strasne chceli, a ked som bola v 6 mesiaci tak prisiel domov priatel ze 20 augusta mame svadbu, vsetko som zariadil 😉 ale fakt najdolezitejsie je aby ste sa rozhodli spolu a aby ste to fakt chceli, a ci bude najskor svadba alebo dieta.... je nepodstatne. Svadba je len jeden den v zivote ale dieta je na cely zivot 🙂 tak drzim palce
my sme vo vekovej kategorii nad 35, o chvilu budeme mat druhe dieta a nie sme zobrati. ja osobne to nepovazujem za dolezity milnik v zivote cloveka. tomu mojmu zo zartu hovorim, ze si ho zoberiem len preto, aby som mala narok na vdovsky dochodok 😀
nesuhlasim s fidkou79, pretoze ak si dvaja ludia kupuju nehnutelnost, tak logicky su na liste vlastnictva v pomere polovica a polovica. ved kto by suhlasil s verziou, ze na LV bude figurovat iba jeden z paru???
zalezi na tom, kde byvas. ak je to na nejakej dedine a bojis sa toho, zeby ta kazdy ohovaral, ze mas dieta pred svadbou, tak najskor pories svadbu... inak si sprav tak, ako to uznas za spravne. ja mam dve deti a nie som vydata.. moj priatel ma dve dalsie deti z predch. manzelstva. o svade rozmyslame len kvoli papieru, keby nahodou zomrel, tak aby ma nevykopli na ulicu, ked sa bude delit majetok medzi 4 deti.......... takze u nas je ten papier potrebny len kvoli tomuto... a myslim si, ze rozhodnutie mat babo je najvacsi dokaz, ze obidvaja ten vztah a spolocnu buducnost, myslia vazne
ahoj my mame 18 mesacnu dcerku ktora sa narodila v septembri 2009,sme kazdy z dediny no zijeme v meste kde je draheho praca svadbu chystame o 2 mesiace na jun..reci?boli,su a aj budu ...nam je dobre 😉 ja som absolutne PROTI svadbam v tehotenstve nikdy nazor nezmenim,ja som koncila v maji v 5.mesiaci skolu,potom sme sa stahovali ked sme konecne boli zariadeni v byte bola som mesiac pred terminom porodu to vtedy som sa akoze mala vydavat alebo ako?tetusky neboli spokojne,nie su spokojne a nikdy spokojne nebudu pre mna je vsak nahlavnejsie ze moja dcerka je zdrava,stastna,ma mamu aj ocina a papier?aj ten bude 🙂
na tom nieje nič zle... ak si chces užiť svadbu, tak pred tehu, ja som bola v 6.mes. a teda nič moc to už nebolo...
ahoj ak otehotnies pred svadbou nic sa nedeje len sa tes lebo kopec mladych dievcat maju problem otehotniet len ako by sa postavil k tomu tvoj priatel ked ma cas netrap sa uvidis co ti cas prinesie a podla toho sa zariadis
nevidim problem , ked niekto chce babatko pred svadbou... my sme mali svadbu pred dvoma rokmi a tehu som az teraz... ale to tiez iba preto ze sa dlho nedarilo.. zacali sme sa snazit pol roka pred svadbou...
otazka je skor ci by ste ho mali mat ak partner co i len trochu vaha.. neskor by ti to mohol vytknut o par rokov ze sak ty si chcela dieta on chcel pockat... ja by som pockala, kym si nebude aj partner isty a budete to chciet obaja
Ahoj! S priateľom sme sa bavili o dieťatku. Chce teraz bábätko ale ja mu vždy vravím až po svadbe bude niečo také a nie teraz. A odvtedy mi stále svadbu a dieťa pripomína dookola a ja mu nedokážem od povedať na tú stejnú tému keď už pozná odpoveť.
Ahoj, onedlho to budú tri roky, čo sme s priateľom spolu, momentálne som v 4. mesiaci. Máme však za sebou už jeden škaredý rozchod, práve kvôli svadbe a bábätku. Tlačila som na priateľa, dnes si to už priznávam, nebol pripravený ani na jedno ani na druhé, ja som to však veľmi chcela, zľakol sa toho všetkého a jednoducho "utiekol". Trvalo tri mesiace, kým sme si obaja uvedomili svoje chyby a dali sa naspäť dokopy. Poriešili sme si najprv bývanie, už rok spolu bývame a tak sme sa rozhodli pre bábätko, avšak až keď sám priateľ už usúdil, že je pripravený. Chcem tým len povedať to, že s nátlakom ohľadom bábätka či svadby s chlapmi opatrne, mnohokrát sa jednoducho tej zodpovednosti boja, musíte byť pripravení obaja, nielen ty, inak sa ti môže stať veľmi ľahko to čo mne. Dnes sme veľmi šťastní, hrozne sa na bábätko tešíme, na priateľovi vidieť, že úplne prehodnotil všetky svoje hodnoty....Svadba bude potom, aj napriek tomu, že rodina na nás dosť tlačí. My žijeme svoj život tak,aby sme boli spokojní a šťastní my, nie všetci naokolo, podľa toho sa zariaďte aj vy. Úprimná komunikácia s priateľom je jediné, čo vašu situáciu dokáže vyriesiť...
@kikuska_nr A kam sa ponáhľaš?Pre mňa patrí dieťa do manželstva.Ak rodinu plánujete tak výdrž, v kľude všetko naplánujte,vytvorte nejaké to stabilné zázemie(myslím tým skôr citovú rovinu ako materialnu) a potom ak to obaja budete chcieť môže bábo byť.Píšeš že zasnúbený nie ste možno on sa ešte na zakladanie rodiny necíti.Škoda aby si ho vyplašila len preto že ty chceš teraz.