icon

Máte aj vy strach z telefonátov?

9. jan 2024

Ahojte.. máte aj vy strach z telefonátov? Akurát ma čaká dôležitý hovor a klepem sa ako pes. V bruchu guláš, totálny stres. Až mi je do plaču. Čo robiť?

Strana
z2
majkakvet
9. jan 2024

Ano, skratka je skupina ludi, ktori maju s tym problem. Ja radsej pojdem 3 x na urad ako by som raz volala:(

valeria_h
9. jan 2024

@11bodka11 Prekonala som to tak, že som sa tým situáciám vystavovala. Napríklad som mala strach telefonovať, tak som si dopredu pripravila čo poviem. Hlavne mi pomohlo si uvedomiť, že nikto nie je viac a nikto menej, že som rovnako hodnotná ako druhí. Dosť mi pomohli aj knižky, články o sebavedomí, o asertivite.

autor
9. jan 2024

@valeria_h ja určite nemám soc.fobiu. rada s ľuďmi hovorím naživo, ale tie telefonáty sú hrôza, samozrejme vybavím čo treba, väčšinou si dopredu napíšem na papier, čo poviem..ale najradšej komunikujem mailom, mám radšej písané slovo ako hovorené cez mobil. Ale tak snažím sa to prekonať, predsa už mám deti, tak musím volať učiteľke aj doktorke, na úrady atď.

autor
9. jan 2024

Ďakujem za komentáre. Samozrejme, že kedysi som ani nedvíhala mobil, ale teraz sa lepším, ale keď viem že budem niekam volať, tak od večera mam stresy 🙃 píšem si, čo poviem, dokonca aj možné odpovede niekedy 🥴
A aj keď dnes nedopadol dobre môj telefonát, kameň zo srdca spadol 🙃

wolf_
Autor odpoveď zmazal
11bodka11
10. jan 2024

@heln my sme boli v kancli siesti a robili sme zakaznicky servis. Pre mna bolo najhorsie volat pred kolegami. Keby som sama v kancli tak v pohode. Ja som tam strasne trpela.

Strana
z2