tak ta je teda veeelmi smutna, chudinka 😀 ale veru cez vikend islo vsetko prec, uz som sa na to nemohla pozerat 😂 neznasam to robit, bolo mi luto za vyzdobou, ale som rada, ze uz mam poriadok 😀
nie, my už máme zmrznutú, vyhodenú, nepotrebnú jedličku čakajúcu na odvoz na skládku, česť jej pamiatke.
Nie. V piatok som dala stromceku cerstvy vzduch. Uz je aj zasypany snehom 🤣
Nie. V piatok som dala stromceku cerstvy vzduch. Uz je aj zasypany snehom 🤣
Prvý krát takto. Nejak som si ju nevšimala a dnes pozerám....🤣dnes odzdobujem.
@maryetta mala si kvetináči? Lebo rozmýšľam tento rok a potom von zasadiť, či by prežila? Nemáš skúsenosť?
Je to maličký smrek, zasadený v kvetináči s koreňom, čiže sa cíti stále fit 😅 ale od 7.1. bez ozdoby, ja dlhšie nenechávam ani strom, ani výzdobu v byte.
U nas na jedlicke visia smutne papieriky zo saloniek 🙂
Prvý krát takto. Nejak som si ju nevšimala a dnes pozerám....🤣dnes odzdobujem.
@maryetta mala si kvetináči? Lebo rozmýšľam tento rok a potom von zasadiť, či by prežila? Nemáš skúsenosť?
@anonym_autor my sme kedysi mali kupeny malicky stromcek v kvetinaci. Po presadeni na zahradu vyschol.
Ja mam este celkom schopnu. Chcem si ju nechat este tyzden.
Hej ešte stále, naša je veľmi podobné na tom. Každý deň sa chystám zbaliť, ale deti sú choré a stale je čo ine robiť.
Ja mam este celkom schopnu. Chcem si ju nechat este tyzden.
@eva8 do 3 kráľoch bola krásna a naraz takto "zostmutnela".😂
@ria_sprout dcéra má skúškové a chcela nech ju necháme kým príde.
@marca12
@eva8 do 3 kráľoch bola krásna a naraz takto "zostmutnela".😂
@ria_sprout dcéra má skúškové a chcela nech ju necháme kým príde.
@marca12
@anonym_autor vraj su v kvetinaci uz poskracovane/odstrihnute korene, preto niektore nevydrzia. Ale tie stromceky v kvetinaci,, ktore su cielene poziciavane su prisposobene na dalsie presadzanie, rast.
Tie kupene kanadske jedle (?) nemaju ani radi nase podmienky.
Naša vyzerá podobne. Cez víkend pôjde dolu. Ja by som ju nechala až do hromnic, ale táto by si dovtedy aj ľahla, takže nič. Skúšali sme tento rok iného predajcu stromčekov ako nášho obvyklého, ale kajucne sa vrátime k pôvodnému (dôvodom "nevery" bola vzdialenosť a nie nespokojnosť so stromcekom)
@anonym_autor moja mama má doma veselý smrek - má ho v nádobe s vodou a začali mu rásť nové výhonky 🙂
Moja jedlička je zas veselá v garáži, keďže som mala živú v kvetináči a vyzerá, že pobyt vo vnútri zvládla a funguje ďalej 🙂🌲
@anonym_autor moja mama má doma veselý smrek - má ho v nádobe s vodou a začali mu rásť nové výhonky 🙂
Moja jedlička je zas veselá v garáži, keďže som mala živú v kvetináči a vyzerá, že pobyt vo vnútri zvládla a funguje ďalej 🙂🌲
@scila tak to pekne. Možno vydrží aj do záhrady. 🥰 Alebo budúci rok. Ja som raz mala borovicu v kvetináči vonku, ale neprežila.
vcear som ju vylozila na dvor, este je pekna :DD nic z nej neopadalo, ale uz by zacali sa veticky lamat.. :D takto vydzri do jari.. :D
@anonym_autor vraj su v kvetinaci uz poskracovane/odstrihnute korene, preto niektore nevydrzia. Ale tie stromceky v kvetinaci,, ktore su cielene poziciavane su prisposobene na dalsie presadzanie, rast.
Tie kupene kanadske jedle (?) nemaju ani radi nase podmienky.
@eva8 aj poskracovane vydrzia, len nemozu sok dostat a hlavne vnutri velmi casto tie stromceky vyschnu, od sucheho vzduchu, tepla a to aj ked su v kvetinacoch a vonku im potom uz nic nepomoze. vianocne stromceky sa aj tak pestuju, ze sa postupne obstrihavaju ako rastu do tvaru, cize to im vobec nevadi. Ale to moze byt aj od druhu stromceka 🙂 o tom, ze vela ludi nevie presadit strom, alebo sa mu poskodia korene a kadeco, alebo maju zle stanoviste ani nehovorim:DD mame u svokrovcov uz 3 stromy viacnocne vysadene, jeden ma asi aj 10rokov uz a zije si fajn.
@scila tak to pekne. Možno vydrží aj do záhrady. 🥰 Alebo budúci rok. Ja som raz mala borovicu v kvetináči vonku, ale neprežila.
@anonym_autor myslím, že vydrží - mali sme ju vo vnútri aj cez Vianoce 2024, presadila som ju do väčšieho kvetináča a zvládla to. A aj čo som mala dávnejšie vždy prežili. Keď človek dodrží pár zásad tak nemá dôvod neprežiť 🙂
@anonym_autor myslím, že vydrží - mali sme ju vo vnútri aj cez Vianoce 2024, presadila som ju do väčšieho kvetináča a zvládla to. A aj čo som mala dávnejšie vždy prežili. Keď človek dodrží pár zásad tak nemá dôvod neprežiť 🙂
@scila ja som ju mala vonku a neprežila ani do jari. Neviem, či som niečo zle robila...Skúsim asi tento rok jedličku v kvetináči.
@scila ja som ju mala vonku a neprežila ani do jari. Neviem, či som niečo zle robila...Skúsim asi tento rok jedličku v kvetináči.
@anonym_autor základ je kúpiť ešte živú 😄 Ja kupujem vždy už na jeseň, vtedy ešte nie sú v predaji tie čo chudery vykopú len s pár koreňmi a pichnú do kochlíka. Alebo tie, čo ich nechajú niekde pod strechou, nepolejú ich a uschnú.
Túto poslednú som kúpila v špeciálnom kochlíku, ktorý bol celý dierkovaný a mala krásne korene.
A vždy treba myslieť na to, že strom má veľa ihličia a malý kvetináč, ktorý rýchlo presychá, takže stromček môže ľahko vyschnúť. Keď je vonku a akonáhle je nad nulou a je sucho tak treba poliať, kedže vyparuje pri fotosyntéze vodu.
A potom tá klasika - vo vnútri nemôže byť moc dlho, lebo začne rašiť a z tepla nesmie ísť do mrazov.
@anonym_autor základ je kúpiť ešte živú 😄 Ja kupujem vždy už na jeseň, vtedy ešte nie sú v predaji tie čo chudery vykopú len s pár koreňmi a pichnú do kochlíka. Alebo tie, čo ich nechajú niekde pod strechou, nepolejú ich a uschnú.
Túto poslednú som kúpila v špeciálnom kochlíku, ktorý bol celý dierkovaný a mala krásne korene.
A vždy treba myslieť na to, že strom má veľa ihličia a malý kvetináč, ktorý rýchlo presychá, takže stromček môže ľahko vyschnúť. Keď je vonku a akonáhle je nad nulou a je sucho tak treba poliať, kedže vyparuje pri fotosyntéze vodu.
A potom tá klasika - vo vnútri nemôže byť moc dlho, lebo začne rašiť a z tepla nesmie ísť do mrazov.
@scila ďakujen za rady. Vyskúšam skôr kúpiť. Ale vždy kupujem v záhradnícve, čo majú všetko vonku aj si sami pestujú tie v kvetináči.

@anonym_autor vyrástla v hore jedlička...o nej je táto pesnička....tak spieval Mrázik 😊😊😊... Tvoja to má už za sebou