icon

Máte doma vysávač Ritello?

lucka1987
20. máj 2012

maminy, mate niektorá doma tento vysávač ? ste spokojne ?

jurott
26. jan 2018

@rubis tak nech ti slúži, aj zdravíčko, mier, koniec debaty.

anjelikjanka
26. jan 2018

@rubis nie nie je pokazený je stále funkčný ako má byť dôvod predaja je vysvetlený vo vyššej uvedenej konunikacii. Predávam ho preto že som s ním nie spokojná a je mi jasné , že za normálnu cenu ho nepredam lebo pôvodná cena je dosť vysoká a predsa je používaný ale stále dobre funkčný. Koľko ľudí toľko chutí keby som sa mala ešte raz rozhodnúť iste ho nekúpim. A navyše je veľmi veľký a zavadzia mi doma

maco30
2. mar 2018

Dobrý deň. Nečítal som to tu celé, len sa chcem podeliť o skúsenosť s tymto vysávačom a predajcom. Bol som i s rod. ohúrený aky super vysávač no pri cene 1800€ som povedal nie. A teraz k veci co sa mi stalo. Potom čo nám povysaval koberec, sedáčku prebehol iba v špárach a potom trochu povysával dcerin matrac, ako špina bola ale neriešim. No do druhého dňa som vyštípany od nejakich potôr. Predpokladam ze ploštice. Tak teraz neviem, premýšlam ako sa to stalo? Dovtedy sme taký problem nemali, kým tu nebol predajca super vysavača. Ale ked si predstavim kde všade bol a co vysával, tak sa vto utvrdzujem. Myslite že ho nejak dezinfikuje? 😠😠😠. A pekne z bytu do bytu. To bolo naposledy, čo som pustil do bytu podomovych predajcov. Vraj pridu iba vyčistit matrac. A zadarmo! Ved zadarmo ani kura nehrabe nie ešte slovak podnikateľ. Ľudia preberte sa!

maco30
2. mar 2018

@satiba a v lete ho používam ako klimatizáciu. Neskutočná kravina

rubis
4. mar 2018

@maco30 prečo? máte doma klimatizáciu?

maco30
4. mar 2018

To som vytiahol slovne spojenie z predchadzajuceho príspevku. Ze v lete ho využivaju ako klimatizaciu. To koľko ľadu treba nato, aby ste si schladili miestnosť?

rozvod
11. apr 2018

Ahojte, my máme Ritello asi 4-5 rok rokov, zatiaľ spokojnosť veľká. Avšak teraz nám pravdepodobne odišiel motor, volala som na tú zákazníckú linku a že vraj by to stálo 180 Eur + 38 Eur nový filter. A to sa mi zdá veľmi veľmi drahé na to, že sme za ten vysávač zaplatili takú veľkú čiastku. Neviete mi, prosím poradiť, že ako ste Vy , čo máte doma tento vysávač riešili takéto opravy ? Dík 🙂

jane89
Odpoveď bola odstránená
rozvod
12. apr 2018

No určite ani nám nič iné neostane, len ho dať do zberu. Ide ma poraziť, že sme sa dali takto oklamať, za vyše 1200 Eur sme ho používali iba 4 alebo 5 rokov. Keby sa niekam dala napísať sťažnosť na nich, že akí sú nenásytní a hlavne neústretoví voči zákazníkom, ktorí im zaplatili také veľké peniaze. Po tom, ako som bola s vysávačom spokojná, teraz som veľmi nahnevaná a znechutená na celú ich podarenú firmu. Určite sa budem niekde sťažovať, len si musím pozisťovať, či je ozaj tá cena motor, filter adekvátna .

rozvod
12. apr 2018

@beruska033 Ahoj, chcem sa spýtať, ten motor ste mali pokazený počas záruky alebo až po skončení ? A dávali Vám nový alebo len ten starý opravili ? Lebo mne hneď do telefónu povedala operátorka, že nový motor za 180 Eur..... a nikto ho ani nebol pozreiť. Tak teraz neviem, že keď náhodou prídu ho len skontrolovať, či sa aj za to neplatí. Som z toho sklamaná

ifanah
5. aug 2018

1)
Počas záručnej dobty sa odlomila úchytka, ktorou sa hadica prichytáva k vysávaču. To sme reklamovali, a opravár nám to síce vymenil, ale povedal nám, že šlo o konštrukčnú vadu, že úchytka bola len 2 mm tenká a teraz nám dáva hrubšiu.
S hrubšou úchytkou sa hadica oveľa ťažšie prichytávala k vysávaču. Dá sa povedať, že sme museli poča skaždého vysávania s vysávačom zápasiť, čo je dlhodobo obťažujúce.

2)
Niekoľko krát som sa porezal na rúčke - zo zadnej strany rúčky je úchytka na kábel "vibračnej hlavice". Táto úchytka má ostré hrany.

3)
Po nejakom čase používania sa opäť odlomila úchytka, ktorou sa hadica prichytáva k vysávaču.
Vysávač je priliž ťažký na takto riešené uchytávanie.
Dôveru v kvalitu opravy sme stratili - chyba by sa pravdepodobne opakovala a po uplynutí záruky by sme asi ťažko získlai opravu zdarma. Keže sa s odtrhnutou úchytkou nedalo vysávať doasne som pripevnil hadicu k vysávaču pomocou izolačnej pásky - nerozoberateľne, čo sťažovalo skladovanie vysávača.
Neskôr som opravil odlomenú úchytku sám tak, že som vyrobil odrthnutú časť z železného plechu, čo ma stlálo niekoľko hodín práce. Riešenie bolo síce fujnkčné, ale vysávač stratil na estetike.
Neskôr sa samozrejme odlomila aj druhá pôvodná úchytka.

4)
Odrthla sa tkanina na spodnej časti vyvávacej hlavice (to bolo myslím ešte v záruke). Tkaninu som prilepil, ale vzhľasdom na to, že predavač nám tvrdil, že vysávač je nezničiteľný, tak to považujem za jeden z dôkazov, že vysávač je nepodarok.

5)
Praskla násada na vysávanie prachu v časti, kde je diera na zaistenie prichytenia (dalšia konštrukčná vada)

6)
Elekrický kábel sa po určitej dobe spontánne počas vysávania vracia do vysávača - pokazila sa aratáž. Bol som nútený zakúpiť dodatočný predlžovací kábel. Okrem toho, aj ke bol vysávač nový nedočiahli sme povysávať s týmto káblom celý byt, ako to bolo u bežného vysávača, ktorý sme používali predtým.

7)
Teleskopické tyče sa zasekávajú (minimálne jedna z dvoch) - tiež trba s vysávačom zápasiť.

8)
Spodná násada sa veľmi ťažko odoberá. Konštrukčné riešenie je rovnaké, ako je spoj hadice s teleskopickou tyčou, ktorá sa dá demontovať s bežnou obtiažnosťou.

9)
Vysávač je veľmi ťažký, nemá ochranný gumový nárazník, ako mal náš predošlý lacný vysávač - pri vysávaní nám niekoľkokrát narazil do nábytku a spôsobil jeho odretie. Taktiež kôli vysokej hmotnosti manželka a deti majú problém tento vysávač používať.
Podobný problém má aj kamarát, ktorý prestal váš výrobok používať a používa starý sáčkový výysávač.

10)
Vysávač je oveľa hlučnejší, ako náš predošlý lacný sáčkový vysávač.

11)
Vysávač sa ťažko skladuje, potrebuje viac miesta.

12)
Obsluha a údrža je oveľa náročnejšia ako u nášho predošlého sáčkového vysávača.

13)
Používaním tohto výrobku sme nedosiahli nijaké citeľné, viditeľné ani inak identifikovateľné zlepšenie v kavalite a čistote nášho bytu ako u predošlého sáčkového vysávača.

14)
po 6. rokoch zhorel motor - vysávač je úplne zničený

denda83
5. aug 2018

My sme ho mali tiez, a zbytočnosť, ozaj obyčajne su ci už lacnejšie, výkonnejšie, ľahšie, ovladatelnejsie.... dala som ho na aukciu za 5e a za 120e som ho predala, povodne som chcela vyhodiť... len ma štve za akú cenu sme kúpili....

ifanah
5. aug 2018

Ešte dodatočná poznámka: skúšali sme predať tento vysávač cez bazos.sk za výrazne zníženú cenu. Nik sa neozval.

martakam
29. nov 2018

Vysávač sme v lete vyhodili. S upratovaním som bola spokojná, ale za tie prachy 1500 Eur by mal vysávať aj sám. Samozrejme kým bol v záručnej dobe bol v poriadku, aj keď jeho hlučnosť mi vadila od začiatku. Veľmi som dávala pozor, aby sa mu niečo nestalo, ale aj tak sa mi odlomila poistka na hadici, koncovka sa kúpiť nedala iba celá hadica. Samozrejme okolo 100 Eur. Keďže mám šikovného manžela, tak to vždy zalepil znovu. Potom praskla nádobka na vodu, HEPA filter ďalších 100 Eur. V lete vydal zo seba zvláštny zvuk, zasmrdel a skončil. Keďže som povedala, že už ani Euro do neho nevložím, tak ho manžel so synom rozobral, že ho skúsia opraviť. Po hodine to vzdali a išli mi kúpiť nový za 115 Eur. Je tichučký, ľahký. Rittello bola nešťastná kúpa.

rubis
30. nov 2018

@martakam ...toto je chyba slovákov že nie sú ochotní zaplatiť za svoje zdravie a kvalitu..., hučí; smrdí...prdí; bla; bla;bla idem si kúpiť sračku za 115€ z číny ktorá sa mi do roka alebo dvoch pokazí a kašlem na svoje zdravie, a zdravie svojej rodiny. Prajem vám to slováci, len tak ďalej vo vašom uvažovaní..."ďaleko to dotiahnete".

jurott
30. nov 2018

@rubis ty musíš byť díler tých vysavačov, keď ho tak vehementne obhajuješ, ja ho síce ešte stále mám, ale nefunkčný, už rok ho obchádzam, ale budúci týždeň už aj ide na zberný dvor
haraburda 😠

martakam
1. dec 2018

@rubis Vážený pane alebo možno pani, na začiatku môjho príspevku som uviedla, že s upratovaním som bola spokojná, veď preto som za ten vysávač dala také hriešne peniaze. Ibaže kvalita výrobku nezodpovedá jeho cene. Mimochodom tá sračka za 115 Eur nie je z Číny. Keď čítam predošlé príspevky, tak je jasné, že to nie je náhoda. Všetky chyby toho ospevovaného vysávača u všetkých zákazníkov sú rovnaké a vysávaču po 5-6 rokoch zhorí motor. Lenže hlavný problém je v tom, že pre väčšinu slovenských peňaženiek je to vysoká suma na jeho kúpu a prevádzkovanie. Takže tak ako píše jurott Ty si buď dealer alebo proste potrebuješ urážať. Verím, že po tej, ako Ty hovoríš sračke, s ktorou som momentálne spokojná, nájdem minimálne tak skvelý vysávač ako je RITTELLO, ale za normálnu cenu.

rubis
1. dec 2018

@jurott ...tak to si dobrý drúk, keď ho obchádzaš, nefunkčný je len haraburda a ty si riadny gazda keď ho opraviť za taký čas nevieš. Hanba ti! Nemusím byť leader stačí mať rád svoje zdravie, zdravie svojej rodiny a zdravý rozum v hlave...taktiež si zastávam iné veci čo mám vo vlastníctve. Príjemny deň gazda!

rubis
1. dec 2018

@martakam ..tvoj názor je tvoj názor...len separátorivý stroj dokáže riadne obydlie vyčistiť...tak vravia štatistiky. Mier do tvojej duše a pokoj predsudkom čo nosíš v hlave.

jurott
1. dec 2018

@rubis nie som ani gazda ani opravár vysávačov, keď si taký(á) múdry(a) (neviem či si chlap alebo žena alebo hermafrodit), rád ti ho pošlem, oprav mi ho, a zaplatím ti normálnu cenu, nie toľko, ako pýta tá šľaktrafená firma 😠 😠 😠

jurott
1. dec 2018

všetci Slováci sú jebnutí, len @rubis je letadlo, lebo on má ritello 🙄🙄🙄

martakam
2. dec 2018

@rubis aha, tak Ty sa opieraš o štatistiku, nie o skúsenosti s tým konkrétnym vysávačom. Hneď som si myslela, že nevieš o čom hovoríš. My sme ten zázrak doma mali a je to predražený nekvalitný výrobok.

rubis
2. dec 2018

@jurott odpovedal si si...mier!

rubis
2. dec 2018

@martakam ..opieram sa aj o skúsenosti s konkrétnym vysávačom...a viem o čom hovorím.píšem.....je to skutočný zázrak v najlepšom zmysle slova....prasknutá nádrž a iné drísty ma neodradia....napríklad ľudia nečítate návod!!! Hepa treba pravidelne meniť... koľko z vás drístošov sediacich na guľkach a vagínach v teple domova ho menilo? Denilkovia! A tu sa sťažuje žebrač slovenská na ferarri, že je drahé keď má rozbité cesty.

martakam
3. dec 2018

@rubis fuj, niet s kým sa viac baviť

rubis
3. dec 2018

@martakam ..aspoň je pokoj😊

jurott
3. dec 2018

@martakam je to chmulo, kašli na neho

rubis
4. dec 2018

@jurott chmuľo nauč sa pravopis

sticker
jurott
4. dec 2018

@rubis to nie je pravopisná chýba, trubiroh 😂😂😂

renata155
7. jún 2019

Pripájam moju skusenosť s týmto vysavačom vobec neodporučam nešťasná kupa na splátky po dobu 5.rokov,splacame 4 rok,som sklamaná ako vysávaním tak ostatnými funkciami ktoré tento vysávač akože má.... síce nič zatial neodpadlo ani sa nezlomilo mne vadí jeho nespratnosť,a smrad ktorý je okamžite ako nechá človek dlhšie vodu v nádobke fuj ten hnus sa potom ešte dlhé dni šíri z vysavača po celom byte.A že vysavač pre alergikov....