icon

Máte nejaký talizman?

laurika999
18. apr 2023

Ahojte,
téma len tak na odľahčenie. Máte nejaký talizman, napr. kamienok, obrázok, ruženec, alebo niečo podobné ? Čo musíte mať vždy pri sebe napr. v kabelke a prináša vám šťastie, ochranu ? 🙂

moonlight1210
18. apr 2023

@laurika999 nie, neverim na to.

julka828
18. apr 2023

@laurika999 mam mandalu ale zatial mi stastie nepriniesla

xsimonkax
18. apr 2023

Prsteň od maminky. Nosím ho odvtedy stále.

lindous
18. apr 2023

Mám jednu drobnosť (nie je to úplne bežný predmet, ale nechcem to špecifikovať), ktorá má pre mňa citový význam a síce neverím doslovne na to, že by nosila šťastie, placebo funguje a ukľudňuje ma keď ju mám pri sebe... nenosím ju stále, ale napr. na štátniciach som ju mala v kabelke 🙂

maxalla
18. apr 2023

Nemam, ani som nikdy nemala 🙂

janetinka27
18. apr 2023
natalkaaaa258
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
18. apr 2023

@laurika999 Talizmanom sa vyhýbam, keďže sú jednou z možností pridružovania k Jedinému Bohu.

Do pridružovania, širku, patrí i nosenie amuletov, ochranných náramkov (červený náramok), talizmanov (turecké modré oko), numerológie, kariet, veštenia.., kedy človek prisudzuje ochrannú moc predmetu, miesto Jediného Boha. V momente keď dáva moc predmetu, stavia ho na úroveň Boha.

A Boh hovorí:
Keby boli pridružili k Bohu, bolo by márne všetko, čo konali. (Korán, 6:88)

„Ak by si k Bohu pridružil, tvoje skutky budú márne a budeš patriť medzi tých, ktorí prehrali“. (Korán, 39:65)

mikadooo
18. apr 2023

@laurika999 nie, nemám nič. Ruksak. Bez ruksaku na chrbte sa cítim divne, akoby som niečo doma zabudla... 🤔.

ana82
18. apr 2023

jasné manžela😉

galganka
18. apr 2023

Mám, ale nie je to niečo, čo musím mať nonstop. Iba som si zvykla mať ho takmer nonstop a keď ho zabudnem, tak mi chýba. Nenosí štastie, iba pekné spomienky. Srdce na retiazke, čo som dostala vtedy ešte od frajera na prvé Vianoce. 16-ty rok ho nosím.

ninusa221
18. apr 2023

@laurika999 ano mám keď nosim ho stále v peňaženke a keď je výnimočná udalosť tak aj v podprsenke😂

bloger
18. apr 2023

@laurika999 Zázračnú medailu Panny Márie.

januska12323
18. apr 2023

Mala som kamienok až kým sa nestratil. Žiadne šťastie, ochranu ani nič mi nepriniesol.

alenka58
18. apr 2023

mám tri oriešky v krásnom púzdre od manžela, ktoré našiel počas služ.cesty a nosím ich v kabelke už 20 rokov

ivangeline
18. apr 2023

Ako som tak čítala, tak vlastne mám niečo, čo mám stále pri sebe.. prstene (snubný a obrúčku)...a krížik na krku (ktorý je však pri malom bábe z krku na pár mesiacov a potom sa zas k nemu vraciam :D)...ale či je to niečo ako talizman. Neviem. Je to celkom novinka. Dostala som ho až po svadbe. Nič iné nemám stále so sebou.