icon

Máte pocit že deti naokolo majú viac ako to vaše?

kikusa2111
14. sep 2011

Niekedy,v poslednom čase dosť často mám pocit, že všetky deti okrem našej majú všetko....drahé oblečenie,plno hračiek,najkrajšiu detskú izbu....a my máme len základ čo potrebujeme....Hoci ked si pozriem modré z neba a vydím že sú tam rodny ktoré nemajú ani elektrinu uvedomím si že sa máme dobre..Máte aj vy niekedy taký pocit?

Strana
z2
cestovatelkaandrea
16. sep 2011

@kikusa2111 takymito vecami sa neoplati zaoberat. nech si kazdy robi podla seba. ked niekto chce detom davat vsetko bez rozmyslania, nech si to robi. ty si zi svoj zivot najlepsie podla svojho usudenia a nenechavaj sa rozladit, ze niekto ma nieco viac ako ty. Keby som sa pozerala okolo seba a posudzovala kto co ma, alebo ze ja mam viac ako niekto iny, tak by mi zivot usiel len tak pomedzi prsty zamyslanim sa nad blbostami a pritom su tu omnoho dolezitejsie veci ako nejake znackove tricko alebo najmodernejsi mobil a pod.

maznacik007
16. sep 2011

no ja mam skusenost ze prave deti takychto rodicov ako si ty /podla toho co pises/ riesia take veci akej znacky maju oblecenie tasku atd...
ja detom kupujem kvalitne topanky a oblecenie .. a to nie je o snobstve ale o tom ze nechcem aby mali problemy s chrbticou a s pokozkou a satstvo vzdrzalo viac ako dve prania... detto hracky...
rovnako im doprajeme kruzky a mimoskolske aktivity lebo ich to bavi a chceme aby rozvijali svoje zaluby....
samozrejme ich vedieme aj ktomu ze sa treba podelit jednak vidia nas ako popri praci robime aj dobrovolnicku cinnost a napr. teraz sme boli na jarmoku a chceli ist na kolotoce tak som im povedala ze ok ale potom sa dcera zhacila a povedala mami nekupuj listky radsej odlozime peniazky pre J... /jedno dievca z detskeho domova aby si mohlo kupit sijaci stroj /uci sa za krajcirku/ a tak sme aj spravili...

nechnevaj sa Kika ale mne pride to tak ze len ty to nejako moc riesis... ze tvoja dcera nema hento a tamto no a co... ja by som sa fakt radsej sustredila na to aby si si zvysovala kvalifikaciu .... pripadne zacni pracovat .. aby si svojej dcere umoznila pristup k dobremu vzdelaniu a aby v pripade ze sa u nej prejavi talent napr na hudbu, sport malovanie si si mohla dovolit zaplatit jej kruzok a material ci ine potreby

lussy23
16. sep 2011

@kikusa2111 - ja mam tiež zdravotné problémy a neviem, či budem vykonávať svoje vyučené povolanie, hoci by som chcela. ja by som potrebovala pomocnicu, n oto by bolo asi drahé... Píšete, že dcérka je spokojná a pekne sa o ňu staráte, mát emilujúceho priateľa. A to je to najhlavnejšie. Nemusíte sa trápiť. Také malé deti si neuvedomujú, že to čo majú na sebe je po niekom inom, je moderné, či nie.... Držím Vám palčeky a prajem celj rodinke veľa zdravia.

lussy23
16. sep 2011

@maznacik007 - veľmi pekne napísané a dcérka je veľmi milá, že myslí aj na tých, ktorí si nemôžu dovoliť pre niekoho úplne bežné veci. Klobúk dole pred vami.

lili777
16. sep 2011

Nemyslím si, že zakladateľka témy je divná. Je prirodzené, že každý rodič chce pre svoje dieťa to najlepšie. Tie najlepšie hračky, oblečenie, peknú izbu...a nie z chamtivosti, ale proste, aby bolo šťastné a spokojné. Je dnes hnusná doba a veľakrát sa stáva, že deti, ktoré nemajú všetky najnovšie výdobytky módy a techniky sú outsideri a posmievajú sa im. Ak rodič nemá možnosť všetko dieťaťu zakúpiť, prirodzene ho to mrzí. Ale aj to dieťa raz príde k tomu, že nie je dôležité mať všetko a určite lepšie padne spoločný výlet ako nejaká drahá hračka. Mojim deťom často kupujem značkové veci /resp. neviem či HM, Next a pod. sú nejaké značky/, ale pokladám tieto veci za kvalitnejšie a preto to robím. Pretože dlhšie vydržia, nevyprašivejú okamžite.A priznám sa, že majú aj dosť hračiek, ale nie preto, že by to oni drankali, na to sú malí, ale preto, že ja sa v tom vyžívam akosi nadmerne. My ako deti sme tiež dokopy nič nemali a preto keď mám možnosť, tak prečo to dieťaťu nekúpiť. Samozrejme je vedené, že si to má vážiť, adekvátne sa k tomu správať a pod. A najnovší príklad zo včerajška. Kúpili sme malému v Ikei hračku za 6 eur - z dreva, taká imitácia "zatĺkania" klincov. Smiešny peniaz oproti cenám hračiek a on sa s tým hral tri hodiny vkuse a dnes asi fakt celý deň. V živote ho ani tá najdrahšia hračka čo má takto nezaujala. Čiže nejde vždy o to, aby mali deti to najdrahšie a najpropagovanejšie, čo práve existuje.

Strana
z2