icon

Máte podobné skúsenosti so službou Zásielkovňa?

4. nov 2023

Neviem či je to len náhoda, objednávam často a hlavne cez zásielkovňu. Keď si idem pre balík, tak sa mi zdá, že predávajúci nie je nadšený, už sa mi stalo, že boli vyslovene nepríjemní, akoby ich to obťažovalo. Neviem či len zlý deň mali alebo ich to vážne obťažuje. Že idem len pre balík a nič nekúpim. Hneď vedľa domu mám predajňu a tam si nechávam posielať balíky, ale vždy keď tam idem, tak cítim z ich strany takú nasrdenosť, tak už premýšľam, že to budem radšej objednávať na inú predajňu.
Diskusia asi o ničom, len by ma zaujímalo, aké máte skúsenosti.

Strana
z2
veronicka88
4. nov 2023

Využívam zasielkovnu aj služobné aj súkromné...nikdy na mňa nikto neboj nepríjemný.a to si po meste nechávam balíky posielať v závislosti od dňa kde a kedy som. Nosím balíky do dvoch prevádzok.asi mám šťastie na ľudí,no v oboch kde odnášal pracujú majitelia a kde vyzdvihujem buď majiteľ alebo predavačka.nikdy som nemala problem

20erika07
4. nov 2023

Zlaté Zboxy, mali sme 3 v meste a vsetky nam zrusili 🤔 nevedela som si vynachváliť

nikaeli
4. nov 2023

Ja mám naopak veľmi dobrú skúsenosť, zásielkovňu mám v malej predajni, kde pracujú len 4 zamestnanci, vždy s úsmevom prevezmú balík a vždy mi aj povedia, kedy odíde bez toho, aby som sa opýtala. Koľko roboty s tým majú? naťukať kód do pc a nalepiť ho na krabicu? inak kód diktujem slovami, ešte sa mi nestalo, aby ho nerozumeli (napr DA poviem Dano, Adam).

autor
4. nov 2023

Ja som mala aj dobrú skúsenosť, to nemôžem poprieť, ale konkrétne v jednej sú veľmi nepríjemní a zrovna tá je najbližšie k môjmu bydlisku. Ja som dosť veselý, priateľský človek, teda nebude to tým, že by som ja bola k nim nejaká nepríjemná. Určite záleží od človeka.

tana85
4. nov 2023

zatial som mala dobre skusenosti. a oni si tym robia aj reklamu - zasla som k nim pre balik a zistila, ze je to fajn klucova sluzba/galanteria/domace potreby. to sa nezda, ale aj to je motivacia, ze ziskaju noveho zakaznika. a neviem ci s tym je kopec roboty. akurat vcera som tam odniesla balik a jedine, co predavacka urobila bolo naskenovala moj qr kod a vytlacila nalepku na balik. koniec.

stanulienkat
4. nov 2023

@miskakyska vôbec si nemyslím, že je to o nenažraných majiteľoch. Mnohe prevádzky sú radi, že prežívajú a každý zamestnanec by chcel zvyšovať stále plat a pritom ich nezaujíma, odkiaľ má na to ten zamestnávateľ zobrať. Keď majú na to čas a priestor, myslím si, že je úplne namieste využiť na to svojho zamestnanc. Na to tam je. Plat by chcel každý, ale pracovať sa nechce nikomu.
Otravenym predavacom treba dat recenziu, alebo spätnu vazbu majitelovi.

mandarinka555
4. nov 2023

@solida1 Tak potom nech ťa nezaujíma ani to, prečo sa predavačka na teba neusmieva a je nevrlá...

tamitamitami
4. nov 2023

Ja chodím na 2 miesta, vždy sú ku mne milí a slušný.

solida1
4. nov 2023

@mandarinka555 Nie je tá predavačka náhodou v práci? Lebo keď ju otravujú zákazníci, že vôbec prídu do predajne, tak asi je najvyšší čas zmeniť zamestnanie.

nevenka
4. nov 2023

U nas postavili box pri obchode oproti panelaku, mame tam aj Alza box, tak chodim uz len tam. Super vec.
Ale mne vzdy ochotne dali balik v 2, co som chodila.

lalenka33
4. nov 2023

Všetko je to o ľuďoch. Mám v meste vybraté 3 prevádzky do ktorých si nechávam posielať balíky. Radšej sa prejdem cez celé mesto do prevádzky, kde je milá pani, ktorá mi napríklad v lete, keď som si tam bola pre balík darovala priesady paradajok, ako mám ísť do najbližšej, kde pani zazrie tak, že z jej pohľadu by aj mlieko skyslo.

plnenapaprika
5. nov 2023

@22abigail22 presne, neznasam tam chodit

karolinakr
5. nov 2023

Vzdy ti pride otazka na recenziu predavačov - tam si povedz svoj názor

saxana000
5. nov 2023

Chodim do siruparne pod barakom kde byvaju rodicia pani je vzdy mila ochotna a usmiata.

petulda333
5. nov 2023

Ja tiez len do jednej,resp je to bufet na stanici. No ale ta majitelka je super,vzdy pokecame niekolko minut. Je starsia,nepozname sa,ale ked kecame,mam pocit,ze ju poznam cely zivot

novakkata
5. nov 2023

Ja som sa cítila nepríjemne, keď som musela chodiť po tie balíky do predajne, že nič nekúpim len balík si prevezmem, tak som bola veľmi rada, keď u nás od bytu cca 100 metrov spravili box a všetko si dávam od vtedy poslať tam a ani kuriérov moc nemusím, hlavne pred Vianocami, tak máme aj Alza box nablízku a už žiadne stresy, môžem ísť hocikedy pre " tovar" hoc aj v pyžame 😂 a keďže mám dve deti, furt niečo treba...

marsmykkok
7. nov 2023

Majiteľ má z toho zisky, predavač nič, len robotu navyše. Teda nečudujem sa im.

namarcipan
15. dec 2023

@mandarinka555 ja som majiteľ pobočky a dám samostané odpoveď na vysvetlenie možno pomôže

namarcipan
15. dec 2023

Dievčence skúsim Vám vysvetliť systém a potom si urobte názor sami . Ako prvé chcem povedať, že chovanie obsluhy by malo byť ôk aj keď sa jedná iba o balíček. Výdajné miesta sú plné, lebo si limitujú počet koľko za deň vezmú ,lebo za balík sa platí iba zopár centov ,tak každý berie iba to čo podľa obchodných podmienok musí zobrať. Celá pointa je v tom, že packeta tvrdí podnikateľom, že touto službou sa dvihne predaj daného obchodu minimálne o 30%.. no a potom príde realita. nebudem sa tu rospisovat o realite sami viete koľko krát pri vyberaní balíkov dáte zarobiť danému obchodu. packeta nechce prijať fakt, že to takto nefunguje a ľudia sú potom otrávený naozaj treba kvantum balíkom aby s toho niečo malé mali.Verte,že sa narobíme a robíme aj nad rámec svojich povinností -aspoň u nás. a Trvalo to asi 7 rokov kým sa nám to začalo trochu oplácať a neustálim vysvetlovaním zákazníkom sem tam aj predáme,ale kto vydrží takúto dobu ?

bosorkabb
15. dec 2023

@namarcipan nedá sa zmluva zrušiť ak to prevádzke nevyhovuje?

kaktusik007
15. dec 2023

@namarcipan dik za pohlad. No ja osobne si nekupijem nic, a ako som ten obchod obchadzala dovtedy, obchadzam aj odkedy maju packetu a chodim si tam po baliky... Ide o drogeriu konkretne.
na sruhu stranu ---- davala som si dorucit baliky do vinoteky aj, kym bolo vydajne miesto zriadene v tej drogerii, a tam som predaj zvysovala ---- tam som zacala chodit aj bez balika, a velakrat ked som si bola po balik som si kupila aj tovar..... Len tam uz nechodim, lebo nemaju z mojho pohladu OK otvaracie hodiny 🤷🏼‍♀️ takze ono je to aj o tovare, ktory dana prevadzka ponuka..... ked raz kupujem drogeriu vyhradne vo velkej sieti, lebo mala drogerka je predrazena, nakupne navyky, leno tam dali packetu, nezmenim...

namarcipan
15. dec 2023

@bosorkabb podľa toho ako dlho ma vydajnu. Tie male asi áno napr. u nás by to "nasralo" kopec ľudí. V dnešnej dobe to malé kamenné obchody nemajú ľahké.

bosorkabb
15. dec 2023

@namarcipan nikdy to nemali ľahké. Keďže bývam v centre využívam malé predajne dosť.

tamitamitami
15. dec 2023

@namarcipan Ja si dávam balíčky posielať do malého elektra, keď si idem po balík zvyknem kúpiť baterky, žiarovky alebo špeciálne sirupy (maličkosti čo mi treba). Keby tam nemám balík tak asi tieto veci kúpim inde. Musím ale povedať že pán ktorý obchod vlastní je extrémne milí a či už niečo kupujem alebo si idem iba po balík tak sa správa rovnako.

mikadooo
15. dec 2023

No nejak extra dobre sa na tých zásielkách nezarába, to je fakt... Ak by bol predavač nejaký extra nepríjemný, možno by som informovala o tom priamo nejaký zákaznícky servis zásielkovne, nech ho trochu upracú, alebo keď to nechce daný obchod robiť, tak nech sa nezazmluvňujú so zásielkovňou 🤷. Niekedy stačí negatívna referencia veci sa vedia pohnúť. U nás celkom v pohode. Povedala by som, že predavači sú neutrálni.

marsmykkok
15. dec 2023

@namarcipan No ja som nikdy nekúpila nič. Chodila som do fitka a celkom neviem, čo tam prídem, zbadám stroje a začnem cvičiť a kúpim ročnú permanentku? Alebo kúpim predraženú fit tyčinku za 3 eurá? Potom som chodila do darčekového obchodu, no ja darčeky nekupujem, nedávame si v rodine, len dezert, víno a na okrúhle peniaze, teda nemala som čo kúpiť. Potom som chodila do trafík, tam som občas kúpila časopis, ale iba ak práve vyšiel a často som ho tam kupovala aj bez zásielky, tak som im tržby nezdvihla. Myslím, že ľudia volia výdajňu podľa polohy (či je blízko bydliska alebo parkoviska) a otváracích hodín (či bude otvorená napríklad v nedeľu ak v nedeľu chcú vybrať) a je im jedno či sa tam predáva kozmetika, noviny, zdravá výživa alebo kvety a nejdú tam s tým kúpiť niečo alebo obzerať tovar, ale vybrať zásielku a ísť za inými povinnosťami. Teda nemyslím si, že to zvýši obchodom predaj.

quaker
14. apr 2024

Posielam len zopar postrehov k teme, kedze sme prevadzkovali vydajne miesto a zrusili sme ho. Je to vela roboty za malo penazi a neoplati sa to robit. 20 centov za jednu zasielku a dalsich 20 centov za dobierku (cca 1/3 zasielok su dobierky). Denne pride od 30-50 balikov a do 10 balikov pridu ludia podat. Denne bolo teda treba obsluzit do 50 ludi s balikmi. Castokrat su to velke baliky a tazke, po novom mozu byt az 15 kg. Cely mesiac sa lopotite s balikmi a dostanete za to z Packety 200€ mesacne. Ccca 1 z 10 ludi si nieco kupi v obchode, mozno ani to nie. Riesite situacie, ze nemate cas sa venovat zakaznikovi, ktori chce nakupit a dajme to za 100€ a potrebuje poradit a venovat mu cas a vy musite riesit baliky s proviziou 20 centov. Alebo taky zakaznik, ktory chce nakupit za 100€, musi cakat, kym sa vybavia ludia, co prisli po zasielku (s proviziou 20 centov). Niekedy pridu vyzdvihnut a podat viac balikov naraz. Specialne "otravovali" dobierkari. Po roku sme to zrusili a nikdy viac. Totalne zdersky biznis model zo strany Packety, ktora strieda vydajne miesta a vzdy najde novych naivnych partnerov. Dlhsie ako par rokov vydrzi malo kto to robit. Len preto, aby mali nizke ceny za zasielky oproti inym kurierskym spolocnostiam. Samozrejme, nemali byt predavaci neprijemni, ten zakaznik za to nemoze, ze Packeta plati smiesne provizie. Ale len pre vysvetlenie kontextu to pisem.

namarcipan
15. apr 2024

@quaker môžem otázku? Riešili ste to s obchodnými zástupcom, že ťa ich ideológia typu my vám vodíme zákazníkov a vy im musíte preda nefunguje? Lebo sa stále tvária, že to ide a je to super. A ja mam zasa názor, že už dávno mali byť provízie aj o 100%vyššie.

quaker
15. apr 2024

@namarcipan Neriesil som to, jednotlivy obchodny zastupca aj tak nema sancu ovplyvnit politiku provizii celej spolocnosti. Ja si myslim, ze oni velmi dobre vedia, ze to nie je pre partnerov vyhodne, kedze vidia tu fluktuaciu. Osobne si myslim, ze postupne vacsinu partnerov nahradia Z-Boxy. Nefunguje to velmi. Aktivne ponukate, ale kupi si nieco mozno 1 z 10, alebo 1 z 20. Samozrejme, zavisi od typu partnera, aky ma obchod, co ponuka. Ale ludia nie su nastaveni si nieco kupit, ked si idu vyzdvihnut balik, to su len take impulzivne nakupy. Ich pocet je taky, ze sa to v konecnom dosledku neoplati. Lepsie je pre obchod sa sustredit na vlastny biznis, na vlastnych zakaznikov a im venovat cas.

quaker
15. apr 2024

@namarcipan specialna komplikacia je, ak mate v obchode zeny, ktoré obsluhuju. Vodic Packety dovezie obrovske krabice, v ktorych je 10-20 zasielok a vazia kludne aj do 20 kg. Ako to ma zena zdvihnut a preniest? Potrebuje muzsku asistenciu. Ale co ak ju tam prave nemate?

Strana
z2