Máte problém hovoriť o pohlavných orgánoch na verejnosti?
Celkom ma to prekvapilo. Bol som s dcerou u lekára a keď sa pýtal, čo jej je, povedal som "Štípe ju vagína". On na mňa hodil taký pohľad, jak keby som použil vulgarizmus najhrubšieho zrna. A mi to prišlo celkom divné, lebo veď vagína, penis, semenník, vajcovod a pod. sú normálne spisovné a odborné slová.
Tak ma to trošku zarazilo, že keď človek použije oficiálny odborný výraz, tak to s ľuďmi až "hegne"... ? Ako to máte? Máte s takými slovami problém, či pohoda?
Ked uz, tak vulva, nie vagina 😉
@thirstymonk
😂😂😂 to bolo dobré. Od dr by ma taka divná reakcia fakt prekvapila. Ci si mal ako otec povedať radšej, boli ju pipinka?? 😁 Ved to by bolo až potom silno divne, aspom mne teda.
Dr nie je verejnosť ale tiež by som nepoužila vagína.
@thirstymonk Nemyslím, že by ním heglo pre konkrétne slovo - je to lekár. Nešlo skôr o to, že si s ňou s takýmto intímnym problémom prišiel ty, ako otec? Možno sa s tým stretol prvý krát a prvá asociácia, ktorá sa mu podvedome vyjavila bolo podozrenie na zneužívanie? Píšem to takto priamo a nechcem tým naznačiť vôbec nič o tebe konkretne, ale len vyjadriť, čo môže byť prvotná myšlienka, keď sa človek stretne s takouto situáciou, ktorá je jednoducho nezvyčajná.
so slovami nemam problem ani ich pouzit ale v suvislosti s malym dietatom mi to pride take zvlastne.
@januska12323 a aké slovo by si použila pred lekárom ?
Vagína je ten vnútorný kanál, takže keď už, nauč sa všetky odborné výrazy nakomplet nech sa nestane takéto faux pas. Ja by som asi povedala, že ju štípe medzi nohami, alebo, že ju štípe keď ciká. Tiež sa do odborných výrazov radšej nemontujem.
A nebol to skôr prekvapeny pohľad?A ty si so to vysvetlil ako šokovany?
Lebo málokto zvlášť u detského doktora bežne používa takéto spisovne a odborné označenia pohlavných orgánov . Ešte skôr "pošva" to je oveľa častejšie.
Čize podľa mňa bol skôr z toho prekvapeny,nie zo slova ako takého.
@thirstymonk Možno bol len prekvapený, že tekúto vec s ním rieši otecko a nie mamička.
@thirstymonk Ja som nechcela ani v najmenšom hodnotiť, či je to správne, vhodné, alebo čokoľvek podobné. Že sa staráš o svoju dcérku a nemáš problém ju aj s takouto vecou vziať k lekárovi, ti naopak slúži ku cti.
Realita je ale jednoducho taká, že je to ešte stále nezvyčajné. A áno, aj so začervenanou predkožkou v drvivej väčšine prípadov prichádzajú matky. Ako som písala vyššie, neber to absolútne osobne, len ma to napadlo ako najpravdepodobnejšia možnosť, prečo sa mohol lekár chvíľu tváriť zarazene.
Nie, beriem tieto slová úplne normálne. Vždy lepšie vagína ako mušlička 🤣 Ale po minulých diskusiách tu, sa tomu nečudujem, že sa niekto čuduje keď zapocuje slovo vagína 😮🙈
Mozno ho len zarazilo ze si nepovedal spravny anatomicky nazov toho co ju svrbi .. vagina to nie je . 😉
Ludia su zvyknuti na kadejake eufemizmy, tak potom ich to zarazi. Ale tak treba burat tabu a zmeni sa to.
@thirstymonk mal si jednoducho povedať že ju štipe medzi nohami a hotovo, verím že doktorka by pochopila
@mili2016 mame doktora - muza, pediatra.
@lucia13022023 muslicka a podobne, to hovorim len manzelke v intimnych chvilach 🤣 ale to je pochopitelne... Asi...
@miadi boli to male pysky. Mame vo vzdialenej rodine doktorku... A raz vravela, ze prisla ciganka s dcerou, ze "ta ju svrbi pysk". Ta doktorka jej zacala kukat medzi nohy (tej malej) a napokon vysvitlo, ze pod pojmom pysk myslela matka usta. Dievcatko malo herpes 🤣🤣🤣
@thirstymonk tak asi na teba pozeral cudne lebo ta mala ani netusi ze ma vaginu a kde ju ma, cize ti ani nemohla ukazat, ze ju svrbi. Mal si normalne povedat, ze ju svrbi, stipe medzi nohami.
Tiez ma zarazi, ked sem dospela zena napise, ze pali ma tam dolu....
Kde dolu? Na nohach??😃
Tiez je vtipny termin "mrcha". 🙄
@thirstymonk Možno ho prekvapila tvoja vzdelanosť a inteligencia.
@bloger Nebuď zbytočne ironicky :D Že sa vagina vola vagina, to už vedia aj šestročne deti. Len sa to vraj "nesluši" rozpravať nahlas. Neviem prečo.
@thirstymonk Nemyslel som to vôbec ironicky. Neviem ani ja lebo mi to príde slušnejšie.
@thirstymonk takze tvoja 2 rocna dcera vie, ze vagina je vnutri tela a to za co sa zvonka moze chytit nie je vagina?
Treba hlavne vediet co je vagina, ze ano..
Joj bože, sa neposerte z toho. Jasne, moja dvojročna dcera povie doktorovi, že ju štipu labia minora pudendi. Veď zas to neprehaňajte omg... Jasne, že keď povieš niekde slovo vagína, myslí sa tým celé ženstvo, od klitorisu až po krčok maternice. Ne? Aspoň teda ja to tak beriem.. .
áno, samozrejme, viem, že vagina je len "trubica".
Takisto keď povieš, že ťa bolia semenníky, tak ti doktor očekuje celý miešok, nie len semenníky a na zbytok sa vybodne... ne? Semenník tiež nie je celé "vajko", ale jeho podstatná časť a tak sa to prenesene hovorí na celé vajko.
@stanulienkat tie ten výraz používam 🙈 ale samozrejme nie u lekara

Tiez nechapem, je to rovnaka cast tela ako noha alebo ruka..