icon

Máte radšej oslovenie pani alebo slečna?

8. feb 2023

Ako beriete alebo máte radšej ked vás ženy oslovia ,,pani" alebo ,,slečna" ?

Strana
z3
ada12345
8. feb 2023

@aniele No ved prave, v Nemecku Fräulein uz uplne zrusili.

rakywanda
8. feb 2023

Pokiaľ ma nik neosloví TETA, je to v pohode.

viestta
8. feb 2023

Ono dost zavisi aj od kontextu aj od intonacie ak sa pouzije slecna. Niekedy je to lichotive, niekedy doslova urazajuce.

aceris
8. feb 2023

Vadi mi oslovenie slecna, lebo castokrat to ma taky povysenecky podton

nadazdi
8. feb 2023

Ja som titulovana, matka, manželka, oslovenie slečna opravujem aj kuriérom, slečny maju na strednej škole.. už aj to že je žena matka jej dáva určitý titul a slečna nebude už nikdy, aj keby mala byt slobodna s východenou základnou školou 🤣

autor
8. feb 2023

@aceris asi tak

kepassa
8. feb 2023

@1angelika uz aj mne malokedy a ked hej usmievam sa trochu nepricetne 🤭😁 ale potesene

banderaska29
8. feb 2023

tak mne hovoria mladá slečna. a lichotí mi to 🙂 po rozvode som sa ku slečne aj vrátila a keďže vyzerám mladšie než som, tak sa na tu slečnu aj cítim 🙂

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
vroni
8. feb 2023

Ja som bola na slečnu alergická od času, keď som dosiahla plnoletost. Na VS i v praci je každého starú belu do toho, ci som vydatá ci nie. Takze pani. Ale chodi k nám pán, ktorý má oslovuje dievčatko, vyzerá ako Santa claus osobne a vždy mi tvrdí, že by mi mohol byť otcom. Nakoľko na rozdiel od neho poznám jeho aj svoj dátum narodenia, viem, ze nemohol. Je odo mňa starsi o tri roky. 🤣🤣🤣 Ale vždy mi to polichoti. Inému by som vyskriabala oči, ale snáď nebudem brat útokom santa clausa....

sszuzu8
9. feb 2023

Som rozvedená žena ku 30tke ale nechávam sa oslovovať slečna. Na pani by ma nikto netipoval a ja sa nebránim 😀😁

sszuzu8
9. feb 2023

@banderaska29 presne aj ja 🥰❤️

Strana
z3