Máte skúsenosti s Biowashball?
Ahojte,
na internete som narazila na tuto vecicku. Kedze som tak trocha ekomaniak tak ma to celkom zaujalo. Mate s nou niektora skusenost?
Tu je o nej viac
ahojte dnes periem 1x s gulou ale neviem ci som odhadla mnozstvo pradla. Ake su skusenosti? Alebo treba mat dve ako sa to pise?
@zmrzka333 treba dávať o 1/4 menej prádla (aspon tak som to mala ja v návode), na fľaky dávam ariel professional a v podstate periem s guľou a asi s 1/3 prášku, čo som používala predtým. Ak dávam prať len napríklad ogrckanú deku na ktorej sa mi hral malý, alebo také bežne nosené veci (väčšinou naše dospelácke) tak aj bez prášku, ale vždy dávam aviváž a som spokojná 🙂
@zmrzka333 guľa je na 4 kg bielizne, záleží od toho, akú máš veľkú práčku. Všeobecne keď je prepchatá, operie sa zle aj s bežným pracím prostriedkom. Ja dávam 1/5 ekologického pracieho prostriedku alebo nič a na škvrny žlčové mydlo alebo iný ekologický odstraňovač škvŕn. K bielemu pridávam kyslíkové bielidlo. Keď je už guľa eko, nepchám k bielizni Persil, Vanish a podobné chemikálie.
tak pracka doprala. v celku ma prekvapilo ze je to ciste akurat biele tricko manzela bolo biele az na podpazusie. Pot nebolo citit ale ostal tam svetly flak od potu. Inak pradlo aj pekne vonalo cistotou. Nedala som nic len gulu. ale kvoli tomu flaku pod pazuchou som to dala znova do pracky a fukla tam asi 1/5 persilu. Tak som zvedava ake to bude.
@zmrzka333 no mne flaky na svetlych trickach od potu ostavali aj pri beznych praskoch. hoci teda vzdy som pouzivala take jemnejsie kvoli malej ako Lovela. najlepsie je to zlcovym mydlom namydlit, ako pise
@blovitc120 Inak aj ja to tak isto robim, ako pise.
@zmrzka333 kúpiš v DM drogérii za cca 1 €, Denkmit Gallseife. Tuhé je lepšie, existuje aj tekuté
Inak je to riadna otrava s tymi flakmi, teda mala sa stale niecim zamaze, aj dnes ked som sla prat, tak tolko veci mydlit. ale vsetko take flaky, ze by mi to ani chem. praskom nezislo veru. 😝
to sa len nanesie na flak alebo treba zaprat
@zmrzka333 to zlcove mydlo? ja ho namocim, namydlim skvrnu a necham postat a potom trochu preperiem - posucham a hodim do bubna. pozor na tu dlzku posobenia! u stalych farieb nevadi, ked je to dlhsie - pol hodka a tak. ale uz sa mi stalo, ze som urobila flak na manzelovych nohaviciach - ale neboli asi kvalitne, vacsina veci je ok, nepusti farbu.
Prosím Vás, hoďte mi sem link na guľu, ktorá ste spokojná a vôbec nepridávate prací prášok. Chcem to vyskúšať ako šetrné pranie pri veľmi silnom atopickom ekzéme. Lebo tých gulí je tak hrozne veľa. Ďakujem.
http://www.praciegulicky.sk/product/pracia-guli...
@babatko37 ja osobne mám tú Robby, spokojná som, jediné, že ja občas pridám prach a dávam aj aviváž, ale operie fajn aj bez prachu a samozrejme aviváže. Iba treba škvrny popredu preprať, alebo namočiť, alebo dať niečo ako Vanish. Tieto 2 gule, čo som dala link sú dobré v tom, že môžeš pridať jak prach, tak aviváž, jasné, že sú robené tak, aby si nemusela, ale je to na tebe, pri ostatných nemôžeš a zase sú aj cenovo fajn...
Mysllím, že baby tu viac používajú tú zelenú, ale nie som si istá, mňa tá odradila, lebo ju treba 1x nabiť a potom tuším 1x za mesiac dať na slnko, popr. veľké svetlo, aby sa dobila a to sa mne nechcelo - čistá lenivosť 😀
@lyongirl Ďakujem veľmi pekne za radu. Kúpila som túto zelenú, lebo sa mi zdá ekonomickejšia.
http://www.mojavitalita.sk/obchod/co-vam-usetri... Dúfam, že budem aj ja spokojná a že to pomôže.
ono to nie je až taká oštara s tou zelenou, vždy, keď je pekný deň, hodím ju na balkón, aj viackrát do mesiaca 😉
Prečítala som si všetyk 4 strany, ale stále mi nie je celkom jasné, aké oleje používate namiesto aviváže. Sú to tie, ktoré sa používajú do aroma lámp?
@blovitc120 aj ja to tak robim 😉 ale priznam sa, ze vacsinou pridam trosku eko prasku. ale nie vzdy. ked periem takmer ciste pradlo, tak dam len gulu.
@saraaa ahoj, ja mám tú ecogenie, neviem porovnať, zelenú nemám, ale podľa návodu, používa sa na 3/4 z bežne naplnenej práčky, dá sa pridať aviváž, ale nie je potrebné. Ja periem aj s práškom aj s guľou, ale prášku dávam 1/3 predtým používanej dávky. S vypratím som spokojná. V návode tiež píšu, že na fľaky (ovocie, krv, a pod.) je potrebné dať odstraňovač škvrn a na veľmi špinavé prádlo 2 gule. Po vypratí je potrebné guľu z práčky vybrať a nechať na dobre vetranom mieste.
Ja som gulu kúpila, aby som ušetrila na pracom prášku, na škvrny používam ariel prof., ak budeš chcieť ekologické pranie, vid vyššie, tam ti poradia eko prostriedky.
Ked periem dospelácke veci, tak periem bez prášku, a niekedy periem aj len čisto s guľou, napríklad deky, na ktorých sa mi hrá malý a sú ogrckané a pod. a v pohode, pekné čisté vyberiem.
@benne vdaka za radu, presvedcilo ma to, zda sa mi, ze v beznom prani je moc vela chemie a ked mi to v byte schne, tak je sice vonavo, alo moc tazky vzduch...neviem preto aky vplyv to moze mat na detske dychcie cesty...🙂
preto by som tiez chcela aspon kombinovat ako ty a mozno miesto avivaze vyskusat aj esencialny olej...neskusala si?🙂
@saraaa no, ja som viac-menej viazaná na finančné možnosti, takže mám oskúšané lacnejšie varianty s ktorými výsledkami som spokojná(aviváže prášky). Aj tú gulu som kúpila len preto, že mi ju kamoška ponúkla za 10,-eur, takže ma ani nenapadlo skúšať nejaké oleje, ani neviem, ako by to vyšlo cenovo.
My máme doma veľmi vlhko, ak chcem doma sušiť, tak musím mať zapnuté kúrenie (alebo krbopec), alebo musí byť horúce leto, inak mi prádlo zatuchne, a aj tak musím veľa vetrať. Mám rada voňavé prádlo, ale hlavne musí byť aj mäkké.
Myslím, že vyššia vlhkosť na dýchacie cesty nevadí, ale veľmi sa jej tešia hlavne hnusné plesne (s tými doma tiež bojujeme 😠 ).
Noo, ved to...aj my mame vlhko a to tiez v zime mam co robit aby sa neobjavili plesne..no ked je von vlhko a vetras, tak je to jedno, plesne vyjdu tak ci tak...je to otrava..
Co sa tyka toho oleja, mala som namysli esencialny olej, ktory sa pouziva do vonnej lampy, niekde sa to tu spominalo, ze tym sa prevonia pradlo..par kvapiek pridas na vreckovku a das do prania s pradlom..vyskusaj aj s gulou a mozes sa podelit s vysledkom...🙂
@saraaa éterický olej je cítiť na mokrých veciach, ale keď uschnú, vôbec. sú to vyhodené peniaze, ale ak niekto má lepší pocit, nech skúsi 😉. v tom prípade ale určite použiť prírodný, nie syntetický olej.
proti zatuchnutiu vecí dávam do hlavného prania deci octu (je antibakteriálny), žmýkať na čím viac otáčok, čo sa dá, na 1300, ostatné na 900. inak potuchnuté veci často bývajú, keď sa použije VEĽA pracieho prostriedku, len to mnohí nevedia. smrdí im, tak pri praniach pridávajú a pridávajú prášok a smrdí to čím ďalej viac.
syntetická vôňa z chemických pracích prostriedkov a aviváží nielen na detské, ale všetky dýchacie cesty pôsobí všelijako, len nie určite pozitívne. radšej sa ísť prechádzať čím častejšie von do vlhka, vetrať nárazovo ale poriadne niekoľkokrát denne a neprekurovať byt
@blovitc120 vdaka za tipy, urcite nieco vyskusam...zatial sa vsak neviem rozhodnut..pozeram este na tie ecoballs...ta zelena gula sa mi zda dost draha..inac dnes to ponukali v tescu..zelena gula za 35 Eur..
Ma niekto skusenosti s ecoballs? zdaju sa mi cenovo najvyhodnejsie 😉
ahojte, ja by som chcela predať moju guľu, ak by niekto mal záujem, mám túto
používaná bola občas od 23.9., nič jej nie je, je v 100% stave a ešte mám k nej všetko, čo balenie obsahovalo nepoužité /3 náhradné náplne, čistiacu tyčinku na škvrny, 30g balenie soľ na škvrny/
AHOJTE, JA PRAVE SKUSAM PRACIU GULU, TAKZE BEZNE NIE VELMI SPINAVE VECI AKO PULOVRIKY VYPERIE V POHODE ,PRADLO JE VELMI HEBKE A JEMNE PO VYPRATI ,CO SA MI VELMI PACI ,ALE... SPINAVE PONOZKY A UTIERKY TO NIE JE NIC MOC , TAKZE JE TO DOBRE LEN NA TAKE BEZNE PRANIE BEZ VELKEJ SPINY.
@martifec aj na spinave veci je to v pohode, staci pridat trochu pracieho prostriedku, ked dam tretinovu davku, aj to je uspora

@lindulak ani neviem, proste mám doma 4 kg činku a nikdy nemám pocit, že by prádlo bolo ťažšie, akurát pri perinách som na pochybách niekedy, ale zase tam sa viac ako 2 obliečky na vankúš, 2 na perinu a plachta nezmestí a to isto nie je viac než 4 kg. Aj keď odkladám veci zo sušiaku, mám ich na kôpkach a nemyslím, že sú ťažie ako 4 kg. Nedávam plnú práčku, lebo sa to moc krčí a horšie perie. Ale moja práčka je myslím len na 4,5 kg. Alebo na 5 kg? Naozaj neviem, už má 7 rokov a nepamätám si 😀. Proste dávam toľko, aby to tam nebolo narvané