icon

Máte skúsenosti s Biowashball?

tynushqa
1. mar 2010

Ahojte,
na internete som narazila na tuto vecicku. Kedze som tak trocha ekomaniak tak ma to celkom zaujalo. Mate s nou niektora skusenost?

Tu je o nej viac

http://www.praciagula.sk/ako-funguje-biowashball/

leniciatko
10. feb 2011

ja mám zelenú washball, vyhratú na mma, ale ešte som s nou neprala ☹

mamuna01
21. feb 2011

Ahojte!
ja už dlhšiu dobu periem pracou guľou- po dokladnom porovnani a prezreti sme si kupili original bio Biowashball a som ozaj maximálne spokojná! Je síce cenovo drahšia( ale ja tak za 3 roky sa to aj viac x vráti) ako čo písete za 5,10.. € ale ak si prestudujete je to jediná ktorá je ozaj bio a má k tomu aj všetky cerifikáty ... tie ostatné sú nejaké dosť lacné a podozrivé .. neviem či by som riskovala zdravie kvoli pár € naviac ..

benne
21. feb 2011

@mamuna01 a ktorá je tá originál bio biowashball? nedalo by sa dať foto alebo link?

mamuna01
21. feb 2011

benne, ja mam a myslela som na túto : http://www.praciagula.sk/

blovitc120
21. feb 2011

@benne presne tá je originál, na ktorú dala link mamuna01, aj ja ju mám

benne
21. feb 2011

@mamuna01 a teda v zložení tých guličiek je čo? (myslím tých, čo naplnajú gulu)

mamuna01
21. feb 2011

vsetko je presne rozpísane tu : http://www.biowashball.sk/pracie-gulicky/ a to sa mi na tom páči, že je to poriadne vysvetlené a nie lan tak povedia že to perie a hotovo ...

benne
21. feb 2011

@mamuna01 dik, to som chcela vedieť.. je to podobné zloženie ako má aj moja gula.. tiež dobre perie, len ju netreba dobíjať.. 😎

janka2112
22. feb 2011

Ahojte babenky...no my mame biowashball,tu original s certifikatmi,pozeram,ze je zaroven aj najdrahsia....hm neviem,nemam z toho pradla taky pocit waaaw ako to mnohi ludia opisuju....maleho veci nevyperie dobre,.neriesim skvrny od jedla,ale jednoducho prispinenie......takze pridavam aj trocha prasku....avsak aj tak to nie je ono,len aby sme neskoncili ze bude aj prasok aj gula v pracke.nejak nemam istotu,stale pradlo obzeram...stale najdem nejaky ten nedostatok.volala som aj na linku,bolo mi povedane ze vyperie tak ako ,ale ze to nie je zasa savo....no nadsena neviem ako nie som.prosim vas,kto ma skusenosti este pridajte...dakujem.

janka2112
22. feb 2011

precitala som vsetky prispevky,co si myslite?ak by sme do pracky gulu nedali a pradlo by sa pralo len vo vode s troskou praska,nebol by ten isty efekt?myslim,ci ta gula vobec perie....mne sa pradlo po vyprati zda fakt akoby sa pralo v cistej vode,asi aj bez gule by bol vysledok rovnaky.....neviem,robime nieco zle?ako to ze ste niektori taki spokojni?moje cuchove bunky su tak citlive,ze asi budem musiet aspon trosku avivaze davat.....a je to tu,trosku avivaze,trosku pradla,,,predtym predprat a dalsia energia navyse.

indiankaindi
22. feb 2011

@janka2112 Ahoj, ja neviem, ja aviváž dávam normálne, ako aj predtým. To prádlo ti nemá od čoho voňať, ak ju tam nedáš. Čiže aviváž určite. A čo sa týka fľakov, ja napríklad keď periem malej veci, tak od bežného nosenia dávam len guľu. Ak má fľaky od jedla, tak dám aj trošku prášku - používam gel na pranie a dávam asi štvrtinovú dávku ako predtým. Minule sa malá obabrala špenátom a vyšlo to s troškou prášku. Ak máme napríklad biele ponožky špinavé, tak ich iba namočím do teplej vody, zamydlím s pracím mydlom a hodím do pračky aj s guľou a operie mi v pohode. Takže skús tak.

blovitc120
22. feb 2011

@janka2112 vyperie ti to ako ekologický prášok. keďže neobsahuje zjasňujúce prostriedky, nemôže to byť žiarivé. Mne stačí k bielemu prisypať kyslíkové bielidlo od Ecover alebo Sonett a je to naozaj biele. Aj s eko pracími prostriedkami je dôležité ošetrenie pred praním, na fľaky žlčové mydlo. Prací gel občas pridám, ale menej ako štvrtinu, tak za polievkovú lyžicu.

fra
24. feb 2011

mam guličky na pranie a som spokojná, vačšinou periem na 60° a pridávam cca 1/4 pracieho prášku ako doteraz (davala som doteraz podla odporučenia vyrobcu prašku, aby ste si nemysleli, že doteraz som tam vsypala celú škatulu 😀 ) a nebadam nejaky rozdiel oproti tomu, ako ked som prala len s práškom... teda okrem toho, že je bielizen cítiteľne makšia a hebkejšia ako bola ked bola vypraná iba práškom... aviváž som nikdy nepoužívala a ani nepouživam, mne skoro každý druh smrdí ... občas periem aj celkom bez prášku, ale zdá sa mi, že trošička prášku je predsalen potrebná...

janka2112
25. feb 2011

no neviem ludia,dnes som vybrala maleho svetrik,co som minule vyprala a normalne som sa zamyslela,ci ho uz mal maly na sebe,kedze sa mi nezdal az taky cisty.nie nemal....jednoducho ho gula vyprala aj s trochou prasku len takto,ide o svetlomodru farbu,nie bielu.
Mam z toho divny pocit.mam rada veci UPLNE cistucke,nie take ze si nie som ista na 100% a potom sa nebodaj budem niekde u lekarky alebo na navsteve hanbit.
Zaver:cakala som od toho viac....asi ju budem pouzivat len na farebne pradlo,myslim tym na syte farebne veci.

mamuna01
25. feb 2011

Ahoj janka2112, moja skúsenosť je, že guľa perie presne ako prášok (čo nevyperie prášok to ani guľa ) farbné prádlo vyperie Biowashball úplne perfektne, bez flakov, a farby ozaj svieže a prádlo je oveľa mäkšie a čo sa týka bielej - kedže sa jedná a Bio produkt neobsahuje žiadne bieliace prídavky preto nemožeš čakať že bude biele prádlo úplne žiarivo biele - a ako sa tu písalo je veľmi dôležité prádlo °ošetriť ° pred samotným praním - nenechať fľaky zaschnúť a pod.... potom ich odtial nevyperie ani prášok ani nič iné..

lyongirl
25. feb 2011

@janka2112 ahoj, ja som tiež nebola s guľou až taká spokojná. Jednoducho biele nebolo biele, ako po opratí s prachom. No periem s guľou tmavé, pretože som tehu a všetko mi smrdí, aj prach, aj aviváž a dokonca som si kúpila jednu guľu v Kauflande za 10€ a začala som biele prať s ňou. Ale to len minulý týždeň, tak uvidím, či sa k prachu nanovo nevrátim, lebo od gule som sa už raz vrátila. Presne to čo popisuješ boli aj moje pocity, takže nie si sama, čo ju to sklamalo, ale skúšam ďalej, no možno keby som nebola tehu, tak periem naďalej s prachom...
S prachom je jednoducho prádlo biele, žiarivé, všetky fľaky preč a nemusím riešiť žiadny Vanish a podobne, pri guli treba každý fľak sledovať a striekať a prádlo nie je ako sneh...

drimajova
26. apr 2011

Ja ju mám a perie ako niektore pisete - to čo vyperie bežný prášok, to vyperie aj guľa. Mastné fľaky, fľaky od trávy a pod. pohromy, ktoré by som aj pri bežnom prášku musela pred praním ešte špeciálne "poriešiť" mi nevyperie ani guľa.
Mám s ňou ale jeden problém. Ak má niekto skúsenosti, poraďte ... pri niektorých praniach zostane na oblečení - zaujímavé je, že na jednom max 2 kúskoch z celej dávky - čierna šmuha (jedna malá škvrna, alebo rozťahaný fľak). Ľahko sa dá aj v rukách hneď oprať, nie je to teda definitívne, ale už ma to zbytočne zdrží.
Čím to môže byť? Ako tomu zabrániť? Mohla som si ju "pokaziť" tým, že na striedačku niekedy periem aj s práškom? Raz či 2x som pri nej omylom v praní nechala aj magnetickú guľu na rozbíjanie vodného kameňa ☹
Ozvite sa niekto, kto sa s tým stretol (ešte lepšie vyriešil).
Ďakujem.

dzanka25
5. máj 2011

Chcem sa opytat.. gulu mam uz asi dva mesiace, kupili sme ju vjednom stanku v hypermarkete na odporucanie kamaratky, ktora je s nou spokojna.. Periem s nou dcerkine vecicky, tmave, rifle.. teda skoro vsetko.. Doteraz som bola spokojna, pradlo bolo ciste (pridavam minimum prasku), makucke, parada.. avivaz sa moze skryt.. Ale ked som naposledy prala plienky, tak som jednu stvorcovku vytiahla deravu! Nova plienka, skoro nepouzivana, pred pranim na nej nebol ani znak toho, ze ide deravit. A to iste sa mi stalo s utierkou, ale ta skoncila o dost horsie, uz je totalne nepouzitelna.. Nemate nahodou niektora z vas s tymto skusenosti? Uz sa normalne bojim s gulou prat, ze znicim vsetky veci... Vdaka 🙂

norikk
6. máj 2011

@dzanka25 ahoj, tak to mozno nebola gula, ale kvalita plienky....svagrina tiez prala plienky co kupila, a tiez jej ostali derave, a neprala s gulou....tak newem 🙂

bajciatko
7. máj 2011
dzanka25
7. máj 2011

@norikk no asi mas pravdu, len mi pride divne, ze sa to stalo teraz.. a len na jednej.. neva, uvidime, co to spravi pri dalsom prani 😉

lacuch
6. jún 2011

caute...typek to unas v petrzalke v kauflande predaval po 10eiro
kupil som to mame lebo casto perie zastate veci po dedovy.vysledok pradlo
ciste,mäke,vonave a to bez prasku.100%vec.ale kebyze to mam kupit
za 35e tak by som sa to asi nedozvedel🙂

fungujeto
10. jún 2011

ahojte, periem s guľami od vianoc a sme celá rodina maximálne spokojná. Periem s predpierkou. Do nej a aj do hlavného prania na 50 stupňov pridávam tiež tak za polievkovú lyžicu prášku alebo malý štamprlík tekutého Arielu. Aviváž nedávam. Netreba. Prádlo je čisté, sviežo voňavé ako keď sa usuší na slniečku a na čistom vzduchu. Je oveľa mäkkšie ako keď som prala normálne s plnou dávkou prášku a dokonca aj s avivážou. Vyperie aj veci zašpinené v záhrade a tiež synove zapotené kimono z karate. Je krásne voňavé a úplne snehobiele. A farebné prádlo ostáva stále rovnako farebné - nepotrebujem prášok na farebné - nebledne. Roztrhané som nenašla zatiaľ nič a to periem s tým všetko. Keď pomíňam Ariel, tak skúsim prať s pracou sódou. Verím, že efekt bude rovnaký. Tiež som neverila, že niečo také môže fungovať. Ale po vlastných skúsenostiach s pracími guľami - verím. Keď doperiem, guľe vyložím na parapetnú dosku a keď už periem tak niekedy aj dvakrát za deň.
PS: používam 2 gule na 5 kg prádla. S polovičnou dávkou stačí aj 1.

rena9382
7. júl 2011

ahojte ,tak aj ja sa pripájam.Včera som dostala Clean-Ballz čo reklamujú v TV.Dnes som snou prala a teda musím napísať že nič moc.Ja mám dve malé deti takže jedlo mám všade,určite to poznáte.Fľaky vôbec nešli vyprať tak som to musela ešte raz a spráškom.To už bolo o niečom inom! Možno niesú zlé tieto gule pokial nemáte moc fľakaté oblečenie.To mám namysli decké oblečenie.Jednu takúto gulu som dala včera mojej mame tak som zvedavá na jej reakciu.

blovitc120
7. júl 2011

@rena9382 ja som to tu uz pisala, s gulami sa musi prat ako s eko pracimi prostriedkami, t.j. skvrny pred pranim osetrit. Nemozes cakat od niecoho, co neobsahuje agresivne chemicke latky a opticke zjasnovace, ze ti vybieli pradlo ako s Vanishom. Treba to osetrit pred pranim.

rena9382
7. júl 2011

@blovitc120 a sčím to mám ošetriť a ako?

chrobaak
7. júl 2011

@rena9382 ked mas nieco flakate, treba na to naniest napr. tekuty praci prostriedok - len na tu skvrnu... nechat chvilu posobit a potom az pustit pracku. ja mam s gulou dost dobre skusenosti, hoci ju mam len niekolko tyzdnov. 😵

blovitc120
7. júl 2011

@rena9382 ak chceš ošetrovať aj ekologicky, tak kúp napr. v DM žlčové mydlo (Denk mit Gallseife, lepšie v kocke za cca 1 € ako tekuté, resp. to tekuté je tak tekuté, že ti celé vytečie na jedno použitie, vyperie podľa mňa všetko čo Vanish) a pred praním treba pošúchať, niekto prepiera aj obyč. mydlom na pranie, alebo Ecover na škrvrny je výborný http://www.biologika.sk/e-produkt-1421-69-gel-n..., alebo soľ na škvrny (tiež majú v DM v krabici)

rena9382
7. júl 2011

Ďakujem za informácie určite sa nato pôjdem pozried do DMky. A čo sa týka vanišu tak ten ma strašne raz sklamal a od vtedy som ho nekúpila.Už teraz ani neviem či to bolo písané na etikete,aby sa to nerobilo. Ale vypraté prádlo som dala vysušiť na slnko a všetko biele ostalo žlté.Odvtedy som ho ani nekúpila.Prací prášok je strašne drahý a ja veľmi často periem.Zato hladám nejakú lacnú variantu a hlavne účinnú.

blovitc120
7. júl 2011

@rena9382 ja dávam lyžicu pracieho prostriedku ku guli a inak mne biele veci tiež zvyknú na slnku niekedy zožltnúť, neviem, čím to je..., väčšinou, keď je prudké a sú tam dlhšie, ako by mali