icon

Máte skúsenosti s platbou a donáškou cez bazárovú službu?

nika2003
27. feb 2021

Dobrý deň, má niekto skúsenosti s platbou a donáškou cez bazárovú službu? Na bazári predávam notebook a záujemca mi píše, že ho chce poslať cez bazárovú službu. Vedel by mi niekto poradiť, či náhodou nejde o podvodníka?

karhu
27. feb 2021

jasne ze klame..bazarova sluzba😂 musim uznat, ze originalne😀

nika2003
autor
27. feb 2021

Ďakujem veľmi pekne, už som situáciu vyriešila

jimmyy128
4. aug 2026

Dobre, že ste to riešili – pre ostatných, čo sa sem dostanú cez Google: žiadna "bazárová služba" na Bazoši ani podobných portáloch neexistuje. Je to klasický podvod – "kupujúci" pošle link na falošnú stránku dopravcu alebo platobnej brány, kde chce údaje z karty. Nikdy neklikať na linky, ktoré pošle záujemca, a neplatiť žiadne "poplatky za doručenie" pri predaji.

Bezpečné spôsoby, ako predať elektroniku: osobné odovzdanie s platbou na ruku, dobierka cez Packetu alebo kuriéra (peniaze idú cez dopravcu, nie cez linky), alebo výkupná služba – napríklad iguru.sk robí online výkup mobilov a notebookov, zaslanie cez Packetu je zadarmo, cenu potvrdia po diagnostike a peniaze pošlú prevodom do 3 pracovných dní. Výhoda oproti bazáru je, že človek nerieši žiadnych podvodníkov, nevýhoda, že výkupná cena je logicky nižšia ako pri predaji súkromnému kupcovi.