icon

Máte strach z budúcnosti?

libi626
2. jún 2024

Ahojte. Má niekto strach z budúcnosti, napríklad sťahovanie, svadba a podobne.? Neviem si predstaviť sa za niekoho vydať, asi preto že mám strach zo sklamania, opustenia, podvádzania. Aký máte na to názor? Dá sa to prekonať?

pribinak
•
2. jún 2024

@libi626 o tak sa nestahuj, nevydavaj.

Alebo skús psychoterapiu, mizno máš nejakú vnútornú boliestku, ktorú si zatlačila a teraz keď vieš že budú nejaké životne zmeny, tak sa tá bolestka ozýva

nelly234
•
2. jún 2024

Veľa zo svojej budúcnosti môžeš ovplyvniť, ak nechceš, tak sa napr. nevydávaj. Skús nemyslieť na to, čo by sa mohlo stať za päť rokov, ale na prítomnosť. Zrelaxuj s dobrou knihou v ruke alebo na prechádzke v prírode, a keď sa budeš chcieť vydať, tak to rieš až vtedy. Pokiaľ sa ti to ale nadarí, skús vyhľadať odborníka.

libi626
autor
•
2. jún 2024

Ďakujem za rady. 🙏

0silvia0
•
2. jún 2024

@libi626 nikto nevie, co ho v buducnosti caka. Cize je uplne zbytocne sa tym stresovat vopred. Treba zit naplno tu a teraz a ked pride nejaky problem, treba ho riesit potom.

zmrzlinka2021
•
2. jún 2024

@libi626 nemusíš mať vôbec žiadny vzťah s mužom. Môžeš v pohode ostať single celý život. Ale ber do úvahy, že život je náročný a problémy sú jeho súčasťou. Podstatný je tvoj postoj k nim.

neviditelnypes
•
2. jún 2024

Výborný liek na neurčitý, dlhotrvajúci strach alebo obavy je - krátky silný konkrétny strach, ale naplánovaný a bezpečný. 🙂 Naozaj, napríklad vyliezť na stenu, skočiť padákom, ísť prvýkrát na motokáry, upratať pavúka 🙂, rôzne adrenalínové zážitky.

gabika0825
•
2. jún 2024

@libi626 ja mam skôr strach z budúcnosti že čo bude keď tu moji blízky už nebudú. Veď svadba a sťahovanie niekde na lepšie miesto sú skôr pozitívne veci ako negatívne.

natalka13
•
2. jún 2024

Este si sa nikdy nestahovala?
Strach zo svadby ? Potom.mas strach aj mat vztah. Nezamilovala si sa este teda.

eva8
•
3. jún 2024

Trosku ti aj rozumiem. Skus zit v sucasnosti a ked to pride, vyriesis (laska, stahovanie, osamostatnenie sa, svadba..., cokolvek). A das to, uvidis. Vsetko dopadne, ako ma. Stale je nejake "keby, co ked". Dolezite je spravit nieco zo srdca a dokladne. Kym nieco nepride, neboj sa. A ked budes mat tremu, strach, nic sa nedeje. znamena, ze ti na tom zalezi. A ked sa nieco pokazi, nevyjde podla planu, tiez nevadi. To je zivot. A oplati sa zit a zazit. Cokolvek. Bez nestastia nepozname/ nevazime si skutocne stastie. Trapasy zas osviezuju 😉 Neporovnavaj sa z inymi, si jedinecna. Vsetky sme unikatne 🙂
Ja som niekedy nepovedala, alebo nespravila nieco, lebo som sa bala zlyhania, alebo som sa hanbila. A mala som. Pomohla by som aj inym.
🍀👍🍀💚🍀