icon

Máte vo svojom okolí inšpiratívne ženy?

24. jún 2023

Mate vo svojom okoli inspirativne zeny, ktore sa aj napriek svojmu veku "drzia"?

Strana
z3
mamina7070
25. jún 2023

len teda obcas sa stava ze ta snaha o udrzanie si “mladickeho spiritu” je skor trapnostou
aj starnut sa da s graciou

autor
25. jún 2023

@mamina7070 Ja sa tu nebavim o "Sisach" na SK.
Mas na moju otazku vyssie nejaku odpoved, alebo sa len chytame za slovicka?

mamina7070
25. jún 2023

ty hladas len taku odpoved co vyhovuje tebe a proste s tebou ani nema zmysel diskutovat viac ma pls neoslovuj

autor
25. jún 2023

Mam susedu, ktora ma cez 80. Zije sama, ale ma pomoc na nakupy a tak.
Ta pani ide skoro kazdy den /uz o palicke) vonku do parku a 3x do tyzdna na obed do restiky tu na blizku (sama ale ide).
Upravena (ziadne vystrihane vlasy na chlapa), lahky makeup, stihla, pekne oblecena. Proste mohla by sa opustit, ale skratka ma svoj tyzdenny rituel a stale velmi pozitivne funguje...

autor
25. jún 2023

@mamina7070 Tak prestan v tejto diskusii reagovat.
Ty si sa do nej samovolne dobrovolne zapojila, ja osobne som ta nepozvala. Mas v tom trosku chaos, ze?

dskjhfdlkdjhl
25. jún 2023

Autorka-zaloz si sukromnu diskusiu/skupinu a pustaj tam len tie, co pojdu podla tvojho scenara😉 Zatial si vo verejnej diskusii, tak sa toho drz😉

autor
25. jún 2023

@dskjhfdlkdjhl Pani vyssie si nezela aby som ju oznacovala, lebo jej vadi nieco na mojich nazoroch, tk som jej doporucila, nech sa na buduce na diskusiach, ktore jej nesedia nezucastnuje... pravidlo verejnej diskusie, ak sa raz zapoji, tak ju ktokolvek moze kedykolvek oznacit. Alebo?
Mudrlantky.

aduskatt
25. jún 2023

tak 40+ mám aj ja (Skôr už teda 50- 🙂)), starám sa o seba (foto na profile je z tejto jari) som pracovne aktívna, v rodine aktívna a starám sa primerane, mám záujmy, koničky, stále nejak nemám vôbec pocit, že by som sa mala cítiť už pomaly ako do starého železa. Podľa mňa je to ten, ako sa hovorí "najlepší" vek pre mňa

autor
25. jún 2023

@aduskatt Suhlasim a vyzeras super.
A 40 tka vobec nie je vek do stareho zeleza.

aduskatt
25. jún 2023

ďakujem🙂 ja som spokojná, samozrejme, sem tam už niečo zabolí, pichne a tak, ale inak v pohode...čakala som, že okolo 50tky to bude horšie🙂))

autor
25. jún 2023

@aduskatt Pokial sa o seba clovek stara, tak sa da zotrvat istu dobu na udrzatelnej baze.
Mam kolegynu, 55. Bezkyna, vyzera super, vzdy dobre ohodena, upravena.
A aj keby nemusela stale pracuje. Totalne aktivna zena.

aduskatt
25. jún 2023

to je super🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
vespertine
25. jún 2023

Myslím, že rozumiem otázke, a veru nemám. Nehovorím teraz o vizuali, ale o inšpirácií, to už je pre každého iné. Moja mama má po 60tke, ešte chodí do práce, nevyzerá síce zle, ale mám pocit, že na sebe už nijak nepracuje...ani nenavarí poriadne, v podstate len pozerá telku, prejde sa po obchodoch, listuje povrchné ženské časopisy...svokra je na invalidnom dôchodku, takže tam to neporovnávam...kolegyne po 50tke vyzerajú celkom fajn, aj veľa vecí robia, aj cestujú, ale vidím tam skôr zhon a stres, nie inšpiráciu...možno som náročná, ale veru zle sa na to pozerá, lebo vek nemusi byť problém, ale človek tam takto nevidí veľa pozitív...mentálne nastavenie by ma inšpirovalo.

tripetta
26. jún 2023

@ckocka Nie je to tá istá štíhla zachovalá a o seba sa starajúca 40tnička, čo bola na rodičovskom a okolo nej samá geriatria?😀

tripetta
26. jún 2023

@elizabet173 Je to ona. Založila novú diskusiu, lebo tú starú jej zmazali.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tiezjedna
26. jún 2023

každý deň ju stretávam v zrkadle, neviem prečo by som sa mala rozhliadať okolo😎😉

kittykat22
26. jún 2023

Najlepsie co sa mi v zivote stalo, bolo vidiet zeny preto ake su a nie preto ako vyzeraju. Ako som presla fazu doslova slepoty - kde vsetci hucia, ze zalezi len na tom ako zena vypada, moj zivot naplnili fajn zeny/kamaratky.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
27. jún 2023

SEBA. Ja pár rokov pred 50tkou -môžem inšpirovať iné 😉. Spravila som si druhú školu, športujem, cestujem, učím sa cudzie jazyky, starám sa o seba. Či vyzerám na svoj vek alebo staršie, mladšie - neriešim. Fyzicky som na tom dobre, žiadne choroby, lieky. A rada čítam články o iných ženách, ľuďoch, ktorí aktívne žijú, pretože tam veľakrát nájdem niečo pre seba, čo môžem ešte skúsiť, čomu sa venovať.
Moje kamarátky sú na tom podobne. Cestujú, cvičia, vzdelávajú sa.

autor
27. jún 2023

Zena ktory sa drzi znamena pre vacsinu z vas povrchna nasminkovana starena, ktora vecne mladou che byt?
Zauijimave vnimanie. Lebo to ze sa zena upravi a zaroven ma aktivny zivotny styl nie je nic odsudzovaniahodne.
Take obmedzene myslenie po vacsine, ale tak kopli ste si.

kvetinka75
27. jún 2023

autorka - kto chcel pochopil o čom je táto téma a kto nechce, môžeš vysvetľovať, stále si pôjdu svoje. Je veľa žien, ktoré sa napriek pokročilejšiemu veku starajú o seba, majú záujmy, cestujú, robia to, čo ich baví. Ale je ich asi pomenej. Väčšinou, to je asi náš národný šport, ľudia behajú od lekára k lekárovi, nadávajú na všetko, sedia doma, a sledujú tie ,,úžasné,, naše seriály. Kto si ako zariadi, tak má. Psychika má nad človekom veľkú moc. Jasné, s vekom idú choroby a možno u niektorých aj preto, že to sami očakávajú.

kvetinka75
27. jún 2023

@aduskatt tak aj ja a zistila som, že to vôbec nie je také zlé ako sa hovorí 😉. Začala som na sebe ešte viac makať a užívať si život.

autor
27. jún 2023

@kvetinka75 Tak presne, vdaka za reakciu s pochopenim.
Vacsinou aktivne zeny (aj starsie) vyzeraju lepsie.
Nebavim sa o presminkovanej pani, ktora sa snazila vyzerat ako 20 rocna...ako to tu niekto obmedzene ponal...

Strana
z3