Máte vodičský preukaz?
Ahojte žienky, iba otázočka mate všetky vodicsky?
@anonym_autor mam, nas itrvali na tom aby sme mali vodicak so sestrou hneď v 18. Moja rarsia dcéra má 16 rokov a už sme sa bavili o tom ze na budúci rok cez letné prázdniny si spravi vodicak
ano
@anonym_autor ja nemám vodičák a ani odvahu urobiť si ho....nedokázala som sa naučiť hru na klavíri v základoch ako moje staršie kolegyne, preto mám na seba nervy...tieto motorické veci nemám v rukách, žiaľ...a mám strach, aj keď zišiel by sa mi dosť...nech nás manžel nevyváža....ale snažím sa byť samostatná minimálne v nákupoch, pokiaľ mi to moje fyzické sily umožnia.
"Nie je na to byť samostatná"? Baby a vy si myslíte, že my čo vodičák nemáme, tak sa nepohneme ráno z domu samé? Alebo, že by som zostala v robote nocovať lebo nemám odvoz? 😀 Neviem či viete, ale existujú autobusy, električky, taxíky, dokonca nohy na presun z bodu A do bodu B. Zas nerobte zo seba superhrdinky kvôli vodičáku v peňaženke
Tak ako nie vsetci muzi ani vsetky zeny nemaju vodicam.
A ci zrychlfny ci 3m ved ty musis vediet ako nas cas peniaze ako ho potrebujes.
Mam a soferujem denne vdaka mojmu ocovi ktory nebol posraty pozicat mi auto kedykolvek hned ako som spravila skusky v autoskole. ma ho aj velmi vela zien v mojom okoli ale nie vsetky aj aktivne soferuju presne pre to ze tatino nepozical frajer nedovolil a kym nasporili na vlastne bali sa za volant sadnut alebo casom soferovat uplne prestali nakolko to nepotrebovali alebo ako nasledok autonehody ostal v nich blok a uz sa k tomu nevratili..
A na velke prekvapenie poznam aj dost vela muzov ktori vodicsky vobec nemaju.
Mam robila som si ho ako 42 ročná a jedine co ľutujem je to ze som si ho neurobila ako 20rocna ale zas lepšie neskoro ako nikdy používam denne
"Nie je na to byť samostatná"? Baby a vy si myslíte, že my čo vodičák nemáme, tak sa nepohneme ráno z domu samé? Alebo, že by som zostala v robote nocovať lebo nemám odvoz? 😀 Neviem či viete, ale existujú autobusy, električky, taxíky, dokonca nohy na presun z bodu A do bodu B. Zas nerobte zo seba superhrdinky kvôli vodičáku v peňaženke
@anonym_662513 ale keď máš školu a škôlku na druhom konci mesta s prácu mimo mesta tak hybat sa po autobusoch neni úplne ideálne. To by som skôr asi nestíhala nikdy. Preto som vďačná za to že ten vodicak mám a mám auto a som samostatná.
@anonym_662513 ak sa potrebuješ premiestňovať, tak vodičák vyuzijes. Idem si sama na nákupy, k lekárom, za rodičmi. Tu ide skôr o to, že som sama sebe paňou.
Mám, takmer 3 roky. Robila som si ho ako 37 ročná, úplne stranená v strachu, mala som pocit, že nedokážem urobiť vodičák a sama jazdiť, ale urobila som (na druhý krát, prvý krát som zhodila kužeľ). Jazdím len mesto (bývam 3 km pešo od najbližšieho obchodu) a veru nič lepšie som nemohla urobiť, ako vodičák, ten pocit nezávislosti je veľmi fajn 😉
@anonym_662513 hej to si pamatam - ked som este nesoferovala tak som isla na vylet do malebnej dedinky/doliny vzdialenej asi 15km a teda super vylet isli sme na taky posledny autobus doobede a pokial isiel ten autobus co sme nim chceli naspat deti boli unavene/znudene a uz som nevedela co s nimi robit od radosti - to sa mi stalo na viacero vyletoch kde ak by som bola isla autom tak prideme, polezieme co sa da vidiet v malej dedinke, najeme sa nasadneme do auta a ideme na dalsie miesto pokial by si deti boli zdriemli v aute. Ja pocas tyzdna auto nepotrebujem, snazim sa prepravovat vsade peso, ale ak je treba viem zobrat auto a dojst tam kde treba bez toho aby som bola zavisla na druhej osobe s autom, alebo na zlych spojoch. Deti vela krat pozyvaju do blizkych dedin, z kruzkov chodili na podujatia a ja som bola rada, ze mozem dieta zaviest. Dalsia vec je, ze ak niekam ideme cela rodina tak sme dvaja aktivni soferi - lebo stat sa moze hocico
So mnou sa o tom ani rodičia nerozprávali či chcem , či nechcem . V osemnastke ma prihlásili na kurz a odvtedy jazdím . To iste platí aj pre moje deti . Pre mna je vodicak štandard a nevidím dôvod ho nemať .
Mam, robila som si ho hneď ako som mala 17, ešte som musela na skúšky čakať do 18.Najlepsie co mi mohla mama dat, nikdy som to nelutovala.Aj moje deti si budú robiť hneď ako bidu môcť a budu mat potom pokoj, síce vtedy som si hovorila nemám ani auto načo mi bude, ale potom som bola veľmi stastna

Mám a nedokážem si predstaviť nemať.