Máte vyhradený deň na upratovanie?
Ahojte, je to na jednu stranu blbost no na druhu ma to zaujima.Mate vyhradeny den na upratovanie? Alebo ako to mate? My sme mali vzdy sobotu, a ja som to od mala nenavidela, vzdy som sa kvoli tomu vlastne na tu sobotu totalne netesila.Nerozumiem moc tomu, prečo si niekto vyberie sobotu ako upratovaci deň, ked je v dome teorericky najväčši počet ludi ktory sa premavaju po dome/byte a umytu zem vam pošlapu a podobne.Premyšlam nad tym, či je dobre si vybrat jeden deň v tyždni alebo to robiť proste kedy sa človeku chce,lenže to by u viac bolo nikdy🤣🤣🤣 da sa v tom udržať nejaky “poriadok” ak to robi človek nepravidelne? Hovorim o takom väčšom upratovani samozrejme
@zuzanka.zuzu aj ja počas korony veľa neperiem. My doma mame veľmi teplo, chodíme s mužom povyzliekani(každý deň nove tricko, gatky, ani v pyžame v noci nespime) a tie rifle, čo mame 2 hodiny vonku s deckami, nezaspinime tak, že by sme ich museli 10x prať do týždňa. Periem biele veci, tmave a detské zvlast. Mame veľa oblečenia, plachiet, čiže čakám, kým sa mi naplní pracka. Priemerne tak možno periem raz za 5 dni pracku a to dávam každý deň detom čisté pyzamo, čisté tricko. Do každého pradla dávam okrem prášku a avivaze aj dezinfekciu, takze nevidim dôvod prať všetko separé.
@andreatytler tiež mám ten mop so sprayom(dokonca dva😃), ale pretieram to už normálne, lebo mi po ňom zostávala matná dlažba, ktorú mame vo vysokom lesku. Akoby ten čistiaci prostriedok starol.
Kým som pracovala tak som riadila v nedeľu, sobotu som mala oddychovú, ako som doma s deťmi tak riadim keď mám čas a hlavne vtedy keď je bordel...teda pravidelne 😁
@tramtada31 Ja pouzivam taky mop kde si davam vlastny cistiaci prostriedok. Pouzivam octovu vodu a drevene dlazky su ovela lesklejsie ako ked som pouzivala klasicky mop a vedro s cistiacim prostredkom a to bol specialne na drevene dlazky. Dlazbu v kuchyni ale nemame lesklu a tak neviem posudit ci by to bolo dobre na vasu dlazku.
@zuzanka.zuzu prepáč, že ty peries po svojom nemusí to byť patent na prianie...ja periem všetko spolu...jakživ ma nenapadlo každý druh oblečenia, každý člen domácnosti prať zvlášť 🤦... Prečo kritizujes ženy čo perú po svojom?
@andreatytler aj ja si môžem dávať vlastný, ale dávam si tam buď jar alebo prípravok na umytie dlážky. Handru vzdy preplacham potom vo vode, čiže to musí spôsobovať prípravok🤔 ale našťastie muž začal umyvat dlážku v poslednej dobe, tak nech si ju lesti handrou do lesku😃 on aj sporak zvykne umyvat sám od seba, asi je zaťažený na lesk.
@tramtada31 Aha to akoze myslis ze ten prostriedok starne ked je tam namiesany v tej nadobke na mope aj cely tyzden?
Ale vidim ze mas problem vyrieseny. 🙂
Ja zboznujem dlazku (aj pracovny pult) s vysokym leskom... biela... je moj sen. Pocula som ze je to dost nebezpecne, lebo je velmi smyklava ked je tam nejaka voda a v kuchyni vkuse nieco kvapne na zem hlavne pri malom dietati... ako je to v skutocnosti? Je to pravda?
Autorka, citala som rau ze je dobre si urcit na upratovanie urcity cas. Napriklad 2 hodiny v sobotu alebo 30 minut denne a upratovat len pocas tohto casu. Ked cas uplynie, prestat upratovat.
U mna to funguje, lebo ja ked zacnem upratovat jednu vec a vidim nieco ine spinave, zacnem aj to upratovat a vzdy to skonci nekonecnym pedantnym upratovanim. Ked mam na upratovanie len 20 minut, sustredim sa len na jednu vec a robim to rychlo aby som to dokoncila. Clovek stihne viac ako ked nema ten casovy limit.
Ja tiez vzdy stvrtok alebo piatok popracem (perie sa hocikedy ked treba) aby sme mali vikend volny 🙂.
práve som pochopila, prečo mi niektoré kamošky chvália vôňu prádla (bez aviváže)... kks buď periete preplnené práčky alebo mojich 5/6/7/8 kíl nie je vašich 5/6/7/8 kíl 😀
@tramtada31 sama píšeš "Periem biele veci, tmave a detské zvlast" - čiže už to sú 3 práčky, ale mňa ste tu za to skritizovali 🙄
@rik01lulaka prečo si vypichla, že periem všetko zvlášť? o tom nebola pointa, vyberáš len čo ti vyhovuje.... a prečo hodnotím? nie preto, že moje pranie považujem za nejaký patent, ale preto že 1 práčku týždenne na domácnosť považujem za fakt hnus 😀
baby, seriózne, proste mi to nevychádza... bunda, gate, tričká, spodné prádlo, pyžamá, posteľné prádlo a to všetko x počet členov domácnosti - ozaj sa vám to zmestí do jednej práčky raz týždenne? 😀
@zuzanka.zuzu ja periem tak 2 pracky pravidelne - biele vs. Farebne/tmave. Jeden x za 2 tyzden dalsia pracka postelne pradlo. A takisto 1x za dva tyzdne uteraky (alebo ako si spomeniem -akoze skor ako 2 tyzdne myslim). Budny peries kazdy tyzden? Pyzama a nohavice su u nas v tmavom. Zaclony sa peru tak 1-2x do roka.

@zuzanka.zuzu Preco taketo podpichovanie? Som si vsimla aj v inych prispevkoch ze rada podpichujes...