icon

Matka nechala dieťa samé na 10 dní: Ako sa vyrovnať s hrôzou?

katka3212
27. mar 2024

Ahojte, počuli ste o tom prípade v Ohio ? Žena nechala 16 mesačnú Jaylin 10 dni samú v ohrádke a odišla na 10 dni na dovolenku.
Dieťa zomrelo na dehydratáciu a hlad.

Od kedy som ten príbeh videla, tak som pozrela všetky dostupné videa, videá zo súdu, video ako malú počuť plakat na susedovej kamere aťď. a som zhrozená, deprimovaná, smutná, mám úzkosti, naštvaná atď.
Neprejde deň, kedy na to nemyslím a neplačem. Dotklo sa ma to tak, akoby to bola moja rodina.
Každý deň si predstavujem scenáre ako to dieťa trpelo, jedlo vlastnú stolicu aťď. Neviem to dostať z hlavy a mám pocit že sa z toho zbláznim. V noci nespím lebo stále to mám v hlave.
Prišla som si sem po radu, prosím Vás poraďte mi niečo … ako sa cez to dostať a prestať na to myslieť. Priateľ tomu nechápe, s ním sa o tom nedá baviť. Ale ja mám pocit že zošaliem, neviem takto fungovať. Je to najhorší príbeh aký som kedy počula.

Ďakujem

Strana
z2
deti95060810
27. mar 2024

včera tu bola presne táto istá téma... a podľa štýlu písania - si to písala ty.
už sme ti tam dávali rady, ak nič nezabralo tak aspoň zabehni k obvodnej nech ti niečo predpíše na ukľudnenie.... lebo inak si koleduješ o poriadny problém ktorý bude riešiť psychiater....
držím ti palce.

januska12323
27. mar 2024

Priateľ to ani nepochopí lebo toto je extrémna reakcia. Asi potrebuješ pomoc.

mabenn
27. mar 2024

tento svet je plny hroznych pribehov...a je prirodzene, ze empaticky a vnimavy clovek sa naciti do tychto situacii, nedaleko mame vojnu, kde denne zomieraju ludia...aj u nas, denne matky potratia dieta, ludia zomru necakane, nehody, choroby, krutosti...pre tvoju "ulavu" ma napada jedine povedat, ze clovek, ktory zomiera, sa dostava do pozmeneho stavu vedomia, co mu odchod ulahcuje...nepomozeme nikomu svojim trapenim, mozme sa starat o svoje okolie jedine, takze pusti to z hlavy, bohuzial sa s tym neda uz nic robit

taynee
Odpoveď bola odstránená
katka3212
autor
27. mar 2024

@veronikaszabova akurát som to našla

katka3212
autor
27. mar 2024

@10zabka nie, teraz som to objavila

chodec15
Odpoveď bola odstránená
katka3212
autor
27. mar 2024

@deti95060810 nie nepísala som to ja. Teraz som tu tému objavila.

katka3212
autor
27. mar 2024

@chodec15 to som tiež citala a masaker, dlho som to mala v hlave :(

deti95060810
27. mar 2024

@katka3212 no isto...len akosi zázrakom používaš tie isté slovné spojenia , tie isté vety...

katka3212
autor
27. mar 2024

@deti95060810 mysli si čo chceš. Je mi to úplne jedno, prišla som si sem po radu a nie riešiť blbosti. Pa

refly
27. mar 2024

Zbehnite si pre niečo na ukľudnenie, prípadne rozhovor so psychológom, doprajte si čas na vzpamätanie sa a ak zle znášate takéto informácie, tak sa vyhýbajte správam. Takéto story, keď mater zapečatí byt a dovidenia som videla už viacero, zabrániť sa tomu nedá, čas od času to niekto urobí a pre Vaše dobro by ste sa tomu mali vyhýbať.

deti95060810
27. mar 2024

@katka3212 už len to akosi zareagovala hovorí za všetko... 😉

ale tak určite smer psychiater

lucia13022023
27. mar 2024

Každého, kto je aspoň trocha empaticky to zamrzí a dotkne sa ho to, aj mňa sa, mam doma dieťa a neviem si to predstaviť. Celkovo mi tieto veci nerobia dobre, hneď si predstavím na mieste toho dieťaťa moje dieťa a je mi fyzicky aj psychicky zle. Preto som sa naučila nečítat a nepozerat takéto veci.
Ak sa s tým nevieš sama popasovať, chod za psychológom, muselo to v tebe vyvolať niečo, čo spustilo takýto stav.

diewcatqoo
27. mar 2024

Zivot je kruty a niektori ludia sa spravaju horsie ako zvierata. Je smutne, co sa deje vo svete a tiez sa ma taketo spravy dokazu dotknut, ale viem to v sebe spracovat. Tvoja reakcia je prehnana a ak sa ta to dotyka az tak, ze nedokazes realne fungovat, lebo places a pod, mala by si vyhladat odbornika.

svokrinjazykmonika
27. mar 2024

@katka3212 ja to tiež veľmi zle znášam tieto smutné správy o deťoch. Od kedy mám dcéru tak veľmi som citlivá. Zle mi ostane po takejto tragédii, psychicky aj fyzicky. Musím sa tomu vyhýbať. Väčšinou zbadám takú správu na fb, vidím iba titulok a musím zahodiť mobil, nechcem o tom nič vidieť ani počuť. A aj tak sa ma to hrozne hlboko dotkne a ostáva to zaryté. Ty si urobila obrovskú chybu že si sa na to tak namotala a zisťovala všetko okolo toho. Prečo sa sama tak trápiš? 😢 Pre svoje dobro sa musíš pred takými vecami uzavrieť.

palta
27. mar 2024

Jediná rada je nečítať to. Ja som chcela pozrieť raz aktuálne správy z Palestíny, tak som išla na kanál palestinahoy a tie fotky dodnes nemôžem dostať z hlavy ani po mesiacoch. Hlavne deti. Nepozerať. Nečítať. Nič iné nefunguje...

enoula
27. mar 2024

https://www.ksebe.sk/
Online psycholog, nemusis nikam ist, z domu sa s nim/nou porozpravas

hope87
27. mar 2024

@katka3212 podla mna, to, co prezivas, je uz velmi prehnane. Ja som o tom pripade citala tiez, aj som videla videa z pojednavani a teda aj mna to zasiahlo, ked som si predstavila ako neuveritelne muselo to dievcatko trpiet a tej zenskej, co by som spravila...no nejdem ani pisat. Ale aby som si nechala zivot ovplyvnovat tym, co nedokazem zmenit a ani to nie je moja blizka rodina, tak to nie. Je to strasne, co sa stalo a neuveritelne ma mrzi, ze to dievcatko tak velmi trpelo nez umrelo ale predsa mam svoj zivot a svoju rodinu, na ktorej mi zalezi. Ak to takto bude pokracovat a len sa zhorsovat, zvazila by som navstevu psychológa, lebo nie je to v poriadku, aby ta to tak ovplyvnovalo.

cimage
27. mar 2024

Tebe by pomohlo vypnut internet a zit si svoj zivot. Je to strasne, vela strasnych veci sa stava detom a nemalo by sa. Tiez mi vzdy stiahne zaludok, ale snazim sa tie myslienky zahnat co najskor a mysliet na pekne veci. Ja uz taketo clanky ani neotvaram, ale vzdy sa to nejak dostane ku mne.

zdenka11081983
27. mar 2024

@katka3212 mala by si vyhľadať psychiatra. To už je moc tie tvoje predstavy. Zla je vo svete veľa. Vždy bolo a bude.

culienka
27. mar 2024

@katka3212 je to hrozne mňa sa tiež dotýkajú takéto veci. Ja ta chápem ze sa ta dotklo ze niekto toto dokáže spraviť a aj ze priateľ tomu nechápe tomu tiež nepridáva. Pritom by sa to malo dotknúť každého aj toho koho sa to priamo netýka. Citlivejší ľudia vnímajú utrpenie iných. ak nad tým zavrú oči utrpenie nezmizne jedine ze by mali srdce z kameňa tak sa ich to už potom nedotkne. Máš srdce na správnom mieste, ale uvedom si ze ty už teraz trpis zbytočne, dievčatko už to má za sebou už netrpí a úplne zbytočne sa tým trapis, lebo tvojim trápením jej už nepomôžes. Neviem ci sa zvykneš modliť, ak áno tak sa za ňu modli tým jej viac pomôžeš a ak nie tak myslí na to ze už sa ma lepšie ze už ju nic nebolí. Proste mysli na ňu už pozitívne. A aj cielene mysli na niečo iné pozri si dáky film , aby ta to od nej odpútalo. Ľudia sú žiaľ najhorší tvorovia na tejto planéte.

candii
27. mar 2024

Neviem ale asi si psychicky labilná. Nehovorím že to nie je smutné a nie je človeka, ktorého sa niečo také nedotkne. Človek aj slzu vypustí, nehovorím. Ale vieš koľko detí na svete je týraných ? Koľko detí zomrelo a zomrie na nasledky týrania ? Bitky? Naposledy sa má tiež dotklo keď som čítala že 2 ročného chlapčeka zabil otec alebo otcim, proste mu poskakal po hlave. Toto všetko sa deje. Možno aj v tvojom meste ani o tom nevieš. Nezachránime všetky deti žiaľ, aj keď chceme. Treba mať len oči otvorené a uši nastražené. Vyplakavanim a suzovanim nepomozes nikomu.

bluka2
27. mar 2024

Mňa na tohto príbehu zaujíma, či ta žena ma nejaké extrémne nízke IQ? Lebo dala tomu dieťaťu do ohrádky fľaše s mliekom - čo čakala, že sa stane? Proste nerozumiem, čo si myslela, že sa vráti a život pokračuje normálne?

mimka1402
27. mar 2024

@katka3212 Bez srandy potrebuješ psychiatra. Všetkym je jasne, ze ten príspevok predtým si písala ty. Úplne rovnaký štýl aj spôsob. Načo klamať?
Za ďalšie toto nie je ok prežívať. Tiež som bola z rôznych veci co sa každú minútu na svete deje smutná, ale nedovolila by som si takto sa zdeptat. To nemáš sama svojich trápení dosť? Keby to sa dialo za rohom, ci bol to niekto koho poznáš, rozumiem... Ale toto? To ti mame napísať čo všetko šialene sa na svete deje?
Potrebuješ pomoc, v dobrom ti píšem. Ja som brutálne citlivá a plačem pri veľa veciach. Ale takto sa zosypat a gradovat to predstavami je už na odbornu pomoc.

simca06022011
27. mar 2024

Smutné veci sa dejú, človeku je z toho smutno. Včera som sa aj ja rozrevala, no lebo... stáva sa ( radsej nejdem pisat co:D od chlapa som pochopenie necakala). Ale tým ze sa v tom v kuse hrabe, si z toho na nervy, mi ok neprídeš. Racionálne by som si na tvojom.mieste obmedzila prístup k spravam a zákaz vyhľadávať si o tom veci. Inak smer psychológ.

biglovemom
27. mar 2024

Odkedy mam deti ovela viac mi je luto ked sa nieco s detickami stane , aj toto co sa stalo je hrozne,to je bez debaty.

Ale ze ty si z toho tak v prdeli normalne neni a ty potrebujes pdychologa

minenkak
27. mar 2024

@katka3212 toto ťa dostalo,deti sú týrané a znásilňovane mesiace,toto dieťa zomrelo relatívne rýchlo oproti iným

kiki68
27. mar 2024

Radsej necitaj, nepozeraj to dalej, smitec. Ako veci sa deju, clovek si to ani nechce predstavit. Musime davat pozor, pozerat co mame priamo okolo seba a ked tak zachranovat to, co mozeme a vidime. Jedno ma naucila zachrana psov v nudzi. Rob to, co mozes, co mas v priamom dosahu. To, ze niekto postne tyranie psov v mnoziarni v USA, no co Ja s tym realne spravim. Ako mozem to oplakat, ale nezachranim tu situaciu. Cize sustred sa na to, ze co mozes ovplyvnit

Strana
z2