icon

Mediálne pretláčanie Progresívneho Slovenska

15. sep 2023

Nepríde vám už choré to umelé pretláčanie Progresívneho Slovenska v médiach? Veď ten Šimečka ma problém poskladať vetu, o obsahu sa radšej ani nevyjadrujem.

Víkendové politické diskusie:
Sobotné dialógy - Kollár / ŠIMEČKA
V politike - Jurinová / ŠIMEČKA
Na telo - Pellegrini / ŠIMEČKA

kristiii
17. sep 2023

@paradajkova tak ja mám v okolí príčetnejších ľudí, každý, kto má viac bytov, tak prenajíma. A čo sa týka toho, ze mnohí nepriznávajú príjmy, áno, to je pravda, ale čuduješ sa v štáte, v ktorom platí (neviem či stále, ale predpokladám, že áno), že keď máš oficiálne príjem z prenájmu, tak sa nemôžeš registrovať na ÚP a tým pádom ani poberať podporu? 🤔

vroni
17. sep 2023

@paradajkova, no, čiže s ľuďmi, ktorí investovali svoje ZDANENÉ peniaze do bytu "treba niečo robiť". Ideálne alebo ich donútiť platiť neúmerne vysokú daň z už raz zdanenych peňazí alebo ich donútiť prenajať byt tým, ktori ho pripadne zničia. Áno, toto je presne úvaha spadajuca do schémy politiky PS. Kradnúť a rozdeľovať. Ľavicovo liberálne. Namiesto toho, aby sa niekto konečne zobudil a skoncipoval chýbajúci zákon o nájomných bytoch. Namiesto jednoriadkovej úpravy, ze zbavený dane zo zisku môže byť len ten, v ktorom mal majiteľ aspoň 5 rokov trvalý pobyt. Nie. Proste paušálne vyhlasime všetkých za kriminálnikov a po spravodlivosti aj najmenší úspech potrestame. Vivat lavicovy liberalizmus.

ukulela
17. sep 2023

@erikavesela lepsi politolog z oxfordu, ktory ma vysoku volenu funkciu v EP, ako fico, co si urobil docenturu z bezpecnostnej sluzby, nehovoriac o kollarovych a matovicovych tituloch. Jo, aj oxford si vies zaplatit, ale studium, nie titul....

milanemila
17. sep 2023

@erikavesela naozaj by som neporovnavala Oxford a Karlovu univerzitu 🙈 a v case, ked tam studoval bolo skolne nejakych smiesnych 5000 libier rocne. Oxford je naozaj prestizna univerzita s menom po celom svete a urcite tam nikto nie je odkazany na to, aby nechali nejakeho chlapca zo slovenska akoze dostudovat, lebo by si nieco zaplatil a ani im nestoji za to prist o renome ak by sa zacalo hovorit o tom, ze “za peniaze tam skonci hocikto”.

paradajkova
17. sep 2023

@vroni PS to podla mna v programe vobec nemaju, ak ano prosim napis mi ktory presne bod, lebo ja som to tam nenasla nikde.

autor
17. sep 2023

Keď sa tu už rozplývate nad Šimečkom, čo také pre Slovensko v EU parlamente urobil?

vroni
17. sep 2023

@paradajkova, ja odpovedám na tvoj príspevok.

iv007
17. sep 2023

@paradajkova je kazdeho osobna vec kde "ulozi" svoje peniaze. Niekto ich prefajci, precestuje a iny kupi pozemok. Pokial poznas niekoho kto prenajima nacierno, daj podnet na Danovy urad. Ja osobne prenajimam svoj dievcensky byt oficialne, mam DIC a kazdy rok platim dan okolo 400€ okrem inych poplatkov. Mozno my rozmyslame dopredu a chceme iba nase deti usetrit pred tymi 30 r. hypotekami..Mne viac vadia politici a oligarchovia co kradnu miliony vo velkom ako nejaky podla teba "spekulant" co si drzi prazdny byt. Aj tak ide demograficka krivka dole a vela ludi odchadza do zahranicia, cize za par rokov nebude nedostupne byvanie ale prazdne nehnutelnosti z tohto dovodu. Stale som toho nazoru, ze kto chce dnes byvat vo svojom,tak najde tu moznost.

valeria_h
17. sep 2023
lenkasarka
17. sep 2023

@valeria_h zmenu pohlavia na požiadanie bez vyšetrenia. Som v ich programe nenašla

ciernysokol
17. sep 2023

@valeria_h vy si robite srandu,ci toto je ozaj ich program?PS je podla mna najvacsie zlo,ale ak az taketo,som uplne v soku,ze ich vobec niekto chce volit.

iv007
17. sep 2023

@ciernysokol snad neveris tomu prispevku.. boze zeny pouzivajte vlastnu hlavu a seriozne zdroje🤦‍♀️

mondolina
17. sep 2023

@valeria_h
ja som čítala iný program

kaila1
17. sep 2023

@iv007 Zmenu pohlavia som v ich programe nenašla, ani adopcie, ale zvyšok tam je. A najmä, žiadne ženy a dievčatá, ale menstruujuce osoby.Bola som nalomena ich voliť, ale...

lenkasarka
17. sep 2023

@valeria_h Presadzujeme progresívny zákon o interrupciách, ktorého hlavným cieľom je zabezpečenie dostupnej interrupcie pre všetky tehotné osoby, ktoré sa pre ňu rozhodnú. K tomu patrí odstránenie čakacej lehoty, zrušenie povinného poučenia nad rámec informovaného súhlasu nevyhnutného pre výkon medicínskeho zákroku, zrušenie 6-mesačného obmedzenia od posledného prerušenia tehotenstva (upravené 15.9.), ale aj povinného súhlasu pre neplnoleté osoby. Zabezpečíme umožnenie medikamentóznej formy interrupcie, ktorá je v iných krajinách normálnou súčasťou kvalitnej zdravotnej starostlivosti pre ženy. Presadzujeme tiež plné hradenie interrupcií z verejného zdravotného poistenia pre všetky osoby bez rozdielu veku a dôvodov na interrupciu.

kaila1
17. sep 2023

@mondolina Nemajú uplne zlý program, ale niektoré body sú pre mňa prislis kontroverzné - pozri si ich podrobne v ich programe. Na druhej strane riešia témy, do ktorých sa ostatným nechce, lebo sú nepopulárne. Aj tak som asi príliš konzervatívna.🤔

kaila1
17. sep 2023

@lenkasarka Môžete mi, prosím, vysvetliť, ktoré sú to tehotné OSOBY? Ďakujem.

ukulela
17. sep 2023

Co simecka urobil? Zjavne viac, ako ty...

paradajkova
17. sep 2023

@vroni a kde ja pisem, ze to navrhuje PS?

lenkasarka
17. sep 2023

@kaila1 no ja neviem ja som to len skopirovala z ich programu.

kaila1
17. sep 2023

@lenkasarka Aha, OK, myslela som, že si člen PS.🙃

lenkasarka
17. sep 2023

@kaila1 mo to určite 🙈

ukulela
17. sep 2023

@valeria_h ok, a tetaz dohlafaj vsetko toto v ofic zverejnenom programe. Nie v plagatikoch od republiky a pod. NIK nenavrhuje potraty bez hranice veku ani podobne tebou zdielane veci....

iv007
17. sep 2023

@kaila1 tiez ich nebudem volit, ale vadi mi ako idu vsetci proti nim v antikampani a zo slova progresivne spravili doslova nadavku alebo nieco zle a demonizujuce. Naozaj nie su najvacsim problemom nasej krajiny homosexuali a cudzie maternice, ked tu nefunguju zakladne veci ako doprava, zdravotnictvo ci skolstvo.. Treba Slovensko posunut urcite dopredu a smerom na zapad..

kristiii
17. sep 2023

Inak prečo by akože mali byť hradené interrupcie bez rozdielu? To má mať aký význam?

kaila1
17. sep 2023

@iv007 Súhlasím. 👍

dadis
17. sep 2023

@erikavesela Kde na Karlovke tolko bude platit 🙈, to mas odkial, prosim ta. Vies kolko slovakov tam studuje? A nie, rozhodne sa kazdemu nepodari dokoncit...

lenkasarka
17. sep 2023

@kristiii tiež mi to udrelo do oči. Všetko hradené z verejného zdravotného poistenia aj interupcie bez akéhokoľvek dôvodu. No deťom ktoré sú bohužiaľ chore sa treba skladať a zbierať vrchnáky. Toto by malo byt plne hradené. Ale to je môj subjektívny názor.

mizoko
17. sep 2023

@valeria_h to si kde prosim nasla? lebo toto nevyzera ako oficialny letak PS. to co tu zdielas mi pride len ako antikampan od inej strany

annm81
17. sep 2023

@ciernysokol Vieš čo, tvoje rozhodnutie nevoliť je veľmi rozumné. Niekto, kto vyhodnocuje informácie tak ako ty, by nemal rozhodovať o smerovaní krajiny.

Veľmi zriedkavo nahlasujem príspevky a to som tu na tému liberálne/konzervatívne hodnoty viedla nie jednu diskusiu, ale je veľký rozdiel medzi tým mať nejaký názor a šíriť klamstvá - príspevok @valeria_h som nahlásila, pretože to, čo zverejnila je KLAMSTVO (ale v tom má ona asi už prax, ktovie, či je to úmyselné šírenie lží, za ktoré jej platia, alebo len dôsledok slabého vzdelania).