icon

Mediálne pretláčanie Progresívneho Slovenska

15. sep 2023

Nepríde vám už choré to umelé pretláčanie Progresívneho Slovenska v médiach? Veď ten Šimečka ma problém poskladať vetu, o obsahu sa radšej ani nevyjadrujem.

Víkendové politické diskusie:
Sobotné dialógy - Kollár / ŠIMEČKA
V politike - Jurinová / ŠIMEČKA
Na telo - Pellegrini / ŠIMEČKA

annm81
17. sep 2023

@kristiii Čo sa ich mám spýtať? Prečo podporujú aj jadro? Prečo majú (a aj pred minulými voľbami) mali v programe dostavbu Mochoviec? Či niečo iné?

dadis
17. sep 2023

@erikavesela hlupost

kristiii
17. sep 2023

@annm81 nie, to prečo by sa chceli od jadra postupne odstrihnúť.. Sulík ho v nejakom rozhovore (mesiac - dva dozadu) pekne zotrel.

annm81
17. sep 2023

@kristiii PS má v programe podporu dostavania jadrovej elektrárne a nevylučuje ani ďalšie podobné projekty. To, že okrem jadra podporujú aj iné zdroje energie je v poriadku a nijako sa to navzajom nevylučuje. Sulík (napriek tomu, že som volila SaS) je blbec, ktorý by pre zisk zapredal aj vlastnú matku a v oblasti toho, ako sa vyvíjajú zelené riešenia nemá ani tušenia, lebo to vedieť nechce.

kristiii
17. sep 2023

@annm81 tak PS má v programe dosť iné veci než malo predtým, respektíve ešte pár mesiacov dozadu, napríklad, čo sa daní týka (aj toho jadrového paliva očividne, už ich nejak nesledujem).

erikavesela
17. sep 2023

@dadis tg vies vsetko🤣🤣🤣

dadis
17. sep 2023

@erikavesela ty nic 🤣🤣

erikavesela
17. sep 2023

@dadis ako myslis

ciernysokol
17. sep 2023

@annm81 my zijeme len v zdani demokracie.moja (a nielen moja) predstava o vlade a co by mala robit,je momentalne nezrealizovatelna,je odrazom ludu.kym v nasom state nebude dostatok ludi,ktori,ked niekomu vypadne penazenka,mu ju hned vratia,neoklamu na daniach,dohodnu sa so susedom,neobohatia sa na ukor inych,nepohadaju sa kvoli odlisnym nazorom a ktori dokazu povedat NIE,toto si neprajem,lebo to nie je spravne,nic sa nezmeni.pojdeme od jednych volieb k druhym,vzdy s rovnakym vysledkom.na Slovensku zatial este naozaj dobre nebolo,je jedno,kto vyhra volby.a dalsia vec,politici su len zaplatene babky,ktore sa zodpovedaju tym vyssie a hraju len take divadlo,ake sa od nich ocakava.nikto tu nehovori a diktature a tlupach - system,v ktorom zijeme,je prepracovany do najmensich detailov.na nas ukor.

ahhola
18. sep 2023

@iv007 zaujímavý výsledok by bol, keby volili len ekonomický aktívny, žiadne socky, pobudovia, kúpeni osadníci, iba platcovia daní. 👿

iv007
18. sep 2023

@ahhola cim dalej viac trepes..dochodci, invalidi ani mamicky na MD a RD tiez nie su ekonomicky aktivni

eva8
18. sep 2023

Jedine Simecka nerozpráva blaboly, omáčky, neintroguje. Zistila som to vďaka nelichotivemu vyjadrovaniu o ňom na MK, začala som ho počúvať. Program majú prepracovaný (tiež som pozerala vďaka niektorým linkom na MK), ale veľmi zdĺhavý.

petrofka
18. sep 2023

PS by aj tak neboli vo vláde sami. Nemôžu si robiť co chcú a už vobec nemozu tým pádom splnit celý svoj program. Nechapem, co sa ich tak bojíte.

nika523
18. sep 2023

@petrofka boja sa lebo všade sa rozprávajú bludy o ps, včera som počula že keď vyhrá ps v školách budú učiť pedofili a gayovia a budú zneužívať deti, ja už normálne neviem tým ľuďom prepína

nika523
18. sep 2023

A boja sa jednoduchý ľudia čo tomu nerozumejú. V mojom okolí vzdelaní a inteligentní ľudia väčšinou budú voliť PS jednoduchší ľudia zas veľmi agresívne reagujú na túto stranu

patta89
18. sep 2023

@nika523 v mojom okoli zasa vzdelani a inteligentni ludia nevolia PS, nie vsetci sa s nimi stotoznuju a su z nich "oblbeni"....takisto ho nebudem volit a povazujem sa za vzdelanu a inteligentnu....a zasa poznam jednoduchsich ludi, co ich budu volit...takze netreba ludi delit podla toho, ci su jednoduchi alebo nie...

nika523
18. sep 2023

@patta89 ok, ja som napísala svoju skúsenosť

domiklik
18. sep 2023

@ciernysokol fakt si taka hlúpa, že veríš tomuto bullshitu?

dadis
18. sep 2023

@ciernysokol uz ti obliekli pyzamko naopak? 🙈🤯🤷‍♀️

ciernysokol
19. sep 2023

@domiklik je smutne,ze ludia akonahle si precitaju nazor,ktory nedokazu pochopit alebo im nevyhovuje,zacnu cloveka urazat.presne o tomto hovorim.ja vam prajem skore prebratie do reality,mozno staci trochu studovat ine zdroje,ako sme,pravda,markiza,joj,stv.napomocna je aj anglictina,kto ovlada.prajem vela zdaru a viac tolerancie.
@dadis

annm81
19. sep 2023

@ciernysokol Tento argument s angličtinou sa mi veľmi páči, keďže čítam aj iné ako slovenské médiá. Vždy keď s tým niekto príde, sa pýtam, čo také zásadne iné (mimo toho, že nesledujú SK situáciu tak podrobne), píše The New York Times, The Washington Post, BBC, Al Jazeera, Süddeutsche Zeitung alebo Frankfurter Allgemeine Zeitung, lebo ja som to nepostrehla. Vieš mi dať zopár príkladov, pokojne aj z iných serióznych zahraničných médií? Lebo doteraz mi nik s argumentom "treba čítať aj zahraničnú tlač " nedokázal dať odpoveď a ja si márne lámem hlavu, prečo.

ciernysokol
19. sep 2023

@annm81 nepisem zahranicnu tlac,ale aj ine zdroje.bohuzial,vela studii a clankov,politickych,medicinskych,vedeckych,je v anglictine.akonahle sa zahlbis do nejakeho problemu,v slovencine narazis na hranice,ked uz dalej prelozene nie je.je to normalne,sme maly trh.vsetky mainstreamove media hovoria rovnako,ci uz tu alebo po anglicky,o tych nehovorim.skor o clankoch - kritike systemu v usa napr,nove medicinske poznatky,nove vedomosti o vesmire,clanky o rozdeleni bohatstva vo svete,porovnanie vysledkov volieb a efektu,tem a clankov je vela,treba si vyberat,vela informacii je mylnych.za mna- citam vela roznych zdrojov,ano,aj mainstreamove ( teda niekym zaplatene), aj nazory vedcov,nezavislych novinarov,pocuvam ludi okolo.nazor si vytvaram sama.ale ozaj nezvyknem ludom nadavat,ked si myslia nieco ine ako ja.nazor je len nazor,netreba ho brat ako definiciu nasej osobnosti.ked niekto nesuhlasi,nemalo by mi to narusit vnutorne pocity.

annm81
19. sep 2023

@ciernysokol Ok, takže sa zhodneme, že všeobecné seriozne médiá píšu cca to isté. Tak poďme na tie odborné- v čom konkrétne sa slovenské autority, napr. v oblasti zdravotníctva (trebárs ŠÚĶL, viditeľný najmä v posledných rokoch), ale pokojne aj iné a nielen zo zdravotníctva, líšia vo svojich postojoch a odporúčaniach od zahraničných? A v čom napr. všeobecné mienkotvorné médiá informujú inak, ak zohľadníme pochopiteľný fakt, že vzhľadom na svoje zameranie musia tému zjednodušovať?

domiklik
19. sep 2023

@ciernysokol nastudovala som si oficialnu stránku ps a takéto dristy som tam nenasla...

jamabe
19. sep 2023

@nika523 hm, kohoze to volili vzdelani a inteligentni ludia v poslednych volbach? Teda aspon podla vtedajsich reakcii tu na MK. 🤣 Takze tymto argumentom by som sa velmi neohanala..

nika523
19. sep 2023

@jamabe neviem, koho volili?

triss83
19. sep 2023

@nika523 Olano

nika523
19. sep 2023

@triss83 neviem, ja som volila PS spolu

erikavesela
20. sep 2023

@nika523 ludia vzdelani a inteligentni v mojom okoli ps volit nebudu...a vies preco?...lebo im nevoni neomarxisticka idelogia...a ja sa s nimi stotoznujem...navyse, ked sa clovek zamysli nad ich napadmi, tak mu musia blikat vsetky kontrolky v hlave...totizto vzdelani a inteligentni ludia sa vedia o seba postarat a nepotrebuju k tomu nechutneho simecku ako spasitela naroda...a pochopili, ze to vsetko co tento chatgpt trepe niekto musi zaplatit...pozri sa do zrkadla...aj ty to budes a vies preco?..lebo pracujes a mozu ti sahat do penazenky...

annm81
20. sep 2023

@erikavesela Na príspevok vyššie si nereagovala, ale pravidelne túto hlúposť píšeš do každej diskusie o politike, takže znova PS nie sú neomarxisti a SaS nie sú libertariáni. To len ty nedokážeš vnímať, že nejde o binárny problém, ale spektrum, v ktorom sa PS pohybuje mierne vľavo od stredu a SaS mierne vpravo od stredu. Skús chvíľku žiť v USA, aby si videla, za akých komunistov tam budú považovať SaS.