icon

Mediálne pretláčanie Progresívneho Slovenska

15. sep 2023

Nepríde vám už choré to umelé pretláčanie Progresívneho Slovenska v médiach? Veď ten Šimečka ma problém poskladať vetu, o obsahu sa radšej ani nevyjadrujem.

Víkendové politické diskusie:
Sobotné dialógy - Kollár / ŠIMEČKA
V politike - Jurinová / ŠIMEČKA
Na telo - Pellegrini / ŠIMEČKA

Strana
z7
dadis
20. sep 2023

@erikavesela Blaha je neomarxista a nie PS 😀, odkial ma tieto bludy?

autor
20. sep 2023

@annm81 PS je extrémna ľavica, už len tým, že chce perzekuovať ľudí za vlastný názor na ideológie, akou je napríklad LGBTI. A to nevravím o ich programe, kde chcú prostredníctvom štátu ovládať úplne všetko, dokonca aj zasahovať do ústavných práv občanov.

annm81
20. sep 2023

Chceš vidieť, čo je extrémna ľavica? Navštív južnú Ameriku. Ešte aj v Európe máme celé spektrum krajín, kde je politika PS normálny spôsob vedenia krajiny. PS je úplne bežná ľavicovoliberálna strana, aké majú v celej západnej Európe dlhú tradíciu.

erikavesela
20. sep 2023

@dadis ja pisem o ideologii...nie o cloveku...chapes ten rozdiel?

autor
20. sep 2023

@annm81 PS sú obyčajní novodobí komunisti. Nič viac a nič menej.

annm81
20. sep 2023

Z globálneho pohľadu sme potom komunisti všetci v Európe. Z európskeho pohľadu sú potom komunistami Francúzi, Belgičania, Holanďania, Dáni, Švédi, Fíni... nepríde mi to ako taká strašná spoločnosť.

valeria_h
20. sep 2023

@erikavesela Vykašlite sa na ňu, mudruje a myslí si, aká je vzdelaná a inteligentná. Môj príspevok, ktorý nahlásila ale nezmazali 😱

erikavesela
20. sep 2023

@annm81 definicie, co je lavica a extremna lavica, rovnako ako co je libertarian a co nie je nie su presne definovane ..to nie je matematika, kde 1+1=2...je to nieco, co ma plynule prechody...ako ked je sero...niekto povie, ze je tma a potrebuje zasvietit svetlo a druhy to svetlo nepotrebuje...pre mna strana, kt.siaha ludom na ekonomicke slobody a do penazenky a z toho chce financovat nemakacenkov stranou neomarxistickou.... ja sa s nimi rozchadzam v zakladnom nazore...Dostojny zivot pre kazdeho....ja hovorim dostojny zivot pre tych, kt.sa snazia, nie pre kazdeho...samozrejme mozeme diskutovat o tom, co je dostojny zivot...ja za tym vidim, ze nehladujes, nie je ti zima, mas kde byvat, mozes sa realizovat a participovat na spolocenskom zivote..nechcem vediet, co by to stalo pre vsetkych nemakacenkov..toto bude platit sttedna trieda
V liberalnom spektre u nas (nie vo svete, co ty rada a neustale tvrdohlavo opakujes) je najpravicovejsia strana sas a najlavicovejsia ps - hovorim o ekonomickej oblasti, aby si sa zase nehrala na slovicka

erikavesela
20. sep 2023

@valeria_h mozem sa spytat, ktory prispevok?...by ma zaujimalo, co ta osoba potrebuje nahlasovat...oni respektuju len vlastny nazor...dakujem

valeria_h
20. sep 2023

@erikavesela Na štvrtej strane som dala fotku.

annm81
20. sep 2023

@erikavesela Tak ale to je tvoj pohľad, ktorý absolútne nezohľadňuje reálie. V tom prípade ti totiž vyhovuje systém v US (aj to nie ktorýkoľvek štát). Z európskeho pohľadu nedáva absolútne žiadny zmysel nazývať PS neomarxistami, pretože potom tu máme len neomarxistov a ľavičiarov. V takomto škálovaní v Európe pravica absolútne neexistuje a SaS by bola mierne naľavo.

paradajkova
20. sep 2023

@erikavesela Fuha, cize iba ludia co makaju maju narok na dostojny zivot? To vazne?A co clovek co dostane rakovinu v 20tke, co clovek co nevidi, alebo je v 50tke po mozgovej porazke, ze si musi 2x denne lahnut, aby zvladal samoobsluzne cinnosti. Co clovek, ktory sa narodi do rodiny nemakacov, alebo jednoducho nema taky intelekt ako ty?

Narok na dostojny zivot by mal mat kazdy. To, ze teraz sa mas dobre, sa moze v sekunde zmenit. Su choroby, kde lieky nepreplaca poistovna a stoja miliony, aj to sa ti moze stat. Trosku pokory do zivota by to chcelo.

erikavesela
20. sep 2023

@annm81 v com kokretne to nekoresponduje s realitou?
tato hrana solidarila (pretoze to neplati pre vsetkych) europu zabije...nezabudaj ako povedal stefunko...proletariat buducnosti su migranti
Sas je to najpravicovejsie, co mame...samozrejme by som prijala naozaj pravicovu stranu, zial ju nemame
Ale ako vidim mas patent na rozum

erikavesela
20. sep 2023

@paradajkova videla si tam slovo snazia??? ...vidim, ze nevies citat s porozumenim...
Prave pre takych ako ty som pouzila slovo snazia...staci vediet citat...

annm81
20. sep 2023

@erikavesela V tom,že ak je PS pre teba extrémna ľavica, potom máš stred ponunutý úplne mimo toho, čo pod stredom chápe drvivá väčšina Európanov. Koľko percent populácie má záujem o mininálne dane a minimálne sociálne služby štátu, vrátane plateného zdravotnictva a plateného školstva? U nás toto nemá tradíciu a najmä tu po tom nie je dopyt.

Chápeš, prečo sa PS a SaS vnímajú ako prirodzení a najbližší partneri? Lebo sa obe pohybujú okolo stredu hoci jedna napravo a jedna naľavo.

paradajkova
20. sep 2023

@erikavesela a ako definujes snazia? Ako sa napr. 50 rocny clovek s chorobami, po mozgovej prihode ma “snazit”? Ze si bude posielat 40 zivotopisov rocne na skrateny uvazok, ktory v regione nezohna ani zdrava mlada matka, nie to starsi clovek po porazke?

annm81
20. sep 2023

@erikavesela inak nahlásila som jej príspevok, ktorý vraj obsahuje body programu PS. Je to príspevok extrémne zavádzajúci až nepravdivý a vlastne ca. taký istý plagátik by bolo možné vytvoriť z programu SaS. A ak by SaS mala v prieskumoch toľko percent, čo PS, tak by po nete koloval presne rovnaký obrázok len s nadpisom "volebný program SaS". Vtedy by si tomu tiež dala like?

erikavesela
20. sep 2023

@paradajkova snazit znamena usilovat sa, chciet nieco docielit...a ako konretne zavisi od daneho cloveka a pripadu...mam kamosku na voziku s mozgovou obrnou...tiez by mohla sediet doma cakat na spasenie...nie, ona sa vzdelava, chce pracovat...to je ta snaha...samozrejme, ze sa nebavime o extremoch

autor
20. sep 2023

@paradajkova Aj na to ma PS riešenie - eutanáziu.

erikavesela
20. sep 2023

@annm81 nabuduce nahlas pani ucitelke...to, ci je alebo nie je dopyt ma nezaujima...su lavica a tym to pre mna konci...
Btw...psmaa schvalne pre jednoduchych ludi napisany program zlozito...

erikavesela
20. sep 2023

@paradajkova dalsi priklad, moj kamarat...je slepi (strata zraku na 92%)...ale snazi sa ....vies, co robi?...naposledy navrhoval pristupove cesty ku kauflandu...toto povazujrm za snahu...uz rozumies?...pretoze natahovat ruku nie je snaha...

annm81
20. sep 2023

@erikavesela Nuž, keďže nie si schopná jasne odpovedať, či by si na taký príspevok dala like, ak by tam bol napis SaS, je mi všetko jasné - si proste totálne zaslepená svojim odporom k PS. Je jedno, že niekto šíri klamstvá, hlavne, že sú to klamstvá proti tvojmu nepriateľovi. Že sú ľavica nikto nepopiera, ale ty si tvrdila niečo trocha iné, však? Že ťa otazka dopytu nezaujíma je tiež v poriadku, ale pravda je taká, že to je dôvod, prečo v Európe nenájdeš jedinú stranu, ktorá by vyhovovala tvojim nárokom na ekonomickú slobodu a mala by aj reálne šancu sa dostať do akéhokoľvek parlamentu.

paradajkova
20. sep 2023

@erikavesela super, takze ked to dvaja tvoji kamosi dokazu, tak to dokazu asi vsetci. Omyl. Ludia niesu rovnaki, niekto je napriemerny, niekto podpriemerny. A je to uplne okej, aj ti co nemaju moznosti, energiu, sebavedomie, podmienky, rozum na to, aby uspeli maju narok na dostony zivot.

A to hovorim ako clovek, co ma vysoku skolu, prestahoval sa skrz robotu, pracoval prve roky vzdy viac ako 8hodin, mam dodatocne certifikaty, aby som sa dostala na top poziciu. Nie vsetci maju ale rovnake moznosti ako ja, prepokladam, ze aj ty. Nerozumiem odkial beries tento nadradeny postoj, ze ludia co sa snazia su nieco viac a len oni maju pravo na dostojny zivot.

paradajkova
20. sep 2023

@autorka, seriozne? To ti nieje hlupo nieco take napisat?

Strana
z7