Meno pre dievčatko
Dlho sme s manželom vyberali meno pre naše dievčatko a on ho chce pomenovať po babke, tá sa však volá Kunigunda, mne sa toto meno však nepozdáva. Aký máte na to názor
Waw ... ked uz chce take zvlastne meno takvyberte ine zvlastne
To určite nie
Preboha otras sa jej budu smiat vseci ze kunda
Ouu toto je az príliš hrozne meno😨😨
@samica007 Ja nikoho s tymto menom nepoznam.Ale pozri ak si s nim stotoznena,ze nebudu decka malej robit rozne ekvivalenty,tak jej ho daj..ja by som zvolila z ucty k babke radsej ine meno...Myslim si,ale je to len moj nazor,ze deti by nemali niest meno po svojich starych rodicoch,ani prastarych...Tak sa uz niekto z rodiny volal a aj keby sa mi neviem ako paci,dam ine..ale ozaj to je moj nazor a dari sa mi ho presadit zatial aj u nas😂🙏🏼
Paráda len smelo do toho...a dieťa na Slovenku hneď dostane prezývku ...Kunda-Kundička
Keby ste žili v Poľsku, tam je to normálne, aj v tomto tvare, ešte bežnejšie v skrátenom tvare Kinga. Na Slovensku by som Kunigundu neriskovala...
@michellemary babicka pochadza z polska, no my zijeme na slovensku, preto s tým nie som stotoznena, no manzel si ho presadzuje
@samica007 ak si chce manžel uctiť babičku, skúste mu navrhnúť, že spolu vyberiete iné poľské meno. Kamarátka Slovenka s poľským manželom má dcéru Justynu, napríklad... To by aj na SK nemusel byť problém...
ufff. U nas v DE je toto meno bene hlavne u starsich babiciek a hlavne na dedinach. Ale na SK by som to neriskovala. A ani sa mi nepaci. Sesternica dala dcere meno Lukrecia, aj to uz je take vselijake, ale to sa este da.
Nas syn sa mal volat Hermína.. Keby bol dievča ale našťastie je Richard.. A predstav si ake to bude mať to dieťa ťažke na ZŠ alebo na strednej..aku prezyvku by jej asi dali...
babka bývala kde? Niekde na Sahare??? 😀😀
@deti95060810 Preco na Sahare? To je uplne normalne stare meno. Akurat na Sk netypicke a takmer sa nevyskytuje. ALe napr. v nemecky hovoriacich krajinach bezne hlavne 2-3 generacie dozadu.
Chudatko to dievcatko s takim menom 😓 dnešné deti sa moc posmievaju a s takym menom by to mala velmi ťažké , mne keby dala mamina take meno tak by som nebola sto krat nadšena.
Len pre informaciu, na Slovensku sa vyskytovalo toto meno aj v tejto forme https://www.cas.sk/clanok/359105/meno-alebo-nad...
@samica007 manzel je slovak, ci poliak? ak slovak, tak sa mu cudujem, ze nepocuje tu paralelu ... skus mu to vysvetlit v pokoji. mne sa napr paci spominana Kinga, ako verzia toho mena. mali sme jednu aj na strednej skole pred rokmu ... v celom tvare by som na SVK ani ja nedala ...
@whatever1 je to normalne zenske meno
@whatever1 😂😂 ja by som jej dala meno Kunikunda🌞🤣.
Tak jej dajte dve mena a kunigunda bude prostredne. kompromis 🙂
Ja osobne by som take meno svojmu dietatu nikdy ale nikdy nedala, bude to mat tazke od skolky a aj v dospelosti, vsak aj dospeli vedia byt zli a deti to uz nehovorim, ze ake mena a odvodeniny jej budu davat.a nebude to nic pekne..bude trpiet uz od detstva...nerobte jej to prosim...ja osobne zastavam nazor, ze dieta ma mat "svoje" vlastne meno, neopozerane, teda ani po rodicoch, ani po pribuznych...ale kazdeho osobny nazor/vkus..ale toto nieeeeee...
Sorry, ale strasne sa smejem. 🤣🤣🤣

😨😨😨