Meno pre fenku jazvečíka
Ahojte, za týždeň k nám príde toto krásne stvorenie, je to fenočka jazvečíka a ešte pre ňu nemáme meno. Doteraz sme už mali viacero psíkov a vždy sme meno vymysleli rýchlo, ale tentokrát sa tak snažíme nájsť krásne meno, až sa nevieme rozhodnúť. Uvažujeme nad menami Bonnie, Luna, Bella alebo Apple, ale stále to nieje ono 🙂 Aké mená majú vaši milačikovia ?

@d_anica Ja by som povedala,že jazvečík je inteligentnejší ako nemecký ovčiak,lebo ten poslúchne automaticky,zato taký jazvečík najprv porozmýšľa či poslúchnuť či nie.Toto presne robí aj naša Lola,vidím na nej že presne vie čo od nej chcem,ale normálne špekuluje či sa oplatí poslúchnuť či nie🤣A súhlasím, jazvečík ozaj nie je pre každého,potrebuje dôslednejšie výchovu ako bežný pes a veľa pohybu lebo je to vyšľachtené ako poľovnícky pes a tie gény sa u jazvečíka nezaprú,toto keď si rozmaznáš tak tak konec🙃
@lussyl5 Netvrdila by som, že jazvečík je inteligentnejší ako nemecký ovčiak, oni len proste inak rozmýšľajú, to sú dva extrémy, čo sa nedajú porovnávať. Viem o čom hovorím, lebo už roky chováme dvojice nemecký ovčiak, jazvečík 😅 Ale ako píšeš, jazvečík si dobre rozmyslí a potrebuje dôsledného pána. No a o tých poľovných génoch by som tiež vedela rozprávať... Teraz máme dvojročného psa dlhosrstého NO a 7 mesačnú fenku jazvečíka a teda dvojica je z nich neskutočná, toľko sa nasmejeme. On má dobre cez 40kg, mamut chlpatý a ona pidižvík hladkosrstý, ale vôbec sa ho nebojí, zahryzne sa mu do chvosta a z celej sily ťahá... 😅
Ja mam iného psíka a volá sa Shely
Tina,Lucy.
Ja som mala dlhosrsteho jazvečíka Lesanku. Bol to ten najlepší psík na svete. Prítulná, poslušná, hrozne mierna povaha. Dožila sa 13 rokov. Teraz majú moji rodičia jej šteniatko a tej som dala meno April. (Deti ju volajú Eja).
Keď podrastie mladšia dcéra, chcela by som opäť jazvečíka, ale kralicieho. A tomu už mám vybraté meno, bude to Maya. Ale odporúčam dat na prvý pocit, keď ju zoberieš do náručia. Vtedy uvidíš, či to meno, ktoré si si vybrala je pre ňu alebo to bude iné meno. Nehaj si na výber 2 - 3 mena a potom daj na pocit, ktoré je to správne.
@zuzuzu3 Lola
Sused ma jazvecicu a volá sa Buba - pre ňu úplne výstižne meno 🙂
@silvika99 áno sú, sú to svojské povahy. A hlavne netreba zabúdať že je to poľovný pes s poľovným pudom, naša utekala po každej stope zveri a vyváľala sa v každom h...e čo našla, a tiež chcela loviť slieky, vlastne všetko. Jazvečíci sú veľmi inteligentní, potrebujú nad sebou ,,pevnú ruku" a veľa pohybu. Voči psom a ľuďom bola absolútne nekonfliktná, ale poľovného psa by som už nechcela.

@lussyl5 krásna 🙂 Presne takéhoto sme mali Denyho 🙂