icon

Meno pre fenku jazvečíka

zuzuzu3
11. jún 2020

Ahojte, za týždeň k nám príde toto krásne stvorenie, je to fenočka jazvečíka a ešte pre ňu nemáme meno. Doteraz sme už mali viacero psíkov a vždy sme meno vymysleli rýchlo, ale tentokrát sa tak snažíme nájsť krásne meno, až sa nevieme rozhodnúť. Uvažujeme nad menami Bonnie, Luna, Bella alebo Apple, ale stále to nieje ono 🙂 Aké mená majú vaši milačikovia ?

Meno pre fenku jazvečíka
fem
11. jún 2020

Bella, Belluška, by sa jej hodilo

dusankomoj
11. jún 2020

Mali sme belg.ovciaka ktorá bola Kristínka a nikdy jej nikto nepovedal Kika alebo Kristína, Yorkshire bola Dora a teraz máme retriverku Honey.

judar
11. jún 2020

Sused má fenu jazvečíka ...volá sa Fašírka 😂😂😂

daniela2227
11. jún 2020

Naša je Roxy 😍

d_anica
11. jún 2020

@zuzuzu3 Ja mám hladkosrstú jazvečíčku, volá sa Petite, skrátene Peti, Petinka a tak. Pred ňou som mala takú istú a tá bola Arletta, Arlettka. Sú to maznáčikovia, ale aj potvory 😅

lavender273
11. jún 2020

Amina alebo Máša 🤗

d_anica
11. jún 2020

@silvika99 Jazvečíci sú úžasný, ale nie je to pes pre každého. Môj muž hovorí, že jazvečík je naozajstný pán pes, napriek kompaktnej veľkosti 😂 Sú tvrdohlavý a veľmi inteligentný, a to ich pán musí byť tiež, inak si robia čo chcú. Pri výcviku musí byť človek dôsledný a vedia sa naučiť naozaj veľa, ale nikdy nebudú poslúchať ako napr. nemecký ovčiak, len aby potešili pána, musí sa im to proste vyplatiť. Moja stará jazvečíčka úplne rozmýšľala o poveloch, bolo to na nej vidno... A uštekaná bola poriadne, ale takým milým spôsobom, vždy ma vítala doma štekotom. Aj strážila pri bráne a narušiteľov vždy vyštekala. Jazvečíci sú veľmi odvážny. K deťom asi ako ktorý je zvyknutý. Moja prvá mala 3 roky keď sa mi narodil syn a dovtedy deti neznášala, potom si zvykla a úplne v pohodičke bola. Teraz mám šteňa, 7 mesačné a je to zlatíčko. Aj tá prvá bola. Keď mi na jeseň zomrela, nevydržala som bez jazvečíka ani 3 mesiace, hneď sme zháňali šteniatko. Jazvečík je láska na celý život pre mňa 😍 To spinkajúce je naša malá Peti, pri kvetinkách jej predchodkyňa Arlettka

modrava
11. jún 2020

ja som naucila nasu jazvecicku ritu chodit po chodnickoch medzi hriadkami a zahonmi so zeleninou. pekne chodila do pravych uhlov. ale len ked som sa pozerala. ked sa hnala k plotu stekat na psov alebo provokaterov, najprv pozrela do obyvackoveho okna ci sa pozeram. ak ma videla, tak pekne krokom strihala 90 stupnove uhly.. ak mala pocit ze sa nepozeram, isla jak torpedo 😀
a jazvecickove steniatka su podla mna najkrajsie steniatka 🙂

modrava
11. jún 2020

Ešte pridám kamoskinu ušaňu 🙂 ... asi krížená s klokanom, lebo bez prestavky skáče

stanusenka
Autor odpoveď zmazal
brita7777
11. jún 2020

my sme mali Troy a Kozmo, teta mala Žofku a Dandy pudlika mal ujo. Kamoska ma Pancho. Bonnie je fajn 🙂

zuzuzu3
autor
11. jún 2020

@stanusenka Z dedinky pri Nových Zámkoch. Boli sme ju aj pozrieť a nemala som pocit, že sú množitelia. Pani hovorila, že majú šteniatka prvýkrát. Vy ste mali odkiaľ ?

stanusenka
Autor odpoveď zmazal
stanusenka
Autor odpoveď zmazal
malebiele
11. jún 2020

@stanusenka ono tie problemy mozu byt aj tym krizenim, aby vznikla merle farba, lebo je to vlastne zamerne poskodenie genu, kedy potom je problem so zrakom, sluchom, organmi atd... Prave preto sa merle moze krizit len s obycajnym zafarbenim, nikdy nie merle s merle, co je zial asi ten vas pripad? ☹️ Drzim palce

zuzuzu3
autor
11. jún 2020

@malebiele hej, nemali by sa krížiť merle s merle. U nášho šteniatka je mama čierna s pálením a otec merle. Ale problémy môže mať akýkoľvek psík :( Dcérka si kupovala maďarskú výžlu a teda fenka mala dokonca problémy s chrbticou. Dnes je už lepšie, ale má nejaké spojené stavce či čo.

malebiele
11. jún 2020

@zuzuzu3 nechapem ludi co toto robia, ved tiez su to zive bytosti, ktore citia.. u nas je to tiez tak, ze rodina, od ktorej sme brali, boli teda majitelia oboch jazvecikov - mama cierna a otec je merle, cize ziadny mnozitelia.. no stale sa zial najdu taki ludia co vidia len peniaze a idu za tym za kazdu cenu, bohuzial potom na to doplati nový majitel a aj dane zvieratko ☹️

nazu
11. jún 2020

@zuzuzu3 my máme Miu 😉

hapipa
11. jún 2020

Luna je krásne meno. 🙂
@zuzuzu3 ja nechápem prečo ľudia robia také veci, ja keď aj vidím čo v reflexe dávajú tie chovné stanice, tak mi je až do plaču, keby sme tak všetkým tým zvieratkám vedeli pomôcť :(

tykat
11. jún 2020

@zuzuzu3 Špagetka 🙂 alebo Žužu, Cherry, Dixi...niekde som citala ze v mene psa by malo byt č,š,ž,r,x ...kolegynka ma jazvecika Fifi 🙂

erickatt
11. jún 2020

@zuzuzu3 my máme Tea. A mačku Špongiu. Pred tým bola Beny

marca12
11. jún 2020

@zuzuzu3 jeeej to je cela bonnie,najviac sa jej hodi z uvedenych mien

saxana000
11. jún 2020

Sestra ma mini trpazlicieho jazvecika vola sa Zoja.

stanusenka
Autor odpoveď zmazal
malebiele
12. jún 2020

@stanusenka tak to je podobna nasej 🙂 akurat nasa ma "problem" s jednym okom, ze niekedy sa v nom odraza svetlo tak, ze vyzera akoby ho mala cervene, tak sa z nej smejeme ze je terminator... ale vraj to nie je ziadna geneticka ani ina vada, proste ma tak postavenu rohovku ci co 🙂

malebiele
12. jún 2020

@stanusenka a napriklad toto su rodicia nasej, ale tiez neviem ako to funguje s tym odovzdavanim genu, ale napriklad nasa od mala mala len hnede oci 🙂

lussyl5
12. jún 2020

@zuzuzu3 Toto je naša jazvečíčíčka Lola🙂Má rok a pol.

lussyl5
12. jún 2020

@zuzuzu3 A takáto k nám naša Lola prišla🙂Už je druhá Lola v poradí, zvykli sme si na to meno pre psíka.

zuzuzu3
autor
12. jún 2020

@stanusenka je krásna 🙂

zuzuzu3
autor
12. jún 2020

@malebiele krásna 🙂