icon

Meno Thea - Tea

zuzipuk
15. apr 2018

Ahoj 🙂 má niekto známu, dcéru, inú rodinnú príslušníčku, kamarátku s menom Tea (Thea)? Ak áno, neposmievajú sa jej, že je čaj? Už dlhé roky chcem dcérku s takým menom, teraz sa mi sen má splniť, len to meno nemá veľké pochopenie v mojom okolí 🙂

veronikastrickova
15. apr 2018

Nerieš okolie, meno je krásne. Je to tvoje dieťa a môže ti byť šuma-fuk či sa im to meno páči alebo nie. A hlavne nech by sa volalo dieťa hocijako, vždy sa dokáže iné dieťa posmievať z mena, keď rodič ukáže, že to je normálne. Ale za mňa je Thea krásne meno. 🙂

silesias
15. apr 2018

Nepoznám ja len,že keď som bola tehu rozhodli sme sa premení Linda a všetci nás odhovárali že ju budú volať linda-pinda nosj tak máme lindusku. Deti vedia byť veľmi kruté a isto ju budú v škole kadejako prezyvat, ale to neriešim. Ja mám klasické meno aj priezvisko a aj tak ma prezývali presne ako ostatné iné deti. Takže v tvojom prípade by som to vôbec neriešili. A čo ty chudáci do smiesnymi priezviskami. Boooze takých a bolo a ešte aj bude.
Osobne si myslím že je sprostosť toto riesit

zuzipuk
autor
15. apr 2018

@veronikastrickova tak vďaka 🙂 len ešte zvažujeme či s H alebo bez, lebo v slovenskom kalendári je bez H.

zuzipuk
autor
15. apr 2018

@silesias ja len či s tým nemá niekto skúsenosti, s týmto menom. Nechcem nášmu dievčatku zle do budúcna len za to, že ja som poblaznena z tohto mena 🙂

veronikastrickova
15. apr 2018

@zuzipuk neries hlupakov, oni sa smeju zo vsetkehi, uc svoje dieta nosit meno s hrdostou a bat sa nemusis je to TVOJE dieta nie susedine, aby niekto iny vyberal meno

silesias
15. apr 2018

@zuzipuk ak sa jej nebudú smiať pre meno tak pre niečo iné - ak budú chcieť. Tomu nezabránis. Ty musíš cítiť či to meno chces. Ja som bola 100% rozhodnutá a nič som neriešila. A tiež otázka či s H či bez. Koľko je všakovakých mien. Daj ako to cítiš ty ako ty chce. Nikomu sa neprisposobuj je to tvoje dieťatko a neboj isto jej menom neublizis

adela215
15. apr 2018

@zuzipuk my budeme mať dievčatko. Tiež sa bude volať Thea a je naozaj málo ľudí ktorým by sa páčilo keď sme im povedali meno.paradoxne páči sa viac "cudzím" ľuďom ako rodine. Ale nevadí nám to. Nám sa páči a to je dôležité. Vždy bude niekto komu sa páčiť nebude. Ak sa ti také meno.paci tak také daj a nerieš ostatných. A napr.mna ani nenapadlo že Tea - čaj. Povedali mi to az ľudia ktorým sme hovorili meno.

drobceeek
15. apr 2018

@zuzipuk mne má dcérka 2 roky a 4 mesiace, a odkedy sme sa dozvedeli, že budeme mať dievčatko, volali sme ju Tea. Voláme ju Tejka, Tea, Teuška. Mne sa to meno hrozne páčilo v jednom seriály, a neviem si predstaviť, že by sa inak volala. A druhá dcérka je Zara, tam som sa už rozhodovala medzi dvoma menami...Tiež ked sme povedali niekomu meno, hneď že tak to bude čajík....A presne ako píšu ostatné, deti sú všeliaké, a veďia byť aj dosť kruté, keď sa nebudú posmievať s mena, tak si nájdu niečo iné...Za mňa je to určite krásne meno

michellemary
15. apr 2018

Ja mám kamarátku Terezku, a tá si sama kázala, že jej máme hovoriť Tea. Nikomu čaj nenapadá 🙂

zuzipuk
autor
15. apr 2018

Dobre teda 🙂 vďaka žienky 🙂 s manželom sme stotožnení s tým, že mám v brušku Teu 🙂 len ma zneistili niektoré tváre kamosov keď sme im to meno povedali 🙂 ale už som s tým ok 🙂 vďaka ♥️

anett9
15. apr 2018

Poznám jednu už takmer 13 ročnú Theu, u nej som sa s týmto menom stretla prvý krát. Ani neviem kde to meno rodičia objavili, ale neviem o tom že by to spájali iní s čajom

bibistec
15. apr 2018

Ja poznam iba chlapcensku verziu chlapec je teo neviem ci teodor alebo len teo ale volaju ho teo. Uprimne vsetci prevracaju oci
Ale je to tvoje dieta daj meno ake chces ked bude dospela a bude sa jej zdat ze ozaj zle tak si ho moze zmenit aj taky pripad poznam

lubicka76
26. apr 2018

Moja dcerka je Tereza volame ju Tea, Teuška, Teri, Tete, Terezka, Tejka ale Tea/Thea je nadherne meno.

lubicka76
26. apr 2018

Pekne si lazkajte najlepsie poobede medzi 14-15hod.🙂a skuste si pre seba nahlas vraviet, prihovarat sa babatku Tea/Thea a predstavujte si, ci Vam je to meno blizke pretoze, ked budete chciet pouzit zdrobneninu poviete Thei, Theika, ale mam z Vas pocit, ze ste uz o tom mene presvedcena😉

zuzipuk
autor
26. apr 2018

@lubicka76 anoooooo, už jej to meno prischlo 🙂 Tea, Teuša 🙂 iné meno sa mi k nej už ani nehodí 🤗🤗🤗

lubicka76
26. apr 2018

Vari ste uz porodila? Meno je originalne, nadcasove😉

miricka77
26. apr 2018

@zuzipuk ja mam dvojcata dievcata Leu a Teu.dlho som nad Teou vahala,ale nelutujem.Volame ju Tea,Tejka,Teuska,Teusa,Teus.Jedine moj bratranec ich vola Levicek a Čajicek.😁

zuzipuk
autor
26. apr 2018

@lubicka76 nie, nie 🙂 to až v lete :D ale keď sa rozprávame s bruchom, tak sa jej prihovarame ako k Teuši 🙂 🤗 aj keď sa o nej rozprávame, tak ju voláme už po mene 🙂 😊

lubicka76
27. apr 2018

🙂 Niektore mamicky zvyknu dat aj dve mena😉

sisaka
27. apr 2018

Ja by som tam to “h” radšej dala z čisto praktických dôvodov, aby ak náhodou bude žiť mimo Slovenska nemusela za každým vysvetľovať ako meno vyslovovať.

mravvcek
11. sep 2019

Baby a kedy ma meniny?

yasmeena
Autor odpoveď zmazal
zuzipuk
autor
11. sep 2019

@mravvcek Tea 9.11. 😊

satanca
25. mar 2020

@zuzipuk Ja len, či ste nakoniec malej dali meno Thea? 🙂

jarca001
25. mar 2020

Ahoj,moj syn sa vola Adrian,nepochopenie v rodine ,v okoli(este len ze chcem Adriana)cca 3mesiace po narodeni ,kazdy zmenil nazor,,pekne meno,,hodi sa mu,,vznesene meno,,,,ono ludia su len neni zvyknuti,,,ked si zvyknu bude sa im.pacit,,,

ysseba
25. mar 2020

Ja som mala spolužiačku - Terezu. A skratkou sme ju volali Tea 🙂 Takže ja som na to meno zvyknutá, mne to príde normálne 😉

zuzipuk
autor
27. mar 2020

@satanca Jeeej ☺️ Dali, len bez H 😊 Volám ju Teiča a iné meno si k nej neviem ani predstaviť. Ako, kamoš sa s ňou víta stále Čajík, kamoška že Čajíček... Ale neriešim to, človek keď ju vidí, je to čistá Tea 🥰

andrejkalienka8
Dnes o 14:43
@zuzipuk

@satanca Jeeej ☺️ Dali, len bez H 😊 Volám ju Teiča a iné meno si k nej neviem ani predstaviť. Ako, kamoš sa s ňou víta stále Čajík, kamoška že Čajíček... Ale neriešim to, človek keď ju vidí, je to čistá Tea 🥰

@zuzipuk krásne biblické meno.