Mierový pochod
Ste na ňom? Boli ste alebo pôjdete?
@kristiii nemôžeš očakávať odpoveď na otázku, ku ktorej nie je v jeho inštrukciach od verchusky vopred vypracovaná odpoved. Ja od včera čakám na odpoveď na moju otázku, dozvedela som sa len ich obľúbené omáčky okolo bombardovania Belehradu. Len ja, na rozdiel od neho, som videla výsledky bombardovania Belehradu na vlastné oči, mňa rozkom namocenym v ruskej propagande neopiju. Tak isto som videla co dokázali Milosevicove gardy v Sarajeve. Ten pohľad ani ten rožok namočeny v extrakte z Moskvy neprebije.
@viestta Nebavi ma bavit sa o vojne cely den.. Pisem len, ze svet nezacal roku 2022, ani 2014, ani 2013, ani 1914.. Zem mame len prenajatu, od Zeme samotnej. Nemoze niom patrit, to, ze si na to stary narokuju, je ich problem, a tento problem prenasaju na obcanov, nevinnych obcanov. Obe bojujuce krajiny su plne korupcie, takze je velmi narocne povedat, kto co urobil a kto co chce urobit. Svet NIE JE ciernobiely, tak ako si to ludia zelaju. Vidime to dobre aj u nas - kazdy vie, ze smer je plny korupcie, bol a aj bude, ale nikto s tym nic nezmoze, ako vidim.. 30.126 je toho velmi peknym dokazom, ale ludom to nevadi, pretoze dostali za svoje korunky viac euracov, aj vy, mile damy a mili pani.
aha, jasne,
@kristiii
"tak im za tie roky aj riadne stúpla hodnota nehnuteľnosti a keby ju už aj boli nútení teraz predať, tak si hypo v pohode vyplatia a ešte im aj zostane napríklad na nájom či na nový štart."
To, ze stupne cena bytu jednemu, este neznamena, ze "zarobil", okrem toho, ze byt, ktory sa obyva, je technicky pasivum, tak stupaju ceny zvacsa plosne (okrem vynimiek), cize.. hypoteticky priklad:
kupis byt za 100, stupa hodnota, za 4r. ho musis predat, lebo nestihas platit a/alebo sa chces/musis prestahovat, predas, "zarobis" 40, zdanis, pozor na to, zostane ti (nebudem si to komplikovat vypoctom "milionarskej dane"), nieco - to nevyzera zrovna ako " aj riadne stúpla hodnota nehnuteľnosti ", okrem ineho, ak si to nejakym sposobom rozmyslis na druhy den, smola, dan platis, uz nikdy nebudes mat 140 na ruke (z toho bytu, ako celok predanej sumy). to je priklad, ako system nefandi kazdemu. Toto plati aj na margo presuvania sa za pracou..
Ak mas ale to stastie, ze mas investicny byt, a stane sa ti to po 6 rokoch, super, kupis za 100, predas za 140, 40 mas cisty zisk, a mozes si za tych 140 kupit Ferrari.. Pretoze Ferrari s cenou bud islo dole za tych 6r, a/alebo minimalne neslo hore o +40% ako ten byt. TAK POTOM ANO, zarobis, ale kupna sila penazi ti nestupne.. 1 byt nezarobi na 2 byty..
Uz sa to da lepsie pochopit, preco bol ako priklad pouzite Ferrari ? To bol priklad, to mohla byt aj dovolenka, cokolvek.
@ice8 s tebou sa nedá baviť. Na jednej strane tu dáš od každého "výcuc" z toho, čo napísal a následne to úplne prekrútiš podľa seba. Toto bol krásny príklad. Ja som totiž napísala, že mu ZOSTANE, ty si to zmenil na ZAROBÍ. A toto ja nikde netvrdím. Samozrejme, že nezarobí, ale keby mu zostane po predaji aj len 20000 (z tvojho príkladu, tiež to nejdem počítať, tak dám schválne menej), ale má tým pádom nejaké možnosti ako ďalej, napríklad nájom, odchod do zahraničia... A o tomto ti tu baby písali. Že človek má možnosti. A to sa akokoľvek vylučuje so slovom otrok, ktorým sa tu dokola oháňaš.
Už sa to dá lepšie pochopiť, prečo je tvoj príklad s Ferrari úplne odveci k tomu, čo som ja napísala? Nie k tvojej verzii príbehu. Či nič?
@kristiii Ak toto beries ako "moznosti" tak dobre, je to Tvoje vnimanie sveta. Podl slovom "moznosti" beriem skor nieco, kde nemas zviazane ruky.. Takym stylom ma "moznosti" aj bezdomovec - moze sa zamestnat a razom svoj majetok zvysi o tisice percent (z 1 eura vo vrecku na 100 eur to je +10 tisic % ) take moznosti zhodnotenia nema ani milionar... To je pravda, no..
@ice8 Koľko detí si už vynosil, porodil a vychovával?Keď teda máš pocit, že dať dieťa na pár hodín niekomu na starosť, kým pracuješ, znamená, že máš čas sa v kľude najesť, spať viac ako 5-6 hodín denne a podobný luxus, ktorý zvládne každý. Zvládol by si to to ty? Máš aspoň hmlistú predstavu, čo to obnáša? Dosť silno pochybujem, keď si sa ma tu v jednej diskusii s podivom pýtal, ako teda inak než na násilné hry s hračkárskymi zbraňami sa moje deti hrávajú.
@ice8 a už si zas pri zbavovani sa deti. Ty máš nejakú traumu z detstva? Predsa rodičia sa majú postarať aby dieťa malo naplnené všetky potreby. Matka, ktorá dá dieťa do jaslí a ide zarábať aby ho hmotne zabezpečila a riešila aj svoj osobnostný rast a sebarealizáciu sa ho nezbavuje. Je veľmi pravdepodobné, že tomu dieťaťu sa po jasliach bude venovať oveľa viac ako ta, ktorá ho tam nedá a väčšinu svojho dňa venuje starosivosti o domácnosť, vareniu a na dieťa jej ostanú rovnaké 3 hodiny denne ako tej žene, ktorá príde o patnastej z prace. Tvoje zmyslanie o úlohe matky, ženy, ktorá má vlastnú domácnosť, partnera a dokonca aj samu seba je dosť obmedzene. A hlavne pozeráš s despektom na tie ženy, ktoré napriek tomu, že sú matky sú aj svojpravne a žijú svoj život s dieťaťom, nie na úkor dieťaťa. Ja dúfam, a to naozaj dufam, že ty nikdy nebudeš ani partner, ani otec, pretože ty by si tu svoju ženu zdegradoval iba na opatrovateľku tvojich deti.

@ice8 zaujímavé, ako si vyberáš, na ktoré odpovede zareaguješ a ktoré vety si z nich vyberieš. Myslela som, že si mi neodpísal, lebo si zaneprázdnený, ale @dadis si okomentoval takmer okamžite. Žeby to teda bolo tým, že si čakal, že na tvoju poslednú otázku odpoviem inak? 🤔 Skús mi teda, prosím ťa, ujasniť to ekonomické otroctvo, KTORÉ TU MÁME. Ďakujem