icon

Mikrobiologické vyšetrenie u manžela. Kde mať v Košiciach?

vikiska1
30. apr 2011

Ahojte.

Moj manzel ma vcelku dobry spg., len keby nemal 100 % poskodenych spermii. Ci hlavicky, ci chvostiky, vsetko je poskodene. Odporucaju nam mikrobiologicke vysetrenie, ci nema v tele nejaku infekciu.

Ma tu s tym niekto skusenost? A poznate dobreho odbornika v Kosiciach, alebo v okoli?

Vdaka Vam 🙂

Strana
z2
cecil36
12. jún 2011

@vikiska1 ja mozem odporucat vsetkych, ale my sme chodili k Machacovi. Mali sme ivf soft s picsi. Problem mal len mm, ja som bola uplne ok.

vikiska1
autor
13. jún 2011

takze soft ivf? to je ta setrnejsia metoda, ze? a dobre si ju znasala? a manzelovi museli pomoct so spermijkami, tak? drzime palce 🙂

vikiska1
autor
13. jún 2011

@cecil36

a ktoreho urologa navstevujete vy? takze prv masaz prostaty a potom vyter...co na to mm?

cecil36
13. jún 2011

@vikiska1 my sme z BA a chodime k urologovi, ktoreho ma mm ako "firemneho". Moj mm vsetko super zvladal, tak neboj aj tvoj zvladne 😉

vikiska1
autor
14. jún 2011

@cecil36
jeeej, tak zatial dik a ak nieco, ozveme sa 🙂 drzime palce!!!

kacicqa
23. jún 2011

taq dneska ide mm k Halagovcovi.. jeho som sice este nevidela, ale psikov ma kamaratskych;o)

kacicqa
23. jún 2011

..prva navsteva u Halagovca za nami, dakujem vsetkym babam, ktore ma na nu psychicky pripravili. Takze som to zvadla v pokoji..a hadajte co... Vravi vam nieco "Provokacny test"? ;o)))))))))))

mima263
25. jún 2011

môj muž bol u Halogovca a vravel, že nič hrozné

mima263
25. jún 2011

K tej fragmentácii DNA som našla nejaké články, teda nič odborné, ale radšej veriť, že tieto veci pomôžu ako sa zavesiť na najbližší strom, no nie?

http://m.tvnoviny.sk/bin/mobile/index.php?artic...
http://www.zenska-neplodnost.cz/novinky/spermie...
http://www.zdravie.sk/sz/content/674-38194/muzs...

mima263
26. jún 2011

Rada by som ešte k tejto téme pridala, že podľa Dr. z tkanivovej banky sa po vyliečení urogenitálnej infekcie môžu zlepšiť všetky výsledky. Bolo by fajn, keby sa ozval niekto, kto niečo také absolvoval a pridal svoje skúsenosti

kacicqa
26. jún 2011

@mima263 My sme absolvovali u klas. urologov asi vsetko co sa da a nic nenasli..takze preto tento zufaly halogovsky krok+ Bobak s Krausom ani niesu oxotni normalne sa bavit ked mim clovek povie, ze za nim nebol ;o( Ak sa mozem spytat aku mate fragmentaciu DNA? U nas najprv 20% a po mesiaci uz 38%.

mima263
26. jún 2011
kacicqa
27. jún 2011

Damy, cerstvy, cca 3 hodinovy zazitok od Halagovca. Ak vasi xlapi nemaju este ziadnu infekciu, nech sa paci ...promptny vyter (pre istotu aj v tme aby sa clovek nestihol ani spamatat) s oniecim hnedym co vyzeralo ako hrdzavy drot na konci omotany vatou. O rukaviciach v tejto "ambulancii" uz predpokladam nechyrovali par desatroci. Uz vieme, co je to ten provokacny test! ...a zrejme mm neuspel...lebo ani po takejto provokacii nedal "panovi doktorovi" po papuli.

mima263
27. jún 2011

😀 😀 😀

lulu10
28. jún 2011

@mima263 ahoj tiez sme boli u Bobáka... aj fragmentacia sa da zlepsit po vylieceni urogenitalnej infekcie? neni som o tom moc presvedcena... myslim ze je to geneticka vybava chlapa 😕

kacicqa
28. jún 2011

@lulu10 ..tak mi vysvetli ako sa geneticka vybava v priebehu mesiaca da zmenit z 20% na 38%?
Urcite to nieco ovplyvnuje, nielen genetika, ved 20 a 38 je dost rozdiel na to, aby sa to dali prisudit nepresnosti testovania alebo nieco pod.

mima263
28. jún 2011

@lulu10 tiež ma to prekvapilo, ale ber to tak, že spermie sa tvoria vždy nové. Podľa mňa netreba brať až tak vážne všetko čo sa píše na MK. Pre nejakým časom sa tu rozprávalo, že morfológia sa nedá zmeniť a je to blbosť

kacicqa
28. jún 2011

@mima263
@lulu10
Urcite sa fragmentacia da nejakym sposobom znizit. Presla som kopec clankov a vo vsetkych je to iste- znizenie oxidacneho stresu podavanim vysokych davok antioxidantov, znizenie hmotnosti; cim vyssia vaha tym viac roztrhana DNA, odstranenie zapalov a infekcii a casta ejakulacia; cca 7-9 dni pred ovu.

mima263
28. jún 2011

@kacicqa tak nám to pred ovu už asi nepomôže, keďže už od r. 2009 riešim IVF. Neviem ako vy, ale ja sa stále nevzdávam nádeje, že sa to môže podariť. Aj Ty si si vypočula ten príbeh, že po preliečení takejto infekcie u muža, kt. mal zlé výsledky fragmentácie jeho partnerka otehotnela prirodzene? pred tým mala x neúspešných prenosov

kacicqa
28. jún 2011

@mima263 Ja som sa len snazila zhrnut fakty z vyskumov. Nemam uz xut polemizovat komu co pomoho, treba vyskusat. Bez toho aby clovek pre vysledok nieco urobil sa ziaden zazrak dost tazko stane;o(

cecil36
1. júl 2011

@kacicqa fragmentacia sa bohuzial neda zlepsit je to naozaj geneticka zalezitost. Iba v mizivom % ju moze sposobovat oxidacny stres. Tam vsak pomoze 3 mesacna kura antioxidantmi. Ak po tychto 3 mesiacoch nenastane zmena vo fragmentacii, ide ako vo väcsine pripadov o genetiku. Zapaly ju mozu ciastocne zhorsovat, ale velmi velke rozdiely sa po prelieceni vzvycajne nedeju. Vaha ani casta ejakulacia s tym absolutne nesuvisi. Clanok od dr. Bukovskeho (ktory tieto mudre info uvadza) povazujem za absolutny blud, nakolko nie je genetik ani embryolog a tymto clanokm si robil len vlastne PR. Takze priklad moj mm nema nadvahu, je sportovec, sex mame casto a zapal sme vyliecili. Fragmentacia DNA sa nezmenila ani o kusok, stale bola naprd. Co sa tyka tvojej 20% a 38% fragmentacie, daj si par otazok a potom zistis odpoved.
1.robil vysetrenie fragmentacie rovnaky labak?
2. mali ste rovnaky pocet spermii v ejakulate v oboch pripadoch?
3. mali ste na vlas rovnaku morfologiu?
4. mali ste vylieceny zapal?

kacicqa
1. júl 2011

@cecil36 nexcem sa vadit ale podla mna da... pred nedavnom sa tvrdilo, ze ani znizovanie poctu protilatok pri autoimunnych oxoreniach nieje mozne, ze je to genetika a odrazu sa to da ;o) Clanky som urcite nebrala ani od bludara Bukovskeho ani od Hrivnaka, ktory pise pubertalne clanky do Noveho casu. Ale zo zahranicnych vyskumov, ku ktorym som sa dostala, cez pribuzneho, ktory je genetik. A to, ze ich okresana pointa sa po par rokoch dostala do slovenskeho bulvaru..za to ja uz nemozem .. Inac odpovede... 1. Ano, rovnaky labak, 2. V druhom pripade bol pocet a koncentracia spermii vyssi, 3. Celkova morfologia bola odlisna o 1%, morfologia jednotlivych casti sa odlisovala v rozmedzi +-4%, 4. V ani jednom ani druhom pripade nebol zapal lieceny, kedze sa nenaslo nic co by sa malo liecit. Taaakze, podla mna tie podmienky boli dost porovnatelne.

cecil36
1. júl 2011

@kacicqa ja sa tiez nechcem hadat. Ja som sa rozpravala s viacerymi genetikmi a jednym embryologom a vsetci sa zhodli. Samozrejme, veda ide dopredu a o 20 rokov sa moze zistit, ze pripravok xy je zazrak na blbu fragmentaciu. Otazka je kolko si ochotna cakat na dieta. My sme mali 23% a podarilo sa az tretie ivf picsi. Samozrejme, ty mozes byt ta stastna, ktora buduci mesiac otehotnie prirodzene. Ja som sa na to nespoliehala. V taketo zazraky som totiz prestala verit po rokoch snazenia. Tebe samozrejme drzim palce.

mima263
1. júl 2011

čo myslíte má zmysel robiť PGD? Mám ešte nejaké mrazáčiky a bojím sa ďalšieho potratu

cuculik1
25. júl 2011

@mima263 ja som sa pytala nejakych doktorov z centier a odpisali mi, ze v pripade zlej morfologie a vysokej fragmentacie dna odporucaju prave pgd....

cuculik1
24. aug 2011

....len dodatok k tomu, ci sa da, alebo neda zlepsit fragmentacia.... a teda dá, manzel je toho prikladom tri mesiace dozadu mal hodoty vyse 50, teraz bral 2 mesiace vitaminy a sme na hodnote 35..... len tak dalej

Strana
z2