Mikrobiologické vyšetrenie u manžela. Kde mať v Košiciach?
Ahojte.
Moj manzel ma vcelku dobry spg., len keby nemal 100 % poskodenych spermii. Ci hlavicky, ci chvostiky, vsetko je poskodene. Odporucaju nam mikrobiologicke vysetrenie, ci nema v tele nejaku infekciu.
Ma tu s tym niekto skusenost? A poznate dobreho odbornika v Kosiciach, alebo v okoli?
Vdaka Vam 🙂
takze soft ivf? to je ta setrnejsia metoda, ze? a dobre si ju znasala? a manzelovi museli pomoct so spermijkami, tak? drzime palce 🙂
taq dneska ide mm k Halagovcovi.. jeho som sice este nevidela, ale psikov ma kamaratskych;o)
..prva navsteva u Halagovca za nami, dakujem vsetkym babam, ktore ma na nu psychicky pripravili. Takze som to zvadla v pokoji..a hadajte co... Vravi vam nieco "Provokacny test"? ;o)))))))))))
môj muž bol u Halogovca a vravel, že nič hrozné
K tej fragmentácii DNA som našla nejaké články, teda nič odborné, ale radšej veriť, že tieto veci pomôžu ako sa zavesiť na najbližší strom, no nie?
http://m.tvnoviny.sk/bin/mobile/index.php?artic...
http://www.zenska-neplodnost.cz/novinky/spermie...
http://www.zdravie.sk/sz/content/674-38194/muzs...
Rada by som ešte k tejto téme pridala, že podľa Dr. z tkanivovej banky sa po vyliečení urogenitálnej infekcie môžu zlepšiť všetky výsledky. Bolo by fajn, keby sa ozval niekto, kto niečo také absolvoval a pridal svoje skúsenosti
@mima263 My sme absolvovali u klas. urologov asi vsetko co sa da a nic nenasli..takze preto tento zufaly halogovsky krok+ Bobak s Krausom ani niesu oxotni normalne sa bavit ked mim clovek povie, ze za nim nebol ;o( Ak sa mozem spytat aku mate fragmentaciu DNA? U nas najprv 20% a po mesiaci uz 38%.
Damy, cerstvy, cca 3 hodinovy zazitok od Halagovca. Ak vasi xlapi nemaju este ziadnu infekciu, nech sa paci ...promptny vyter (pre istotu aj v tme aby sa clovek nestihol ani spamatat) s oniecim hnedym co vyzeralo ako hrdzavy drot na konci omotany vatou. O rukaviciach v tejto "ambulancii" uz predpokladam nechyrovali par desatroci. Uz vieme, co je to ten provokacny test! ...a zrejme mm neuspel...lebo ani po takejto provokacii nedal "panovi doktorovi" po papuli.
😀 😀 😀
@mima263
@lulu10
Urcite sa fragmentacia da nejakym sposobom znizit. Presla som kopec clankov a vo vsetkych je to iste- znizenie oxidacneho stresu podavanim vysokych davok antioxidantov, znizenie hmotnosti; cim vyssia vaha tym viac roztrhana DNA, odstranenie zapalov a infekcii a casta ejakulacia; cca 7-9 dni pred ovu.
@kacicqa tak nám to pred ovu už asi nepomôže, keďže už od r. 2009 riešim IVF. Neviem ako vy, ale ja sa stále nevzdávam nádeje, že sa to môže podariť. Aj Ty si si vypočula ten príbeh, že po preliečení takejto infekcie u muža, kt. mal zlé výsledky fragmentácie jeho partnerka otehotnela prirodzene? pred tým mala x neúspešných prenosov
@kacicqa fragmentacia sa bohuzial neda zlepsit je to naozaj geneticka zalezitost. Iba v mizivom % ju moze sposobovat oxidacny stres. Tam vsak pomoze 3 mesacna kura antioxidantmi. Ak po tychto 3 mesiacoch nenastane zmena vo fragmentacii, ide ako vo väcsine pripadov o genetiku. Zapaly ju mozu ciastocne zhorsovat, ale velmi velke rozdiely sa po prelieceni vzvycajne nedeju. Vaha ani casta ejakulacia s tym absolutne nesuvisi. Clanok od dr. Bukovskeho (ktory tieto mudre info uvadza) povazujem za absolutny blud, nakolko nie je genetik ani embryolog a tymto clanokm si robil len vlastne PR. Takze priklad moj mm nema nadvahu, je sportovec, sex mame casto a zapal sme vyliecili. Fragmentacia DNA sa nezmenila ani o kusok, stale bola naprd. Co sa tyka tvojej 20% a 38% fragmentacie, daj si par otazok a potom zistis odpoved.
1.robil vysetrenie fragmentacie rovnaky labak?
2. mali ste rovnaky pocet spermii v ejakulate v oboch pripadoch?
3. mali ste na vlas rovnaku morfologiu?
4. mali ste vylieceny zapal?
@cecil36 nexcem sa vadit ale podla mna da... pred nedavnom sa tvrdilo, ze ani znizovanie poctu protilatok pri autoimunnych oxoreniach nieje mozne, ze je to genetika a odrazu sa to da ;o) Clanky som urcite nebrala ani od bludara Bukovskeho ani od Hrivnaka, ktory pise pubertalne clanky do Noveho casu. Ale zo zahranicnych vyskumov, ku ktorym som sa dostala, cez pribuzneho, ktory je genetik. A to, ze ich okresana pointa sa po par rokoch dostala do slovenskeho bulvaru..za to ja uz nemozem .. Inac odpovede... 1. Ano, rovnaky labak, 2. V druhom pripade bol pocet a koncentracia spermii vyssi, 3. Celkova morfologia bola odlisna o 1%, morfologia jednotlivych casti sa odlisovala v rozmedzi +-4%, 4. V ani jednom ani druhom pripade nebol zapal lieceny, kedze sa nenaslo nic co by sa malo liecit. Taaakze, podla mna tie podmienky boli dost porovnatelne.
@kacicqa ja sa tiez nechcem hadat. Ja som sa rozpravala s viacerymi genetikmi a jednym embryologom a vsetci sa zhodli. Samozrejme, veda ide dopredu a o 20 rokov sa moze zistit, ze pripravok xy je zazrak na blbu fragmentaciu. Otazka je kolko si ochotna cakat na dieta. My sme mali 23% a podarilo sa az tretie ivf picsi. Samozrejme, ty mozes byt ta stastna, ktora buduci mesiac otehotnie prirodzene. Ja som sa na to nespoliehala. V taketo zazraky som totiz prestala verit po rokoch snazenia. Tebe samozrejme drzim palce.
čo myslíte má zmysel robiť PGD? Mám ešte nejaké mrazáčiky a bojím sa ďalšieho potratu
....len dodatok k tomu, ci sa da, alebo neda zlepsit fragmentacia.... a teda dá, manzel je toho prikladom tri mesiace dozadu mal hodoty vyse 50, teraz bral 2 mesiace vitaminy a sme na hodnote 35..... len tak dalej

@vikiska1 http://www.laborex.cz/detail/mikrobiologie/31