Mikuláš - rozdielne názory
Ahojte chcela by som sa spýtať ako riešite Mikuláša? Kupujete deťom veľa sladkostí alebo iba nejakú drobnosť prípadne niečo zdravé máme v Tom rozdielne názory. Ja som za to deťom dopriať a kúpiť im hoci nie hneď všetko dať zjesť ale sú to predsa deti tešia sa tak prečo nie.
Ja som tento ako aj každý rok nachystala deťom sladkosti a slané ,také čo ľúbia-logicky to ale nezjedia hneď,ale na Mikuláša povolím trochu viac 😁 v balíčku tiež majú zubné kefky a pasty a tento rok dostali aj vianočných škriatkov,budú mať vianočnú dekoráciu do izbičiek...od rodiny podostávajú tiež balíčky...
@linduska86 a čo nechápeš? Myslíš, že sv. Mikuláš dával deťom horalky a džúsiky? Na Mikuláša dostane malý darček, na Vianoce veľký. V adventnom kalendári má aj sladkosti. A nie všetci žijeme na Slovensku. V zahraničí máme celkom iné zvyky.
@tianna na spodku tej tašky je sladké. Adventné kalendáre Kinder musí byť a Gravitrax chcela, taška nie je plná sladkosti sú len na spodku, má tam tuším jedno veľké Kinderko, sladké a plysakom a ešte nejaké drobnosti. Adventné kalendáre Kinder je klasika a Gravitrax chcela. Ježiško bude tiež. Baví ju hrať sa s tým tak nech sa hraje ;)
@mamamasama sme na Slovensku.
@linduska86 ja kupujem tie bez cukru iba 100% ovocie nie s pridaním cukrom
@janulik2008 jasné 🙂 inak ja som tiež dostávala podobných Mikulášov ako malá, bola som jedináčik tak som mala vždy aj hračky, aj sladké aj ovocie 🙂
A tak taký kompromis sa proste spraviť dá. Malá drobnosť zopár sladkostí a nejaké to ovocie a hotovo. Ako tie balíčky vôbec podľa mňa nemusia byť nejaké veľké. Každý ako si môže dovoliť
Ano dostavaju tak ako sme dostavali my. Aj sladke. Aj ovocie.
Raz dostanu aj cibulu. Tento rok dostali aj varesku 😂
Od malickeho mala su ale nauceni ze ked maju sladkosti davame ich vsetky do jedneho suflika v komode. A ak sladkost chcu vzdy sa prv opytaju. Nikdy si sami len tak nevezmu a neprejedia sladkeho.
Ja napriklad tento rok nekupujem ziadne sladkosti. Dnes ma starsi syn v skolke Mikuláša, tam dostanu balik dokonca aj s hrackou, poobede ideme na jednu detsku akciu kde bude zas mikulas, v cene vstupneho dostane tiez balicek a manzel z roboty donesie treti balicek. Takze bude mat toho az az. Druhy syn ma 1 rok takze tam neriesim 😁 uz sa snazime vsetko trosku minimalizovat, aj narodeniny aj vianoce veď tie deti si potom myslia ze sa vsetko toci len okolo nich a nic si absolutne nevazia.
Ja nie som nejaká extra biomatka, ale teda tieto mikulášske cukrovinkové "orgie" ma vedia mierne vytočiť. My dávame malému jedného čokoládového Mikuláša, jedno veľké kinderko, mandarínky a buď nejakú malú hračku, peknú zubnú kefku, alebo vianočné oblečenie (minulý rok dostal pyžamo). Rátame totiž s tým, že dostane sladkosti aj od rodiny. Čo je v pohode, však aj sladkosti patria k detstvu, ale on toho dostal také neuveriteľné množstvo, aspoň na môj vkus, že to nemá šancu zjesť ani za ten rok od Mikuláša do Mikuláša, ani s našou pomocou. Nnehovoriac o tom, že na Veľkú noc dostane nádielku zasa. Teraz som akurát triedila sladkosti z minulého roka, čo už preexpirovali. Je to strašné plytvanie. Tento rok som normálne z tých balíčkov od rodiny väčšinu sladkostí vytriedila preč a zavesím ich vo vrecúšku na kontajner pre bezdomovcov a rodinu do budúcnosti poprosím, že toho majú dávať oveľa menej. Urobila som chybu, že som to nepovedala hneď na začiatku. A ešte to aj má tendenciu sa stupňovať - na každého ďalšieho Mikuláša a Veľkú noc toho dostáva viac a viac.
jasné, že sladkosti / tie ktoré aj zjedia /, prihodím aj mandarínky, banány a arašidy - pre mňa 😀
ešte som zabudla dopísať, jasné že príde Mikulaško aj od starkých
Náš dostal v škôlke od Mikuláša parádny sladký vegan balíček s ovocnými kozami a sušenou ovocnou šťavou do tvaru cukríkov a ešte niečo tam má, dáke lyofilizovane ovocie, ovocné tyčinky v oblatke a podobne. Od babi dostal balíček tiež, prírodné gumové cukríky, jedna cuckačka (tak hovoríme tým ovocným kapsickam) a verbena keksíky. Od nás dostal do mikulášskeho vláčika 4 ovocné kapsicky, 3 mandarinky a jedny chrumky biosaurus. Má toho až až 🙂 a on dobre pozná mieru. Ráno si chcel otvoriť gumové cukríky, tak si otvoril, zjedol 3 a zasa si odložil. Po večeri opäť 3. On vie koľko môže, u nás sa teda trend obžerstva detí nedrží 🤣
@rybka16 kinderko?! To je najväčší sarjat 😁👌 tak ved máš ústa tak im povedz, že zbytočne toľko veľa a ze ľudia nemajú peniaze prd taky veľký..... Majú ešte viac.
A keď si mala. Sladkosti mala si odniesť na charitu balíčky vieš ako by sa potešili ti ľudia. ??? Alebo do domova dôchodcov mesiac pred expiraciou... Ale chápem tvoj vylev
Ja som im tento rok objednala taký adventný kalendár kde boli také maličkosti...syn tam mal v každom okienku malého dinosaura. Dcéra tam mala bižutériu...sladke balíčky dostali od babiek, v škôlke ešte aj od dedinského Mikuláša...tak preto 🙂

Mikuláš ma nosiť podľa tradície nejakú sladkost takže dostáva sladkosti a keďže cez rok sa naozaj musí krotiť a konzumuje ich veľmi obmedzene a nekupujem veľmi nič také, tak na Mikuláša ma plno všakovaké čokoládky, cukríky... Nech sa teší. Niet nad tie žiariace ocka