Mikuláš - rozdielne názory
Ahojte chcela by som sa spýtať ako riešite Mikuláša? Kupujete deťom veľa sladkostí alebo iba nejakú drobnosť prípadne niečo zdravé máme v Tom rozdielne názory. Ja som za to deťom dopriať a kúpiť im hoci nie hneď všetko dať zjesť ale sú to predsa deti tešia sa tak prečo nie.
Sladkosti, ovocie, oriešky . Tak ako som dostávala ja keď som bola malá 🎅
Mam syna a dceru .. takto som im to nachystala tento rok plus kefky a pasty na zuby a sietku pomarancov.
Ja im to odlozim a maju to pocas roka postupne.. ako dieta som dllllho verila a dostavala krasnych Mikulasov a ako jedinacik som sa vzdy delila s mojim ockom ktory mi to samozrejme nezjedol, len ma chceli naucit podelit sa 🙂
Mam zlate deti, raz v roku si zasluzia prekvapit aj sladkym. O chvilu vyrastu a vytrati sa to caro.. nech si to uziju kym sa da..
Sladke ovocie oriešky... + od mojej mami dostáva aj malú hracku
Dostane aj ovocie aj sladkosti.. máme len jedno dieťa tak dostane väčší balík ale určite to neprehaname .Plus ešte od starkej,a od mojej sestry a švagrinej...Myslím že to veľa nemá,je u nás v rodine viac detí tak aj balíčky si medzi sebou nedávame deťom extra predražené...
Ja davam sladkosti plny balicek..nic zdrave..neriesim...ta radost oci mi za to stoji
Neriešim zdravé,nezdravé...kupujem standartne kazde mu to co mne chuti (chuti to aj deťom aj iným a ak nie,zjem ja )😆 a teda dostanú balíček sladkosti plus ovocie
Dostane sladkosti, ale kupila aom take co inokedy nekupujem
Dostane lar sladkosti advetny kalendár zo sušienkami a hračkou a ešte boby keďže sa chystáme do Tatier
Ja som tento rok dala gulu sumivu do kupela, mandarinky, marina kekse, kinderko, fidorku (to je laska) , ovocnu vyzivu, fit tycinku, zuvacky,a malemu male hotweels auto a dcere 10 eur,a varechu. Uhlie som nezohnala. Este tam hodim zemiaky asi nech je sranda 🤣🤣🤣
@dadka_bb este neotvorili balicky?
@zemiakovysalat zajtra rano ved. Ci vy uz ste si davali? U nas nosi v noci.a rano 6.12.najdu v cizme.
Mne moj otec daval balicek v noci zo 6.12 na 7.12. Cize mam traumu 🤣 lebo vsetky deti v skole uz vyjedali sladke.a moj otec tvrdil ze mikulas chodi siesteho tak darcek az siedmeho najdem
@dadka_bb no madarsky Mikulas chodil uz 😂 takze u nas je este pyzamove party
@lenkike Otázka je komu. Čo viem, presne tento istý problém majú všetci známi okolo - kopec sladkostí od starých rodičov, od kamarátov zo škôlky a školy, pri príležitosti menín a narodenín... V našej škôlke sa z tohoto dôvodu napr. rodičia dohodli, že k meninám a narodeninám nebude nosiť nikto nič.
Ja patam Mikuláša , sacok arašidy v skupine na spodu, mandarínky, banán Mikuláš. A pár drobností čoko, niečo ako Mikuláš na atromcek..stačilo , pekne voňalo bez ovocia to nie je ono
Tak kedze nas syn dostava Mikulasa v skolke (2 baliky), balicek od 3starkych, obecneho Mikulasa, tak ja kupujem 1-2 sladkosti, nejaku drobnost pre radost a tentokrat dostal este dinosaurove pyzamo. Bol stastny prestastny, a obecneheo Mikulasa dokonca daroval svojej malej kamoske 🙂 kazdy nech si robi ako uzna za vhodne.
Sladkosti do balíčka patria, otázne je ich počet. Napr. moja (10r)dostane lesk na pery, vonnu sviečku a 3 ks sladkosti. Menšia (2) to iste len bez lesku a sviečky 😂 a prečo tak malo? Majú adv.kalendár a tam majú každý deň niečo sladke každá a aj preto ze dostanú aj od ostatnej rodiny.
U nás staršie deti 1 balíček s plyšákom každý (Milka, Windel, Kinder, ako kedy) plus čoko adventný kalendár a najmladší drobec adventný kalendár s figúrkami (ešte nemôže čokoládu), plyšák z balíčka ako pre starších (sladkosti podelím im) a ovocné kapsicky so špeciálnymi keksikmi (nemôže zatiaľ ani mlieko a vajíčka).
Kupujeme dosť a vôbec nemám výčitky. Dieťa sa teší a o tom to je. Tešil by sa aj jednemu balíku a to že má 3 +plne čižmy... No a čo? Komu inému dáme keď nie dieťaťu? Váži si veľa vecí preto mu dávame veľa. Keby si nevážil tak dostáva menej.. A kupujeme klasické "nezdravé " sladkosti a aj ovocie.. Zaslúži si.. Kto chce nech dáva zdravé a menej a kto chce dávať veľa, nech dá vela. Je to každého osobná vec podľa mňa.
@janulik2008 wow chcem vidieť Ježiška 😁👌
@annm81 teraz pred Vianocami sa robia zbierky trvanlivých potravín pre rodiny v hmotnej núdzi, robia to niektoré obchodné reťazce, charita alebo u nás aj mládežnícku parlament mesta. Myslím, že sladkosti sa tam určite dať môžu. A starým rodičom ste to skúsili vysvetliť, ze sa to u vás naozaj nezje a nechcete to vyhadzovať? Viem, že nie všetci rodičia to pochopia, ale za skúšku to stojí 😉 ja opakujem pred Mikulášom každý rok našim a tento rok už konečne vidím aj výsledky 😁😊
Nase kocky dostanu aj sladke (kinder vajicko to velke,male,snehuliacika ,chipsy) a starsiu teraz bavia puzzle a mladsej som tiez take “babätkovske ..a tie pernikove chalupky kupil manzel (kedysi take pekavala jeho starka ,aj vysvietila ) tak sa mu to tak pripomenulo
Uz sa asi ja skor neviem dockat rana🤭🎅🏼😄
Nieco sladke, coko Mikulas a ovocie.
U nás v škôlke dostanú sladkosti plus rátam zajtra malá v centre voľného času, čiže doma Mikuláš donesie vianočné pyžamká rovnaké, rakytniček vitamíny,mám deti menšie tak kapsičky ovocné to ľúbia, ovocné kože a želé jahodky bez cukru, zázračný uteráčik,biosaur chrmuky a chlapci majú ešte vianočné pracovné zošity a figúrku jeden krokodíla, druhý dinosaura, od našich aj od svokrovcov dostanú aj nejakú čokoládu,ale tiež sa už snažia skôr ovocie a zdravšie veci tak isto aj ségra ako krstná sladkosti minimum, skôr ovocie sušené mrazom, kože a kapsičky 😁
@mamamasama a toto ja nepochopím... Na Mikuláša sladkosti na vianoce darček....
Ja za seba dávam to co ma syn rád... A tak akurát... Nie ze sladkosti do veľkej noci ostanu
@stastnunka v kapsičke je toľko cukru co v horalke

Minulý rok toho dostala toľko, že sa to nedalo zjesť.. dostala som nás od babiek a fakt jedli sme to celá rodina a nakoniec som to darovala tým čo nemajú 😃 tak tento rok som kúpila pár sladkosti ale aj blbosti ako omaľovánky a pod.