icon

Mľaskanie

39zlatusik
22. máj 2023

Prečo nezniesiem ked niekto pri jedeni mliaska? ked počujem mliaskanie som stoho nervozna ja tieš asi mliaskam ale ja seba nepočujem tak jako ked druhy mliaska. Ako nebit stoho nervozna?

rebrambora
22. máj 2023

Nie kazdeho rodicia bili zamlada po hlave ako mna, aby som nemlaskala a netahala pribor po zuboch, tiez to neznesiem a nepochopim.

maros313
Odpoveď bola odstránená
colsami
22. máj 2023

Kazdy to vnima inak, niekto je proste nervozny z toho ked pocuje mlaskanie, niekto z toho ked vidi strasnu gramatiku...

39zlatusik
autor
22. máj 2023

@maros313 tak nemusis odpovedat

pribinak
22. máj 2023

Skús si prečítať
https://hnonline.sk/science/biologia-a-chemia/1...

A odporúčam Ti prečítať si aj niečo z gramatiky

maros313
Autor odpoveď zmazal
akrobrab
22. máj 2023

@39zlatusik Vygoogli si "mizofonia". Pravdepodobne Ti nebude vadit len tato jedna vec.

39zlatusik
autor
22. máj 2023

@colsami
@colsami vy len gramatiku viete riešit no nezošalte teras

slovakboy
22. máj 2023

@39zlatusik už si si vytvorila taký averz že si to nedokážeš nevšímať. V Číne sa mliaska tak hlasno a sŕka, že si to asi ešte v živote nepočula. Ja som sa naučil to brať ako prejav toho človeka že má na to právo. Akási tolerancia. Ak to berieš tak že toleruješ mliaskajuceho tak ti to nebude vadiť.

pribinak
22. máj 2023

@maros313 WTF? Načo mi to píšeš?

maros313
Odpoveď bola odstránená
pribinak
22. máj 2023

@maros313 zabudol si si dať lieky?

39zlatusik
autor
22. máj 2023

len som chcela či mi dakto poradi ako stoho nebit nervozna a hned tu riešite gramatiku fuj na vas čes vinimkam

maros313
Odpoveď bola odstránená
pribinak
22. máj 2023

@maros313 sa ukludni a chod niekam …

maros313
Odpoveď bola odstránená
anjelicek26
22. máj 2023

Mne to tiez vadi a zdviha chlpky na zatylku, ale kontrolujem sa 😂

mirage
22. máj 2023

@pribinak boze ved to bol len misclick, co sa tak rozculujes?

lopka1313
22. máj 2023

@39zlatusik nevymyslaj, poradili Ti tu viaceri. Mas mizofoniu, uz to vies pomenovat, tak si mozes nastudovat, ako to my mizofonici riesime. Ideal je utek, ked ini jedia, jedavat sama, alebo sluchadla do usi...
Ale ta gramatika je fakt des, ak budes takto pisat, odradis vsetkych, komu niekedy nieco napises (kludne aj potencialnych partnerov alebo nejakeho zamestnavatela) a nie len anonymne clenky kdesi na konikovi.

sense
22. máj 2023

Mne to tiež vadí a neskutočne. A aj v reštaurácii kde sú asiati a mlaskaju horšie ako pri svalové s prepáčením. Až mi chutiť prestane, ale zas ovládam sa keďže to je taka kultúra. Ale napriek tomu sa mi nožík vo vrecku otvára

teleskop
22. máj 2023

@39zlatusik zavisis ake silne mas na to reakcie ak to ide do zlych neurologickych stvavov mozes mat poruchu kt uz neviem ako sa vola, tvoj mozog inak vyodncuje urcite zvuky...

beataxxx
22. máj 2023

Mne sa to tiež protivi, aj keď niekto rozpráva s plnou pusou a lietajú mikrociastocky potravy🙂🙂🙂je to otázka výchovy. Ak Ti to vadí tak, že si nervózna, až zúrivá, je to porucha zvaná Mizofonia-precitlivenosť na niektoré zvuky-väčšinou spojené s jedením a stolovanim,liečiť sa to moc neda

janetinka27
23. máj 2023

@39zlatusik mne to tiez vadi, som tolerantna voci mnohym inym prejavom,ale strasne mi vadia niektore zvuky.je to misofonia. Vadi mi aj "cmukanie" zo zubov, potahovanie sopla,ale najviac mlaskanie. To by som dokazala odtrhnut balvan z brala a hodit ho kilometer daleko (i ked najradsej do tej mlaskajucej diery). Ono to moze vyvolat v cloveku velku agresivitu,preto sa musi ovladat abo odist.

mamula20
Odpoveď bola odstránená