icon

Modrý koník, kam smeruješ?

zita19
24. dec 2013

Keď som v septembri tohto roku objavila Modrého koníka moje nadšenie bolo obrovské. Potešila som sa, že mám zdroj nových informácií, ktoré mi ako nastávajúcej babičke chýbali. Potešila som sa možnosti zapájať sa do diskusií, zdieľať svoje názory, dozvedieť sa názory iných... Dozvedela som sa mnoho nových vecí, poskytla mnoho dobre mienených rád.
Moja radosť bola nekonečná, keď som „cez MK“ uplietla prvý sveter s Adkou, keď som „cez MK“ uplietla čiapku s Luciferovou. Rovnaká radosť ma obliala, keď som sa za pomoci Lákovkárok zorientovala v problematike dnešných látkových plienok.
Našla som tu mnoho tém, kde som mohla pomôcť radami. Radila som rada podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Dúfam, že aspoň časť z mojich rád pomohla. Našla som aj témy a otázky, pri ktorých mi zastal rozum. Ale beriem to ako otvorené fórum, takže každý sa môže pýtať na čokoľvek. Priznám otvorene, niekedy som skĺzla v odpovediach do sarkazmu a irónie, za čo sa teraz ospravedlňujem, ale v danom okamihu mi nedalo inak. Našla som tu tému, v ktorej som si užila humoru ako už dávni nie. Žiaľ táto téma je už dávno zamknutá. Škoda, lebo dôvodov na uvoľňujúci smiech je tejto dobe tak strašne málo.
Stretla som tu kopec ľudí, s ktorými si rozumiem, s ktorými sa rada podelím o svoje radosti, s ktorými zdieľam svoje starosti. A naopak. V tomto smere som MK veeeeeľmi vďačná.
Našla som aj témy, ktoré preberajú vážne dilemy dnešnej doby. Ako príklad uvediem očkovať vs. neočkovať, alternatívna medicína vs. klasická „západná“ medicína, hodnoty kresťanského svetonázoru vs. liberálny pohľad na svet. V každej tejto téme sa objavujú zapálení zástancovia aj odporcovia. Každý tento tábor deklaruje svoje argumenty aj „argumenty“ čo by bolo fajn, lebo diskusia je o tom vymieňať si názory. Lenže v týchto diskusiách sa už dávno názory nevymieňajú, nezdieľajú a už vonkoncom neakceptujú opačné názory. Tieto diskusie sa stali priestorom na osočovanie „opozície“ a často krát sa zvrhávajú do „krvavých bitiek“. Stáva sa pravidlo, že ľudia sa utiekajú do „ilegality“ súkromiek. Prečo? Lebo sú otrávení netoleranciou...
Čo ma ale najviac mrzí, že (a teraz som si plne vedomá, že porušujem ôsme pravidlo diskusií, ale nedá mi, musím) admini tohto fóra nejednajú férovo a zdá sa mi, že si vytvárajú nejaké len im známe pravidlá. Včera sa bez stopy stratili opozičné príspevky z jednej takejto témy. Funkcia admina takéhoto fóre je podľa mňa zodpovedná a mnohokrát nedocenená. Je mi úplne jasné, že ten komentár, ktorý porušuje pravidlá má byť zmazaný, témy, ktoré sa vymykajú z kontextu MK zamknuté, ale...
... proste nejako mi nejde do hlavy prečo sa niektoré témy zamykajú aj keď neporušili žiadne z pravidiel a iné si veselo „žijú“? Prečo sa niektoré odpovede vymazávajú aj keď neporušili žiadne z pravidiel a iné, ktoré sú ďaleko za hranicou pravidiel ostávajú? Prečo sa zmazávajú témy, aj keď neporušili žiadne z pravidiel a iné, ktoré sú ďaleko za hranicou pravidiel ostávajú? A keď sa položí otázka asmira tímu, že prečo dostaneme od 3 adminov 3 rôzne zdôvodnenia. Admin takéhoto fóra by mal byť človek s nadhľadom, jednať presne podľa dopredu deklarovaných pravidiel. Svoje rozhodnutia by mal vedieť obhájiť. A ak „se chybička vloudí“ mal by sa k svojmu prešľapu postaviť zodpovedne a priznať chybu a aj ju napraviť.
Tak kam smeruješ Modrý koník?
Dúfam, že k väčšej tolerancii, otvorenosti, múdrosti... Aby sem všetci užívatelia chodili radi. Chodili pre rady, pomoc. Chodili sa podeliť sa o svoje radosti aj starosti. Aby do Koníka mohol beztrestne vstúpiť humor.

natas4
28. dec 2013

@anima9 😀 😀 😀 mk nepodporuje hrube nasilie...proste ti zamedzia pristup do skupiny...mna uz z jednej tak vymazali a to som tam nenapisala ani makke f 😲 tri x hadaj z ktorej 😀

zita19
autor
28. dec 2013

@anima9 No do sukromky ta musi pozvat a ked mu nebudes mastit ego tak ta zmaze.. Neviem, ci by si take ustala. Potom by si zaladala temu: Dievcata pomozte, som zufala. Vyhodili ma zo sukrooooomnkyyyy 😢 😢 😢 😢 Proooosim poradte ako sa dostat naspat.
A ja ti poradim ze pekne popros svojho Guru, slub, ze budes dobra a tvoje prispevyky uz budu pozostavat len z vety: Ano, Slnko mojho zivota, mas pravdu. Mas uplnu pravdu, moj milovany Guru.

anima9
28. dec 2013

@zita19 A možno by za dverami svojej izby, bol na mňa len krásne drzý 😀 😀 😀

zuzkaanicka
28. dec 2013

@zita19 a ja mam napad ... zalozme si uz tu sukromku pre star (stare korcule) a pozveme ho tam 😅

zuzkaanicka
28. dec 2013

@anima9 len aby hned za dverami tu urinoterapiu na Tebe nechcel skusat 😝 😅

zita19
autor
28. dec 2013

@anima9 No keby to bol ten guru co ho preberame uz na 2. strane mal byt krasne drzy, urcite by to bola moja posledna hodina... Brrrrr....

zuzkaanicka
28. dec 2013

@zita19 no, ako Ta poznam, mozno by to bola jeho posledna hodinocka 😅

anima9
28. dec 2013

@natas4 Ono dobrych ludi sa vsade vela zmestí 🙂 Ja myslim, že Ta vylúčili zo skupiny len preto, ze si si nezložila ten dáždnik. Ani v MHD by Ta ludia s roztvoreným dáždnikom radostne nevitali 😀

zita19
autor
28. dec 2013

@zuzkaanicka ja navrhujem. podte prdiek obidve k nam do prdiacej skupiny
@natas4 navrhla, na pozvanie @anima9 , ja dom navrhla teba, len sme to este nezorganizovali

zuzkaanicka
28. dec 2013

@anima9 teda, Ty si to s tym dazdnikom zaklincovala ... toz, konecne je jasny dovod vyhodenia 😅

zuzkaanicka
28. dec 2013

@zita19 a kade sa chodi do prdiacej skupiny? 😅

natas4
28. dec 2013

@zita19 mna nevylucili zo sukromky...ale z verejnej skupiny

zuzkaanicka
28. dec 2013

@natas4 a to sa ako da? ... urobili hes, hes? 😝

natas4
28. dec 2013

@anima9 raz ma jedna protiockujuca zienka obvinila (ked uz nevedela kam z konopi) , ze normalny clovek si neda fotku s dazdnikom ked svieti slnko 😀 😀 😀 😀

zita19
autor
28. dec 2013

@zuzkaanicka Zachytila si temu Prdite pred chlapmi? Zlate jadro prispievatelok sa utiahlo do ilagality skor ako nam ju zamkli. A AKA tema to bola!!!! A tak prdime tam, na necelych 400 stranach, ale sama nasa krvan skupina

zuzkaanicka
28. dec 2013

@natas4 tak to bol krasny argument ... to je fakt hodny pochvaly, by ma zaujimalo, ako dlho nad tym premyslala 😝

natas4
28. dec 2013

@zuzkaanicka kazda skupina ma svojich moderatorov...a ti maju pravo vylucit kohokolvek kto sa im nepaci zo skupiny...takze poniektori slabsi jedinci si takto nieco dokazuju...mna vylucili skor ako by som napisala co len jedno slovo...ale @anima9 mi to konecne objasnila...nepacil sa im moj dazdnik :-/ 😀

zuzkaanicka
28. dec 2013

@zita19 ved ja viem, citala som, ale neprispela, takze som sa ani do sukromky nemohla dostat 😉

zuzkaanicka
28. dec 2013

@natas4 ja si myslim, ze Ti zavidela dazdnik 😉

zita19
autor
28. dec 2013

@natas4 Mala som kolegu a on na takych hovoril: Daj blbcovi peciatku a potom sa necuduj 😀 😀 😀

anima9
28. dec 2013

@natas4 Raz ked som pozerala "Aj mudry schybi" tak chceli od jednej pani aby dokončila vetu" Lepší vrabec v hrsti, ako....,.?"
A ona ju dokončila "" ....cukor v káve" 😕
To bola pravdepodobne tá istá, čo sa začudovala nad Tvojim dáždnikom 😀

zuzkaanicka
28. dec 2013

@anima9 a taku odpoved ako prezili moderatori? ... ja by som sa aj nadychnut zabudla 😅

anima9
28. dec 2013

@zuzkaanicka To uz bolo davno, nepamatam. Ale myslim, že neostalo oko suché a ani gaťka 😀

edita56
Autor odpoveď zmazal
zuzkaanicka
28. dec 2013

@anima9 nastastie nic nejem, ja by som sa asi zadrhla 😅 ... ved slza aj mne vyletela ... to je uz taka tvorivost, ze rozum zastava a pocitac sa chechta 😅

zita19
autor
28. dec 2013

@edita56 ja uz mam dve tably, jednu tu, druha v prkajuca 😀

anima9
28. dec 2013

@zuzkaanicka A ešte jedno nezabudnuteľne ma napadlo. V tej istej relácii chceli od jednej pani aby povedala 3 samohlasky.....A ona povedala: áno, nie a poď 😀

edita56
Autor odpoveď zmazal
anima9
28. dec 2013

Dobrú noc 🙂

zuzkaanicka
28. dec 2013

@anima9 tak to su tiez obdivuhodne myslienkove pochody ... ano a nie-to k sebe pasuje, ale to pod ... mna napada jedine to, ze nejaky chlap ju volal a ona sa mala rozhodnut, ani ci nie 😅