Modrý koník, kam smeruješ?
Keď som v septembri tohto roku objavila Modrého koníka moje nadšenie bolo obrovské. Potešila som sa, že mám zdroj nových informácií, ktoré mi ako nastávajúcej babičke chýbali. Potešila som sa možnosti zapájať sa do diskusií, zdieľať svoje názory, dozvedieť sa názory iných... Dozvedela som sa mnoho nových vecí, poskytla mnoho dobre mienených rád.
Moja radosť bola nekonečná, keď som „cez MK“ uplietla prvý sveter s Adkou, keď som „cez MK“ uplietla čiapku s Luciferovou. Rovnaká radosť ma obliala, keď som sa za pomoci Lákovkárok zorientovala v problematike dnešných látkových plienok.
Našla som tu mnoho tém, kde som mohla pomôcť radami. Radila som rada podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Dúfam, že aspoň časť z mojich rád pomohla. Našla som aj témy a otázky, pri ktorých mi zastal rozum. Ale beriem to ako otvorené fórum, takže každý sa môže pýtať na čokoľvek. Priznám otvorene, niekedy som skĺzla v odpovediach do sarkazmu a irónie, za čo sa teraz ospravedlňujem, ale v danom okamihu mi nedalo inak. Našla som tu tému, v ktorej som si užila humoru ako už dávni nie. Žiaľ táto téma je už dávno zamknutá. Škoda, lebo dôvodov na uvoľňujúci smiech je tejto dobe tak strašne málo.
Stretla som tu kopec ľudí, s ktorými si rozumiem, s ktorými sa rada podelím o svoje radosti, s ktorými zdieľam svoje starosti. A naopak. V tomto smere som MK veeeeeľmi vďačná.
Našla som aj témy, ktoré preberajú vážne dilemy dnešnej doby. Ako príklad uvediem očkovať vs. neočkovať, alternatívna medicína vs. klasická „západná“ medicína, hodnoty kresťanského svetonázoru vs. liberálny pohľad na svet. V každej tejto téme sa objavujú zapálení zástancovia aj odporcovia. Každý tento tábor deklaruje svoje argumenty aj „argumenty“ čo by bolo fajn, lebo diskusia je o tom vymieňať si názory. Lenže v týchto diskusiách sa už dávno názory nevymieňajú, nezdieľajú a už vonkoncom neakceptujú opačné názory. Tieto diskusie sa stali priestorom na osočovanie „opozície“ a často krát sa zvrhávajú do „krvavých bitiek“. Stáva sa pravidlo, že ľudia sa utiekajú do „ilegality“ súkromiek. Prečo? Lebo sú otrávení netoleranciou...
Čo ma ale najviac mrzí, že (a teraz som si plne vedomá, že porušujem ôsme pravidlo diskusií, ale nedá mi, musím) admini tohto fóra nejednajú férovo a zdá sa mi, že si vytvárajú nejaké len im známe pravidlá. Včera sa bez stopy stratili opozičné príspevky z jednej takejto témy. Funkcia admina takéhoto fóre je podľa mňa zodpovedná a mnohokrát nedocenená. Je mi úplne jasné, že ten komentár, ktorý porušuje pravidlá má byť zmazaný, témy, ktoré sa vymykajú z kontextu MK zamknuté, ale...
... proste nejako mi nejde do hlavy prečo sa niektoré témy zamykajú aj keď neporušili žiadne z pravidiel a iné si veselo „žijú“? Prečo sa niektoré odpovede vymazávajú aj keď neporušili žiadne z pravidiel a iné, ktoré sú ďaleko za hranicou pravidiel ostávajú? Prečo sa zmazávajú témy, aj keď neporušili žiadne z pravidiel a iné, ktoré sú ďaleko za hranicou pravidiel ostávajú? A keď sa položí otázka asmira tímu, že prečo dostaneme od 3 adminov 3 rôzne zdôvodnenia. Admin takéhoto fóra by mal byť človek s nadhľadom, jednať presne podľa dopredu deklarovaných pravidiel. Svoje rozhodnutia by mal vedieť obhájiť. A ak „se chybička vloudí“ mal by sa k svojmu prešľapu postaviť zodpovedne a priznať chybu a aj ju napraviť.
Tak kam smeruješ Modrý koník?
Dúfam, že k väčšej tolerancii, otvorenosti, múdrosti... Aby sem všetci užívatelia chodili radi. Chodili pre rady, pomoc. Chodili sa podeliť sa o svoje radosti aj starosti. Aby do Koníka mohol beztrestne vstúpiť humor.
@edita56 7sro aj mne chyba, to sme sa aj minule s kolegynou bavili (predstav si, ze aj v CR jto bolo popularne), ze skoda, ze nic take uz nie je 😖
@natas4 Natasko, ja jen tolik k tomu, ze me se moc libi ten tvuj destnik :D
dievcata idem do duchen. Nejak vas uz nevidim citat a ani nevidim co pisem 😖
@zita19 preco sa niektore nazory vymazavaju? zeby preto, lebo nie su rovnake s nazormi prave tych ludi, kt. ich mazu?
Taktiez som bola z MK v zaciatkoch uplne nadsena. Dozvedela som sa kopec uzitocnych informacii, bola som taky tichy citatel a brala si ponaucenie od skusennejsich. Az temou Prdite pred chlapmi som sa zacala zapajat a kazdy vecer som sa tesila na nove pribehy. Az zrazu tema, kde sa zeny nehadali, kde kazdy prispevok vyvolal usmev na perach, kde admini nemuseli nic riesit, bola zamknuta. Preco? Lebo sa tam zeny nerozdelili do dvoch taborov a slovne si neublizovali? Ako to je IN v inych temach? Niekedy mi je skutocne zle, kolko nevrazivosti, rypavosti, podcenovania, ublizovania... sa skryva za touto anonymitou a nickom. Staci vyslovit nazor a uz zacina hra so slovickami, kde si kazdy vezme z obycajnej vety to, co mu pasuje a prekruti to na opicu sveta. Ved ked nemam co povedat, mlcim, nie? Ci silou mocou si musim do niekoho rypnut?
Rozmyslam, nechapem... Asi by bolo potrebne tohto konicka kocirovat po ludskej stranke, nie na zaklade sympatii...
@aknelka85 Vsak myslis, ze preco som zakladala tuto temu. Aby bolo miesto na vyjadrenia k fungovaniu "velkych bratov". Lebo ti co si sem chodia rypnut, budu chodit dalej bez ohladu na akej "strane" stoja. "Velki bratia" by mali pochopit, ze ich zasahy su niekdy neadekvatne...
A to, ze zatrhnu kazdu zabavu ma zaraza. To nebolo len prdenie ale aj modry slonik na bodycku. Tam bol humorny nadhladad a zabava v kazdom riadku a ja som sa tam tak bavila... Humor nie je v konikovskej komunite IN. Chapem, ze vysmech a sarkazmus by sa nemali objavovat ale usmevny pohlad na zivot? Preco nie?
@natas4 mozno sa niekto nudi, ked si nemoze precitat hadky (napr. o peknom dazdniku 😅 ) a tak temu zmaze, aby ho to neotravovalo 😝 😅
Obed navarený, do brúch daný, manžel s deťmi uložený...už všetci odfukujú 🙂 ...tak Vás trochu pošmírujem..Slušne píšte, lebo Vás nabonzujem až do Čiech 😀
@anima9 a kam do Ciech? 😅 ... lebo ja to mam asi blizsie 😅
@zuzkaanicka Nevím, kde přesně bydlí tá pani 🙂 ....a ta Vám dá takový důvody smazáni Vašich přispěvkú, řečeny vlastními slovy, že budeto koukat jako péro z gauče 😀
@anima9 Bacha, zas same vyrehotane smailiky!!!! Ja uz tusim, ze velki bratie maju nastavene procesy tak, ze pri prekroceni "rozumneho" poctu vyrehotaneho smajla im posle notifikaciu na IP, ze bacha, tu sa rehoce. Treba okamzite zasiahnut.
A tak pridam par, nech maju dost eventov na spracovanie a ten proces len tak nehlivie
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Tym co nerozumeli mojmu prispevku:Netrapte sa, kockovana hlava zas "řadí". Ale obcas ma aj svetle chvilky 😝
@zita19 Zuzkaanička písala, že to má do Čiech najbližšie. Nebude @zuzkaanicka tá pani z česka pod druhým anonymným nickom? 😀 😀 Jako vlk za beránka převlečen ? 😀 😀
@anima9 Ty si ale presibana, ako si na to prisla? 😅 😅 😅 😅
@anima9 toz, ja som z Moravy, takze to mam naozaj blizko, ked si k tomu pripocitas informaticke vzdelanie-boze, ved ja som naozaj podozriva 😅
@zuzkaanicka Pozvem si ťa do Pošty pre Teba a tam sa uvidí 😎
@anima9 uf ... ale ja som uz davno vyhlasila, ze do posty by ma nedostali 😅 ... ale teraz ked viem, ze ma pozves Ty, tak ja pridem 😅
@zuzkaanicka Pobaľ si veci, každú chvíľu príde po Teba poštár Ludwig 😀 ..len dúfam, že dáš stenu preč... ja budem na jej druhej strane. 🙂
@anima9 😅 mam mokre vlasy ... rozhodla som sa skoncovat s prirodzenou hlupostou a svoje blondave vlasy som nafarbila-umela inteligencia 😅 ... tak postar bude musiet zvonit viackrat 😅
@zuzkaanicka To nevadí, v štúdiu Ti uschnú 😀 Ja si nechám mokrú tvár, aby si sa necítila sama trápne 😎
@anima9 a bacha, moja mala dcera ma prave namalovala-to by asi nepredychali ani televizne stylistky 😅
@zuzkaanicka Určite prídu. Do hľadiska, do prvej rady. Zita v čipkovom a Nataš s dáždnikom 🙂 . Možno príde aj kúzelník 😎 Na záver sa všetci pred kamerami vystískame a zakýveme aj rodinám do kamery 😀
@zuzkaanicka Nechala by som sa jej tiež namaľovať no ja si nechávam tú mokrú tvár a to by sa mi tá krása porozpíjala 😀
@anima9 akvarel nie je zly napad 😅 ... a nemusis sa bat, ja mam ruz takmer na lici, takze ta krasa by sa vlastne nenarusila 😅 ... ale tak dievcatko je spokojne 😅
@zuzkaanicka To vyzerá akoby si sa smiala dookola 😀 Neviem, čo s vlasmi. Chcem, aby na kamere nejako vyzerali. Ty si tie mokré nechávaš voľne rozpustené, či si ich nejako vypneš ?😀
@anima9 no, bola som sa omrknut-takze som to dobre citila, ale vyzeralo to skor ako po boji, nie usmev okolo celej hlavy 😅 ... a ja mam mokre vlasy v turbane 😅 ... ale Ty si rozpust 😅

@edita56 ja som 7 s.r.o pozeravala hlavne kvoli nemu...