Modrý koník, kam smeruješ?
Keď som v septembri tohto roku objavila Modrého koníka moje nadšenie bolo obrovské. Potešila som sa, že mám zdroj nových informácií, ktoré mi ako nastávajúcej babičke chýbali. Potešila som sa možnosti zapájať sa do diskusií, zdieľať svoje názory, dozvedieť sa názory iných... Dozvedela som sa mnoho nových vecí, poskytla mnoho dobre mienených rád.
Moja radosť bola nekonečná, keď som „cez MK“ uplietla prvý sveter s Adkou, keď som „cez MK“ uplietla čiapku s Luciferovou. Rovnaká radosť ma obliala, keď som sa za pomoci Lákovkárok zorientovala v problematike dnešných látkových plienok.
Našla som tu mnoho tém, kde som mohla pomôcť radami. Radila som rada podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Dúfam, že aspoň časť z mojich rád pomohla. Našla som aj témy a otázky, pri ktorých mi zastal rozum. Ale beriem to ako otvorené fórum, takže každý sa môže pýtať na čokoľvek. Priznám otvorene, niekedy som skĺzla v odpovediach do sarkazmu a irónie, za čo sa teraz ospravedlňujem, ale v danom okamihu mi nedalo inak. Našla som tu tému, v ktorej som si užila humoru ako už dávni nie. Žiaľ táto téma je už dávno zamknutá. Škoda, lebo dôvodov na uvoľňujúci smiech je tejto dobe tak strašne málo.
Stretla som tu kopec ľudí, s ktorými si rozumiem, s ktorými sa rada podelím o svoje radosti, s ktorými zdieľam svoje starosti. A naopak. V tomto smere som MK veeeeeľmi vďačná.
Našla som aj témy, ktoré preberajú vážne dilemy dnešnej doby. Ako príklad uvediem očkovať vs. neočkovať, alternatívna medicína vs. klasická „západná“ medicína, hodnoty kresťanského svetonázoru vs. liberálny pohľad na svet. V každej tejto téme sa objavujú zapálení zástancovia aj odporcovia. Každý tento tábor deklaruje svoje argumenty aj „argumenty“ čo by bolo fajn, lebo diskusia je o tom vymieňať si názory. Lenže v týchto diskusiách sa už dávno názory nevymieňajú, nezdieľajú a už vonkoncom neakceptujú opačné názory. Tieto diskusie sa stali priestorom na osočovanie „opozície“ a často krát sa zvrhávajú do „krvavých bitiek“. Stáva sa pravidlo, že ľudia sa utiekajú do „ilegality“ súkromiek. Prečo? Lebo sú otrávení netoleranciou...
Čo ma ale najviac mrzí, že (a teraz som si plne vedomá, že porušujem ôsme pravidlo diskusií, ale nedá mi, musím) admini tohto fóra nejednajú férovo a zdá sa mi, že si vytvárajú nejaké len im známe pravidlá. Včera sa bez stopy stratili opozičné príspevky z jednej takejto témy. Funkcia admina takéhoto fóre je podľa mňa zodpovedná a mnohokrát nedocenená. Je mi úplne jasné, že ten komentár, ktorý porušuje pravidlá má byť zmazaný, témy, ktoré sa vymykajú z kontextu MK zamknuté, ale...
... proste nejako mi nejde do hlavy prečo sa niektoré témy zamykajú aj keď neporušili žiadne z pravidiel a iné si veselo „žijú“? Prečo sa niektoré odpovede vymazávajú aj keď neporušili žiadne z pravidiel a iné, ktoré sú ďaleko za hranicou pravidiel ostávajú? Prečo sa zmazávajú témy, aj keď neporušili žiadne z pravidiel a iné, ktoré sú ďaleko za hranicou pravidiel ostávajú? A keď sa položí otázka asmira tímu, že prečo dostaneme od 3 adminov 3 rôzne zdôvodnenia. Admin takéhoto fóra by mal byť človek s nadhľadom, jednať presne podľa dopredu deklarovaných pravidiel. Svoje rozhodnutia by mal vedieť obhájiť. A ak „se chybička vloudí“ mal by sa k svojmu prešľapu postaviť zodpovedne a priznať chybu a aj ju napraviť.
Tak kam smeruješ Modrý koník?
Dúfam, že k väčšej tolerancii, otvorenosti, múdrosti... Aby sem všetci užívatelia chodili radi. Chodili pre rady, pomoc. Chodili sa podeliť sa o svoje radosti aj starosti. Aby do Koníka mohol beztrestne vstúpiť humor.
@natas4 Ideme zuzkuaničku poobzerať do televízie 😀 Vás so Zitou len na záver zaťahneme na pódium 🙂 Aspoň dieťaťu a mužovi do kamery zakývaš 🙂 Využi tieto šance 😀
@zuzkaanicka Myslíš, že sa mi budú suché rozpustené vlasy hodiť k mokrej tvári? 😅 Ty budeš mať mokré vlasy a suchú tvár, to už je o inom..to sa hodí 🙂
@anima9 tak tvar riadne namasti, nebude sucha 😅
@natas4 to musis vyuzit, to je jedinecna sanca a potom tu zalozis temu-vsetci po mne tuzia 😎
@zuzkaanicka 😀 😀 😀 ..a s čím odporúčaš? 😕
@zuzkaanicka @natas4 @anima9
Ta s ksichtom co davaju na nalepky na cukrenky pre diabetikov budem ja!!! A ak budem mat vlasy do zelena nedivte sa. Idem si na hlavu nacapkat hennu a pisu v upozorrnení, ze na vlasoch farbenych chemiou moze sa vyskytnut zelenkavy odtien. Pri mojom stasti to naiste bude syta smaragdovo zelena 😝 😝 😝
@anima9 ja sice tiez nie som lekar, len hlava kockata, ale co takto bravcova mast? 😅 ... viem, ze olivovy olej je zdravsi, ale zase aj v plastickej chirurgii sa pouziva myslim prasacinka, tak mozno este pridat hodne C-cka a potom uz je to bez debaty bomba 😅
@zita19 tak aj Ty dnes farbis-ja som uplne odrovnana ... kde su moje blondave vlasky ... tato umela inteligencia je taka vyrazna, ze som rada, ze som uz tu ciapku dostrikovala 😅
@zuzkaanicka Lekár rozhodne nie si, skôr mi radíš ako kuchár 😀 . Neviem, či to so mnou myslíš úprimne alebo som Ti len nasmiech 😀 😀 😀
@anima9 ja len uprimne 😉 ... snad si nemyslis, ze by som si na MK robila srandu, ved by ma vymazali a mozno aj celu temu 😅
@natas4 a co pecies? ... ja chcem zajtra upiect kolac so zltkovou polevou ... nejake Sa nam uz pozralo celkom dost vianocnych kolacikov ... mala som 9 druhov a jeden druh uz uplne vykapal a niektore sa chystaju tiez 😕 ... my mame asi v spajzi nejakeho zruta 😕 😅 😅
@zuzkaanicka Takže úprimne si mám dať tú bravčovú masť na tvár 😀 Nebola by mi lepšia jazvečia? Predsa, to by mi už dobre urobilo aj na nosové dutiny. V takom vysielacom štúdiu musia mať suchý, vydýchaný vzduch. Vieš tam naraz veľa ľudí dýcha 😀
@anima9 lepsia bude nejaka vreckovka s krajkou-ked uz romantika, tak poriadna 😉
@zuzkaanicka Nataš už pečie kokosových ježkov do štúdia 😅
@anima9 tak potom aj taka cinska mast nie je na zahodenie ... si pamatam, ze sme sa ako take 5-6 rocne s kamoskou ponatierali a to teda bola ina zabava ... hlavne okolo oci 😝
@anima9 ked ja zelenu nemam radaaaa... Ja modru, cervenu a klasika biela, cierna . Ja nemam ani jednu handru v skrini zelenu... Ale zas kvoli tym 2 sekundam co budem v TV pojedm kupit zelene cipkovanie tielko do Nexxtu alebo do H&M ci kde sa to tie IN handry chodia kupovat. A samuzrejme najmem fotografa a na fotoblog si pribijem 50 fotiek: cipkovane tricko celok. cipkovane tricko polocelok,,cipkovane tricko detali, ja v cipkovanom tricku na 47 zaberoch 😀 😀 A potom este aspon 20 o mojich smaragdovozelenych vlasoch, kde budu moje smaragdovozelene vlasy v roznych ucesoch 😅 😅 😅 😅
@zita19 neboj, mozno Ti chyti do modra 😅
@zuzkaanicka Len by jej tú krajkovú vreckovku zbytočne tí slintoši začapali 🙂
Ak by som si dala tú čínsku masť, tak by som bola pod ochranou feng shuei 😀 Preto by ma oči neštípali.
@anima9 tak nevahaj a daj tu bravcovu 😅 ... neviem sice pod akou ochranou budes, ale to je jedno, hlavne, ze nebude ksicht suchy 😅
@anima9 tak uz som taka sikovna, ze jeden prispevok som sem strcila dvakrat-a vraj umela inteligencia😉
@zuzkaanicka pizza kolace...uz mam od sladkeho zalepenu hubu...pardon, usta

@anima9 ja si istotne aj poplacem 😀 😎