Mohla sa zásielka z Talianska stratiť?
Ahojte, objednávala som si oblečko z jedného butiku z Talianska ešte v polovici augusta, v deň objednania aj zásielku vyplatila, no zásielka do dnešného dňa nedorazila. Neviete prosím čo sa mohlo stať? Podotýkam jedná sa o seriózneho predajcu, takže podvod vylučujem. Ďakujem
s eshopom si to vôbec neriešila?
Podľa čoho si zistila, že sa jedná o seriózneho predajcu, keď ti doteraz zásielka nedorazila?
@rozculena ano riesila, zasielka opustila Taliansko to ma odosielatel potvrdene
@adrianam266 sledovacie číslo máš? Akému prepravcovi to odovzdali?
daj link,kde si kupovala...nejakú emailovú komunikáciu máš?
@adrianam266 Moze, stalo sa to pri zasielke z UK, draha kozmetika. Zasielka opustila UK a dalej nic, na Sk sa stratila. Tipujem, ze to niekto ukradol. Zial slo to postou, nie kurierom, od vstupu na uzemie SR sa to uz nedalo trackova (nieco ako doporucena posta do zahranicia). Ale boli seriozni a normalne to poslali este raz. Odvtedy nikdy nekupujem nic, co nejde kurierom
@adrianam266 ale to si sama pozri... nespoliehaj sa na slovo eshopu / odosielatela... s tracking number vies presne zistit, kde sa to zaseklo...
@hugoboss1923 zo svojej pošty, má o tom údaj. Prvýkrát som objednávala z Tal., neviem ako dlho trvá odtial doručovanie, tak sa pýtam tu, či niekto nemá skúsenosť, že ako dlho to môže trvať
@adrianam266 Tak my sme mali beznou postou par veci dorucenych z Irska od rodiny, co trva urcite dlhsie, trvalo to zvycajne 2-3 tyzdne. Zatial sa nic nestratilo
@zic ok, dakujem, budem vsetko prezistovat. prvykrat objednavam z Tal. Nemam potuchy, kolko to moze trvat
@adrianam266 určite nie dva mesiace
@adrianam266 "to ma odosielatel potvrdene" ten môže mať čo chce... Čo máš ty? Sledovacie číslo presne tebe ukazuje kde to je teraz...
ak ti automaticky neposkytli tracking number tak to bude podvodny eshop
Často nakupujem v nemeckých eshopoch a s potvrdením o odoslaní zásielky mi automaticky posielajú aj sledovacie číslo a ešte sa mi nestalo, aby mi balík do týždňa neprišiel. Musíš sa zmieriť s tým, že už zásielku zrejme neuvidíš.
@adrianam266 Pozri islo to evidentne obycajnou postou a bude to pripad ako som opisala. Vobec nemusi ist podvodny shop ako pisu. My sme objednavali cez ten shop viac krat, ak to je postou, neda sa to po prekroceni hranic trackovat. Opytaj sa ich, cez koho to slo. Stratila sa nam jedna zasielka a poslali nam nahradu. Ziadny podvodny shop. V kazdom pripade by som uz nic neobjednala beznou postou
@adrianam266 len pre porovnanie,vyhľadala som moju zásielku ...z Talianska odoslané doporučujeme 27eho prevzaté u nás 10eho ďalši mesiac
@adrianam266 zisti si cez to referenčné číslo (mala by si ho mať v maili v potvrdení objednávky) aký je status objednávky - na ceste, doručená, alebo iné. Podľa toho sa zariad. Alebo, ak si sa registrovala do eshopu, aj v histórii objednávok to budeš mať. Ja občas objednávam zo zahraničia, ale dodanie trvá cca týždeň.

@adrianam266 tracking cislo zasielky mas od predajcu? Ved vsetko sa da dohladat... kulovala si na legalnej stranke butiku a nie nejakej falosnej?