Môj príbeh: 18 zubov vytrhaných na posedenie😃 a riešenie pre mňa ?
Zdravím, keďže mam panicku hrozu zo Zubára ktora mi vznikla pred 6 rokmi keď mi zubár ťahal zo zuba nerv vtedy som pocitil taku bolest ,že som vyskočil na kresle a zubarova poznamka ,že to kreslo stoji 10 tisic euro ak ho polamem (ma zničila) tymto aj pozdravujem doktora J.S . konkretnejšie menovať nebudem :D Od vtedy som dostal fobiu zo zubarov a od vtedy som u zubára nebol vdaka čomu sa mi samozrejme pokazili zuby, Extrahovali sa postupne až som došiel na číslo 23 zubov. minuly rok v máji mi v Košiciach vybrali 5 Zubov a pred pár dňami sa zasa začali ozyvat velke bolesti ďalšieho zuba. Mal som 18 zubov v ustach z toho bolo 15 na Vrtanie a ošetrovanie , 1 na extrakciu a 2 boli zdrave. Čo som ja včera urobil bolo to ,že som zavolal na tu istu kliniku (Demident) čo minuly rok a povedal že chcem všetke zuby von :D a či je to možné napr na 2 sedenia.Tak mi začala počitat sumu 18 zubov x 120e podla ich cennika, na to som sa spytal či je normalna a že viac ako 1000e im za extrakciu 18 zubov nedam tak mi povedala ,že sa spyta doktora.. O par minut mi zavolala sestrička naspat ,že sa to bude dať urobiť na jedno sedenie a suhlasil doktor ,že to bude za 1000e. Tak som tam šiel prv ma presviedčali ,že to je škoda ,že sa daju prakticky všetke zuby zachranit, vyčist kanaliky vybrusit urobit korunky mostiky a budem mat usmev ako z hollywoodu cena 11.000 euro. Taketo dačo by som v živote neprežil, tolko vrtania a tahania nervov a neviem čoho viem ,že je možnost aj v celkovej anesteze ale aj tej anestezy sa bojim a cenovo by to bolo verim ešte daleko vyššie. Preto som sa rozhodol pre radikalne riešenie a nedal sa presvedčit, dali mi do ust asi 12 vpichov na cele usta a išlo sa na vec. 18 zubov mi tahal CCA 100 minut. niektore šli aj behom minuty ine boli problematickejšie zlomili sa a podobne, najhoršie šiel očny zub cca 15 minut šperhakovania + keď vzal vrtačku do ruky som sa ho pytal či to s nou ide za inym pacientom no povedal ,že nie ,že to mi musi navrtat do zubu aby bola lepšia manipulacia a mohol ho vybrat, tak minutu ma musel presviedčat krv už vytekala ako zo svini keĎže cca 15 zubov už bolo von :D ale nakoniec som sa podvolil, povedal som si , posledny krat v živote vrtačka v mojich ustach OK uži si to :D Po tomto trhani som to odšoferoval domov 150km dal som si analgetika a vyspal sa uplne vpohode (prekvapivo) Dnes citim bolesti ale ihned ako si dam liek proti bolesti necitim nič. Ok prejdem k pointe, Je tu niekto kto ma vyberacie protezy v ustach ? hore aj dole ? ako ste s nimi spokojný ? premyšlam aj nad implantatmi 4 hore a 4 dole a na to proteza. No tento rok asi budeme kupovat barak a tak nechcem rozhajdakat peniaze na zuby, čiže momentalne jedine tu vyberaciu protezu. Ake mate s nou skusenosti ? lebo viem ,že sto ludi sto skusenosti, niekto je velmi spokojny niekto nie. Rád by som prečital neake osobne názory a skusenosti na to. Vďaka a sorry ak som v niektorych pasažiach mal Divny slovosled, písal som ako ma napadlo a nechcelo sa mi to už čitať po sebe zasa a opravovať. Dovidenia a vdaka za odpovede :D
Popravde sa mi začali kaziť par mesiacov po tom čo som bol 3 týždne v nemocnici a za tu dobu do mňa napúštali kvalitne dobroty neviem čo to bolo ale od vtedy začali velke problemy a kazenie zubov. A práve vtedy som šiel k zubarovy zachraniť zub kde mi tahal ten spominany nerv čo ma psychicky poznačil :D a od vtedy to šlo so mnou dole vodou. Ale jasne priznavam sa ked som mal dva kazy pribudol dalši treti a zo strachu som to už nešiel riešit, a keď som mal velke bolesti doma občas mi opadla aj psychika a zaroven som zanedbal čistenie a problem sa nabaľoval. No čo bolo bolo ,zbytočne to už asi riešiť. Včera ked mi nadvrtaval prakticky už mrtvy zub ktory vytahoval, vrtal asi 30 sekund a bol som napnuty ako struna, zapamatal som si ten pocit spred 6ich rokov panicky strach,ako pes z búdy si zapamata ak ho niekto pred 5 rokmi udrel tak ho dohryzie :D . Ešte len som začul ten zvuk vrtačky a ked som začul ako to vrta, ten smrad zubny a ten zubny prach ako sa vyril. ja by som už v živote toto nevykryval vrtanie v mojich ustach a stale chodit na anestezu celkovu koli zubom to asi neni pre telo tiež najlepšie. ok Nesuďte ma už dik :D
@panpravdovravny ty si najprv konal, potom myslel, ze? no uz len vyklapacky, ked implantaty aktualne nie (inac - osetrenie zuba nevydrzis a implantaty ano? nuz, mas to divne .....). moja mama ma statne vyklapacky roky rokuce, zuby sa jej postupne pokazili po tretom porode. takze v pohode,da sa s nimi zit aj od relativne mladeho veku.
a ked uz nie pre teba, tak pre ostatnych: ja mam velmi negativnu skusenost tiez s tahanim nervu a cistenim kanalikov - cca 20 rokov dozadu. odvtedy usta otvorim, len ked ma zubarka injekciu pripravenu. ale ked ju pichne, tak ziadny problem. povedala som to aj mojej novej zubarke je s tym v pohode. anima neprehovara, ze malicky kaz, vydrzite - no nie, injekciu a hotovo. a sme spokojni vsetci. ak by som mala az taky problem ako ty, tak by som ten panicky strach zrejme riesila so psychologom.
@fokuska toto som chcela napisat ako prve...
Cele mi to znie ako nejaka komedia. Strach zo zubara je jedna vec, no z toho ze ti ich vsetky vytrhali naraz, si strach nemal ? 🙂 sorry, ved taka oprava kazu je takmer bezbolestna...
Kaziace sa zuby, to musi byt riadny puch... no neviem si to ani predstavit, takto to nechat zajst. To mas riadnu investiciu:(
Daj si vkladacky, ale aj tam je potrebna vysoka hygiena a kvalitny fixacny gel.
Ako sa píše v príspevku vyššie teraz už nemáš na vyber, keď nechceš investovať ,len vyklapacky.... Zaujímalo by ma co na to tvoja žena,že si si dal vytrhat všetky zuby, pokiaľ nemáš 70 rokov 😏
Ja mám hrozne skúsenosti so zubarmi už od prvej návštevy, ako sa mi násilím dobyjala do úst a vrtala, mala som asi 5 rokov ale pametam akoby to bolo vcera. Asi pred rokom mi sadistka na pohotovosti zaživa cistila kanáliky, myslela som ze to je moja posledná hodina, že to asi neprežijem, ale aj tak som sa prekonala a dávam si do poriadku to co mi zostalo z mojich zubov vinou zlého zubára (nie, nieje to tým ze si ich slabo čistim). Prepáč asi budem hnusna ale pre toto vy chlapi nerodite😁😁 ale držím ti palce nech nové zuby dlho slúžia 😊
Nie som zdravotne vzdelaná, možno sa môžu vyjadriť baby z odboru, ale nezdá sa mi pravdepodobné, aby lekár vytrhol naraz 18 zubov. To by človek vykrvácal. Za mňa vymyslené niektoré fakty.
@lilka5566 prepáč, ale ako zaživa čistiť kanáliky...veď to by si nevydržala. Asi ti iba nedali injekciu od bolesti...lebo čistia sa kanáliky mŕtveho zuba, zktorého pred tým už bol vybratý nerv a potom zaplnené kanáliky....
@panpravdovravny
Tie sumy sú šialene.
Ja som naposledy platila u zubného 5€ za bielu keramickú plombu. Injekcia 10€, extrakcia očného zuba 10€. Tí zubári co čítam, už nevedia co si pýtať (a ešte Im dosť veľkú sumu prepláca poisťovňa). Som rada za svojho zubára. Urobí ako ma. Ma ľudský prístup a ani nezmyka ľudí z peňazí.
Že 1000€ za pár hodín co si v kresle.. Však má z toho celomesacny plat to sa mu oplatí. 🙄 Sialene palky.
@panpravdovravny keby mali chlapa rodiť..... implantáty si nedávaj, keď sa bojíš zubára. Moja kolegyňa mala s tým strasne veľa problémov, asi toľko.
@lenkakravcova chcem tvojho zubara :D 5Eur za bielu vypln a podobne cenniky...
@lenkakravcova aj ja chcem tvojho zubára. 5€ biela blomba, to je zadarmo.
Ako čo tu čitam ,začinam si myslieť ,že tie historky o úrovni žien na modrom koniku su aj v niektorych pripadoch pravdive :D Tak ja nemam čo ine na robote len si vymyšlat scifi pre dievčence z Mk :D . Tak isto napíšem ,že 16 zubov sa dalo vpohode zachránit čiže boli na nich iba kazy ktore trebalo vrtat ,resp urobit tie vybery nervov koli novym korunkam a mostiku. A tu bude niekto pisat o hnilych zuboch ktore museli smrdiet :D dalej píšem o panike ktoru som dostal z vrtania a tahania nervov zvuku vrtačky a všetkeho s tym spojenym a niekto to ide spajat s extrakciou zubou a spochybňovať ma . si tie zuby kľudne spočitajte teda :D .
Nehnevaj sa, ale 12 umrtvovacich injekcií na posedenie by ti dal len zubár bez atestacie.. tak isto.aj trhanie zdravých zubov bez akehokolvek problému - no fakt mi to príde veľmi nepravdepodobné..
Mne ako.decku vytrhala zubárka 6 mliečnych zubov počas jedného sedenia - bola Mäsiarka a ako mi potvrdila moja terajšia zubárka aj vďaka tomuto úkonu mi trvalé narástli katastrofálne krivo..
@panpravdovravny bože, teraz vidím fotku... No ak je toto pravda, naozaj nerozumiem, prečo si najskôr.neuvazoval nad tým čo budeš robiť keď budeš úplne bezzubý..
Aj keď teraz je to.uz jedno, dať si urobit korunky nie je asi o nič menej.boleztive, keďže sa to.vrta do kostí.. takže najlepšie len vkladacky, čo.tiez budeš musieť robiť u zubára..
@panpravdovravny Bože dobrotivy 😯
@evka258
@merynka3
Hej no, je to super zubár. 🙂 nevymenil za nič. A nemá ani 40r, čiže sa človek nemusí báť ze sa mu trasu ruky alebo co... 😂
Myslím, že tie ceny ma takéto lebo žije na dedine, na severe Slovenska. Ma dosť pacientov, už aj domček si postavil s rodinkou, takže sa nemá zle finančne. Berie to ale asi ako naozaj službu ľuďom, nie výber pomaly daní (keď vidím u iných tie sumy že 70-100€ za zub 🙄)
niektorí by mali robiť psych. testy najskôr a až potom mať prístup ku počítaču....😉
@panpravdovravny
Ja by som si toľko zubov nenechala vytrhnúť. To by som radšej po cestovala viac zubárov i niekde na zapadá kove kde sú lacnejšie ceny a nechala si to spraviť. 😢 Ja mam v každom zube asi plombu (lebo sa o ne starám zle, priznávam), ale nenechala by som si ich len tak vytrhat.
Zvláštne, môjmu bratovi zubár nechcel vytrhnúť naraz viac ako tri. Vraj to sa nemôže, že len postupne
@panpravdovravny - clovece, tahat nerv bez umrtvenia, co sme v Ugande? Ci v povojnovom obdobi? Mne to robili v anesteze lokalnej uz parkrat a nikdy som nič necítila. Môj zubár je zástancom opravovania, moji rodičia majú vlastné zuby, mama má 66 rokov a všetky vlastné, ani jeden vyrthnutý. Otec má 70 rokov a má jeden mostík na jednej strane, lebo ešte kedysi pred 30 rokmi, mu iný zubár zuby vytrhal.
Ešte sa niekto pytal čo na to žena povedala. ,tak hovorila : pačil som sa jej doteraz a pačil by som sa aj keby som už zuby nikdy nemal. Viem, že možno pre niekoho aj toto vyznie ako ďalšie scifi :D Ale na toto už dokaz zadovažovať nebudem.Ale hej aj takéto ženy ešte existuju, ktoré nepremyšlaju iba povrchne a preto som s ňou 🙂 Boli sme spolu aj v chudobe keď sme sa nemali za čo sa najesť a nemali peniaze na cestu do práce a sme spolu aj teraz keď sa nam otočil život uplne naopak a mame sa perfektne. Ale to nebolo cieľom debaty :D dúfam sa tu ešte niekto najde kto ma tie vyberacie zuby a napíše aj svoju skúsenosť. čakám čakám :D
@panpravdovravny Fotka môže byť prevzatá. Prečo si sa práve zaregistroval a máš potrebu tu ženám opisovať svoj príbeh? To si mohol kamarátom pri pive, alebo kolegom v práci. Či ti chýba obdiv cudzích žien ? 😉
@klementinnka neviem ti to povedať na 100 percent lebo nie som zubár ale na 99 som si istá ze to naozaj robila zaživa 😁 teraz mi zubárka cistila mŕtvy zub bez injekcie, tiež to bolelo ale dalo sa to vydrzat. Ale vtedy som naozaj myslela ze umriem, a ona stále vydržte každým pichnútim to bude bolieť menej a menej.... Bohužiaľ trosku sa na mne vyzurila lebo som prišla na pohotovosť pol hodinu pred koncom a dosť ju to naštvalo 😕
ten nick asi hovoří za vše🙂.
@panpravdovravny můžu se upřímně zeptat, proč ses zaregistroval na maminkovskou stránku, abys tu psal to, co píšeš? Ale upřímně, prosím. Nesouvisí to se zaměřením stránky, mluvíš o úrovni žen na Koníku, ale sám jsi tak trochu mimo, ne my - díky za pochopení.
a v čom som mimo temy? napísal som iba čo som zažil so zubami to je cele. A neni ti to jasne prečo som sa sem registroval? lebo som chcel počut od ĺudi neake skusenosti čo maju takuto protezu , popripade možu napisat čo si oni zažili.. čiže máš pravdu, na tvoje hodnotenie a hodnotenie ostatných spochybňovačiek som sem neprišiel :D

@panpravdovravny Zuby sa ti nepokazila "vdaka" tomu, ze si nechodil k zubarovi, ale "vdaka" tomu, ze si si ich spravne necistil.
A ak uz mas tie zuby von, tak je asi zbytocne teraz rozmyslat nad skusenostami s vyberacou protezou. Kedze nechces teraz minat na implantaty, tak ti asi ina moznost neostava ako mat tu vyberaciu...aspon docasne.