Moja príšerná rodina sa ku mne nespráva pekne.
Prajem krásny deň všetkým.
Ani neviem kde začať, mám toho toľko na srdci. Začnem asi posledným zážitkom, ktorý ma poriadne naštval. Prišla som domov na dovolenku zo zahraničia, kde žijem a pracujem. Prišla som na týždeň. Moja teta, mamina sestra, oslavovala narodeniny, tak sme u nej boli. Bolo tam veľa ľudí, keďže teta je dosť spoločenská, má veľa priateľov a máme veľkú rodinu.
Tak sme prišli, hneď mi začali vyčítať, hlavne babka, ako som si mohla dať topánky na podpätku, veď som takáááá vysokááá. Meriam 176 cm. Skritizovali na mne úplne všetko, od hlavy až k päte. "Máš dlhé vlasy, daj si ich ostrihať, máš poškodené končeky (bola som pred týždňom u kaderníčky), Bože, po kom len si taká vysoká? Ale na to som si už zvykla. Oslava prebiehala, nik sa so mnou nebavil, nerozprával. Ani sesternice. Bratranec mi ponúkol alkohol, ale odmietla som keďže nepijem, tak sa ma spýtal či mi nej..be? Sedela som tam sama akoby som mala lepru. Babka ma okamžite zapriahla do práce, aby som pomohla umývať riad, odniesť tácky a tak. Ja som hosť a mám toto robiť? Veď teta má dve dcéry a syna, prečo oni nepomáhali, prečo ja? Ešte nás volali od rána aby sme im pomohli pripraviť oslavu, poupratovať... U nás doma keď je oslava, ani ja a ani mama si nedovolíme niekoho obťažovať aby nám pomáhal umývať riad. Ale tak nič nové, veď moja sestranica bola lemra lenivá vždcky. Už od mala. Ja som vždy chodila umývať okná babke aj dedkovi spoločne s mamou, tá lemra tam nikdy nebola, nikdy nikto nepomáhal len ja. Ona len do zrkadla pozerala, to bolo všetko. Všetka práca bola na mne.
Všetci sa tam tvárili ako hov..o na torte a ja som sa tam cítila ako šváb. Po týchto rodinných oslavách akurát dostanem depresiu a cítím sa úplne k ničomu, ako nula, ktorej sa každý vyhýba. Potom potrebujem niekoľko dní aby som sa necítila úplne k ničomu a nazbierala aspoň aké-také sebavedomie. Tieto rodinné oslavy sú pre mňa nočnou morou. Dokonca raz môj strýka nazval môjho brata cocotom. A rodičia nič, mama a otec len sedeli a prikyvovali.
Mama to isté, tá na mne tiež nikdy nič dobré nevidela, len ma kritizovala. Nič jej nebolo dosť dobré. Mám pocit, že ma všetci len využívajú. Keď prídem domov, tak prídem aby som si oddýchla, ale to je stále niečo , raz pomáhať babke do záhrady, potom dedkovi upratovať. Veď má toľko vnúčat, ale vždy to schytám ja.
Nechcem zo seba robiť chudinku ani Popolušku, ako ma len všetci zneužívajú, ale vadí mi to a vlastne aj preto sem píšem, chcem vedieť vaše názory, či je toto normálne. Lebo im to príde normálne.
@0silvia0 Ahoj, to ale nepoznáš ako sa všetci išli po-rať z nej. Ona študuje, učí sa anemusí ani prstom pohnúť. Veď som babke neveriacky povedala, že veď tam je predsa sesternica a babka len zahundrala, že sa predsa učí !
to by mi bolo úplne jedno kto sa poserie a kto sa neposerie. To je tvoj problém, že si toto necháš. Neurčila si si hranice, za ktoré už nepôjdeš. Nemala si tam jednoducho ísť. Tým, že si utekala na povel polievať, si urobila zo seba popolušku-slúžtičku, ktorej môže každý rozkazovať a utrieť si do nej topánky.
@0silvia0 Tak to robila s mojou mamou aj so mnou. Asi sa to na mňa prenieslo. Preto ma vytočilo to, že som musela robiť zase sluhu na tej oslave.
tak si si tieto zlé rodinné stereotypy odkukala od mamy. Teraz vieš, že to nie je vhodné správanie, tak to jednoducho zruš raz a navždy a viac sa s tým nezaoberaj. Nenechaj zo seba robiť popolušu. Nič od nich neočakávaj, ber ich takých, akí sú, nezmeníš ich.
@0silvia0 Nie, to už nie. Nech si využívajú iných. Len na to som im bola dobrá, len upratať, umývať a robiť opatrovateľku tetinmu decku.
Tak vidíš, záhradu si nemala problém polievať a s obsluhovaním na oslave už máš problém. Však prečo by si nepomohla, keď už si tam? Nebudeš hádam vysedávať s ostatnými...Ty proste patríš medzi obsluhu a servis ... a hotovo... Doteraz si s tým nemala problém a odrazu si prídeš z cudziny a chceš vysedávať s ostatnými...No videl to niekto?😀
No dopracovali sme sa...
@evabb35 Je to tak. Ale keď bola oslava u nás doma, ja som oblushovala a babka vtedy neprišla za sesternicami, aby mi pomohli s riadom. Nie, princezné nesmú nič, ešte by si zlomili nechty.
Veď s tou záhradou aj mama bola nasraná, že čo už si dovoľuje.
@evabb35 A keď jej to povieš do tváre, tak ona nič - ona muzikant a ešte sa sťažuje, že čo som jej povedala. A ja som tá zlá.
No však samozrejme. A čo chceš? Že ťa začne po toľkých rokoch počúvať, snáď?😂
@evabb35 Tak teraz si trafila klinec po hlavičke :D Je to tak, ako píšeš. Roky som urobila všetko čo od mňa chceli, veď je to babka, dedko tým treba pomáhať, ale uvedomovala som si, že akosi to robím stále len ja. Keď som sa pýtala mamy, prečo len my dve, povedala: Veď ich poznáš. Čo dodať. Ae chúďa mama u babky stále otročí, ale zase nedivím sa jej, je to jej dcéra. Nebude čakať kým sa jej sestre alebo bratovi uráči zdvihnúť riť a ísť pomáhať, pritom majú viac času ako mama.
Ale kto to kedy videl, aby sesternice riady umývali!!!Ja som také niečo jakživ nevidela! Však sesternice sú na to, aby pri kafíčku sedeli...😀
@evabb35 To isté, keď bolo treba zavárať. Zase len ja a mama.
@evabb35 A keď ich nazvem lenivými lemrami tak som hlupaňa a ešte sa babka urazí.
@evabb35 Otec ju tiež nemá rád, lebo každého len komanduje, diriguje ako nejaký generál.
Však to by sa babka načakala...to by celá úroda vyšla navnivoč dovtedy, kým by sa uráčili...a ešte otázne je, či by to zaváranie vôbec zvládli rovnako bezchybne...asi má babka veľké pochybnosti...a hlavne načo meniť služobníctvo, keď už má osvedčené, zabehnuté a je s ním spokojná...
Večná škoda, že vaša rodina nevlastní námornú flotilu. Babka by bola určite výborný generál.
@evabb35 haha presne tak, ona áno. Vždycky robila rozdiely medzi nami, nás nemala tak rada ako ostatných. Neviem prečo.
@evabb35 A niekto mi tu ešte napíše, že som si myslela, že mi budú všetci posluhovať. No nech Ťa to nenaserie.. no jasné, že ma to hneď vytočilo, keď som si spomenula na tie roky keď som robila všetko a druhý nič..
Robila si všetko a pritom zadarmo. Uvedom si, koľko ľudí dnes robí zadarmo. Taká lacná pracovná sila sa hľadá veľmi ťažko a navyše si odíde do zahraničia. To ako si mohla niečo také svojej babke urobiť?
@evabb35 Ale veď ona si to vynahradí, jej vnúčatá na ňu šerú a všetko čo potrebuje porobiť počká keď prídem na pár dní domov.
@evabb35 A keď jej odmietnem pomáhať, ísť umývať tak moja mama sa naštve a hneď mi nadáva.
Tam kde sa necitim dobre nejdem. Nazor ostatnych mi je ukradnuty. A babke som minule povedala narovinu ze mi vadi ze ma sekiruje ze som dospela a ak tak tam s detmi nemusim viac ist. No zeby zo mna z dospelej zeny robili hlupanu, taku este nehrali! Zacni si vazit svoj cas a samu seba
@veronicka88 To je pravda. Takto ostanem za čiernu ovcu navždy 🙂 Ale máš pravdu, netreba si nechať skákať po hlave.
Ale však ty máš byť vďačná za svoju rodinu a tešiť sa z rodinných stretnutí a za toho koľkí sa na nich stretávate...veď to je krásne, keď sa takto rodina zíde pospolu...o to viac, že si v zahraničí by si sama o to viac z toho radovať...a tešiť sa spolu s nimi a spievať a tancovať /s podnosmi či s handrami a či bez nich/ Ale veď je to radosť takto prísť domou na dovolenku a zistiť, že doma sa vlastne nič nezmenilo a ostalo všetko tak ako bolo keď si odchádzala...😀 tu na Slovensku akoby zastal čas...však to je krásne a čo by za to iní dali 😀
@evabb35 Áno a pripravia mi brigádu, takže namiesto oddychu sa do práce vrátim ešte viac unavená.
V jedno leto som si pripadala ako totálne zlá matka, ktorá absolútne zlyhala vo výchove, lebo decko prišlo z prázdninového pobytu u príbuzných so slovami tam už nikdy viac len práca v záhrade a strašná drina. A som si vravela, čo to mám za lenivého potomka, však taký potomok má z vďačnosti príbuzenstvu pomáhať a má sa z toho tešiť a radovať...a teraz zisťujem, že nenormálna som vlastne ja. Že to vlastne nie je normálne chodiť niekam ku príbuzným hrdlačiť...
@evabb35 Pomáhať príbuzným je samozrejme normáne, pomáhať rodičom a starým rodičom je v poriadku. Ale nie je v poriadku, keď to robíš len a len Ty a ostatní nemusia nič alebo ako v prípade Tvojich detí, keby s niečím pomohli to je samozrejme v pohode, ale nie celé prázdniny niekomu gruntovať dom, záhradu.
Ja som vždy po sviatkoch a rodinných stretnutiach taká zrobená😀😝 a hlavne vyhladnutá som strašne, lebo len obsluhujem a zabudnem pri nich jesť, resp. pri tých ich rečiach mi prestane chutiť jesť a na pitný režim kašlem už úplne...taký vycicaný tvor zo mňa...😅
@evabb35 Poznám to, našťastie teraz nechodím tak často domov, ale keď som žila na Slovensku, tým sluhom som bola tiež. Prines, zanes, urob kávu, umy riad. A všetci ostatní sedeli a ja som tam bola ako Jean (Žán- meno sluhu).. tak ako som sa mala cítiť? Sesterničky sedeli a ja som umývala.

@evabb35 Ano, asi by ju to zničilo. Tých 5 minút by ohrozilo jej kariéru a budúcnosť 😂