Cítite sa využívaní pri návšteve rodičov?
Ahojte,keď pridem domov na navštevu k rodičom tak
-umyvam stále riad po všetkých
- keď mama pracuje upratujem byt
- mama spi ráno a ja chodím nakupovať
-vyzdvihujem poštu atd od kuriera
Kamaratka mi vravi že to ona by určite tak nerobila.Ide o to že mám v poslednej dobe pocit že si rodičia nevažia moju návštevu ,iné kamaratky keď prídu tak mama im vari pečie atd aj ˇne pride blbe že pridem na pár dni raz za mesiac keďže priateľ je v zahraniči v práci tak aj prespim,ale mne by to tiez bolo trapne že niekto ku mne pride a chodi na nakup a ja spím atd..alebo umývy po mne a priatelovi riady… Neviem či je lepšie keď rodičia dlho nevidia dieťa tak si ho potom važia ako často? Mám kopu kamaratiek čo žije mimo našho rodneho mesta aj susedky ale nikdy som nevidela nikoho chodit na nakupy,vyzdvihovat baliky rodicom atd.. čo si o tom myslite? Je to divne?
Hanba by ma fackovala keby som doma a sedím s vyloženými nohami a moja mama (otec) upratuje, chodí na nákupy, atď ...
Doteraz som neverila, že toto niekto považuje za problém.
Vždy keď som doma tak upratujem ja, umývam riady, veľa krát idem na nákup alebo ho rovno donesiem v 1. deň. A áno, aj každé jedno ráno rodičom uvarím kávu k raňajkám...
@anonym_autor plus este kazde rano robim sebe aj mame kavu
@anonym_autor mama ti skákala okolo zadku, keď si bola malá teraz sa to otočilo, keď sa ti nepáči seď doma, alebo príď k nim len na 2hodinovú návštevu.
no ak chodis kazdy mesiac na niekolko dni, tak si tam fakt dost casto na to aby si bola vzacna navsteva :D takto casto som chodievala, ked som este studovala.. :D takze .. je fajn, ze si tam neprides len valat sunky ale prilozis ruku k dielu
@anonym_autor u rodičov je tvoj druhý domov, chodíš tam dosť často na dosť dlho, robíš minimum. Pomoc mi príde normálna
V tej domácnosti som bývala aj ja, mama je staršia, chodí do prace, prečo jej neuľahčít život? Pretože niekto povedal? Ten byt/dom raz zdedils aj ty.
Ja keď som u mami tak u mňa automatika že keď tam prespavam mám umývať riad po každom .Brat nemusí za neho umyje ona
@anonym_autor divne by bolo keby si to nerobila, keby si nepomahala, vsak si tam len obcas a su to tvoji rodicia, je to tvoj domov kde si vyrastla, to je to najmenej co mozes urobit, vracias im to co si dostavala v detstve, starostlivost. Vaz si, ze mas komu tu kavu urobit.
preberáš balíky od kuriéra, to myslíš tak, že ich aj platíš? Pretože to jediné by mi prišlo trošku z cesty, inak problém žiaden nevidím... ja rada rodičom navarím aj upracem. Ale nechodím k nim teda každý mesiac, sme ďaleko. A oni majú vždy nutkavú potrebu skákať nám okolo zadku, a mám podozrenie, že to im robí väčšiu radosť než moja/naša iniciatíva urobiť niečo pre nich...
Prosím ťa chod sa liečiť, to že über namahavé uvariť kávu mame keď varím aj sebe a prevziať balíček od kuriéra. Hádam nemajú doma hlavnú poštu a nechodí tých kuriérov milión
Dnes priletela staršia dcéra po 2 rokoch domov. S mladšou som odbehla na tréning a keď sme prišli domov, staršia už poumývala podložky a misky na jedlo mačke i psovi, nakrmila ich.
Snáď ma zajtra neohovorí na internete, ako sa hneď prvý deň doma nadrela. 🙂
Navsteva u rodicov nie je navsteva, na ktorej ta ma niekto obskakovat. Ides domov, kde mozes predsa s niecim pomoct. Mas to trosku pomylene 🤷♀️
@anonym_autor si predstav,že ja idem na nákup,umyjem riady a uvarím všetkým kávu aj keď som u krstnej a u sesternici.Lebo som tam ako doma.Minule som aj zametala,aj umývadlo som umyla,aj kvety som poliala aj som sa pýtala,čo ešte potrebuje a robila som to rada.
Sa nehanbíš? Čo čakáš? Že Ťa budú rodičia do smrti obskakovať? ... ja nemám problém na návšteve u mamy - a to mám 46, mama 76 poumývať riad, navariť, ísť na nákup, poplieť záhradu ... aby si mama oddýchla ... fackala by som takéto nevďačné decká za radom, nič si nevážia.
Ja keď prídem na návštevu ku mame a to som mama 2 detí, tak jasné koľko krát chce nech sa najem, alebo si dáme kávu. Ale vždy či si ideme len tú kávu dať spravím ja, všimnem si že jej doprala práčka idem povešať, uvidím neodložený riad? Odložím. Keď je chorá prídem na hodinu 25km tam a nas5, len nech spravím čaj a upracem to najnutnejšie. Keď je u mňa tak jej ešte obed zabalím, nech variť nemusí ona.... Vážne si dala takúto tému? Tvoji rodičia ti za celý život dali myslím dosť a niesi schopná niečo spraviť? Nezabúdaj, že pri nich bol tvoj domov a keby niet ich tak ktovie kde si teraz. Akože vážne si my mladí nevážime čo sme dostali v živote? A to mám 27 rokov, ale ťažko sa mi číta čo píšeš
@anonym_autor ty nie si kompletná, lemra lenivá.
Môžeš sa hanbiť.
@anonym_autor Neuveritelne, tolko driny😝
@anonym_autor Ja si z detstva pamatam, ze ked sme prisli k starym rodicom, tak otec tam vzdy svojim rodicom s niecim pomahal a niekedy aj my vnucata. Mne to pride uplne normalne.
Ja som doma pomahala, dokym ma nasi zivili, neskor to hlavne mama zacala odmietat. Napriek tomu, ze oni s otcom mne aj sestre pomahaju casto, tak mama nechcela prijat moju pomoc, ani ked bola po operacii. Takze u nas mam ja skor opacny problem.
Hanba by ma fackovala nepomôcť mojej mamine .... Vždy , keď som doma alebo na chate s rodičmi sa maximálne snažím jej pomáhať navariť a upratať...
Si hlupana alebo mlada,blba alebo oboje.Viac sa k tvojmu prispevku napisat neda.
Ja si nyslim,ze rodicom dobre padne,ak sa obcas o nich niekto postara. Vsak mama je doma na vsetko sama. Tak preco ju neodbremenit na ttch par dni. Ano,je pravda ze niektore matky lietaju okolo deti,ked su na navsteve,ale neverim,ze tie deti aspon s niecim nepomozu. Neverim,ze sa tvoje kamosky najedene zdvihnu od stola a nechaju riady na mamu.
@anonym_autor Myslim ze kazdy to ma inak nastavene.
Niekto po odchode z rodicovskeho domu, zavrie nad tou kapitolou dvere a vracia sa do toho domu ako navsteva. Beru to tak aj rodicia a spravaju sa k dietatu ako k navsteve.
Druha skupina sa neustale vracia do rodicovskeho domu ako keby isli domov a tak sa tam aj spravaju a tak ich beru aj rodicia.
Tie kamosky s ktorymi si sa rozpravala asi patria do tej prvej skupiny.
Neviem ako to mas ty, Tvoja mama ta stale berie ako by si stale patrila do rodicovskeho domu.
Ja som chodila domov velmi zriedka a tak som bola ako navsteva.
Nie, nemusím upratovať, ale áno pomôžem. Niečo z vlastnej vôle , niečo keď som požiadaná. Som na návšteve aj keď som v podstate doma. Rovnako je to aj keď príde mama. Spraviť obom javu je to najmenej, skočiť ráno po čerstvé rožky mám v rámci rannej prechádzky. Keďže vstávam skoro.rovbako ako umyť či utrieť riad nie je problém ak iný navarí.
No ja neviem
ja som rodičom pomáhala keď boli zdraví a keď neboli,tak o to viac
A keď oni robili niečo pre teba, tiež to bolo z tvojej strany využívanie?🙂
Pane boze princezná...
Ano ja vyzdvihujem baliky, idem na velky nakup autom nech to oni nevlacia, psika sem tam vyvencim ( aj si ho beriem pravidelne domov dajme tomu na tyzden nech si oddychnu ) aj riad umyjem . Dokonca aj lekarov kolko krat vybavim.......Šokantneee
lenže dievčatá, ono ide asi aj o to - či je to pomoc alebo vyslovene rodič čaká, že to dieťa urobí za neho 😏
ja za seba poviem že som za mamu nikdy nič nerobila automaticky. sčasti preto že som nikdy nežila v domácnostiach v ktorých žila keď som bola dospelá, sčasti preto, že pomoc je pomoc, teda niečo navyše k tomu čo robí rodič…
moja kamarátka to má ako autorka - resp. ešte vyšší level - tam sa vyslovené čaká na to kým kamoška príde - keď nepríde, nebude to urobené 😏
Ako ste vsetky „vdacne“ vasim rodicom , a ako mate pocit ze im nieco dlzite, lebo vsetky by ste hned role kopali keby bolo treba .
Je rozdiel ist na navstevu ,a je rozdiel chodit rodicom im pomahat .
To by ste si mohli vyjasnit autorka.
Ked idem na navstevu ,opytam sa ci nieco pomozem to je jasne , ale aby ma zdierali to nie . A to som rocnik 84. ziadna rozmaznana princezna .