icon

Moje vnútorné trápenie

sojkaaa
10. okt 2017

Som vydata zena,mam manzela ktoreho milujem uy niekolko rokov s nim zijem u neho doma s rodicmi.Zaciatky boli ,ake boli nakolko som mala 20 a ucta voci rodicom bola silnejsia ,ako to ked so mnou niekedy zaobchadzala jeho mama.Nechapala som,nebola som zvyknuta na taketo chovanie,vsak mama ma ucila s uctou voci starsim ,dakujem prepac pridodzena vec.Bolo to tazke ,i ked som si k nej snazila sa najist cestu.Raz som sa pytala aj na to ,ci jej mozem hovorit mama,nie ona si to nepraje.Je vela toho co som zazila...neraz pisala na fora,ale nikdy mi to nepomohlo.Bolo to o tom,ako sa obliekam,ako stare zeny...kto co povie z dediny,bolo to o vareni ako co mam varit,i ked som varit uz vedela v kuchyni mi stala za chrbtom,stale v triaske kde ma zase v com ponizi...muz si ma sem tam zastal ,svokor nic netusil ja som bola ticho...bolo to kopcom veci ba priam som ani pohyb neurobila aby mi nepovedela co ako mam robit,od vesania pradla az po zehlenie..cobolapre mna bezna vec,...chodila mi aj veci menit do izby ano bola som slaba a stale ticho...ani drevo som nevedela ulozit co bezne som metrovicu ukladala aj u nas doma...hladala mi robotu i ked som ju mala...pri svadbe som si saty sama nemohla vybrat,kazdy den behala po nete,i ked som jej hovorila ,ze si ich hladam a sama si ich chcem najist s muzom isla snami kupovat oblek,on na to pristupil este som ani svadbu poriadne neoznamila uz mala vsetky svadobne salony obehane,podotykam taha mi na 30,marna snaha aj ked som hovorila,ze si to neprajem...kedze ma casto ponizovala svadbu ktoru sme si platili som chcela mat podla seba...ak nebude to a to na svadbu nepridu...to bolo hadok mamke volala a do fonu jej povedala zariadila som dve sbadby budem aj tuto...az som jej raz vsetko povedala...bolo mi povedane ze to z lasky a plakala...myslela som ze bude fajn ale nebolo...aj za starejsim chcela ist snami ale v tom pocula ako starejsi mi hovori do fonu ze ada neprideme s rodicmi...skutocne na moj svadobny den som sa netesila.psychicky unavena vycerpana...som sa tesila ze je uz za mnou...mojou jedinou oporou mi bola rodina a muz i ked on mohol byt viac...rodine tej som sa mohla zdoverit a vzdy ma podrzali....ako fakt som snou chcela vychadzat verte mi,ale tolko krat sa popalila ako by ma neraz ak chcela v malickosti pred svokrom zhodit ...jedlo co som varila niekolko krat ,mi opat pred nim hovorila ,ako ho uvarit...a preco som to kupila,a ja som mala minule krajsiu kyticu...strasne sa nam starala aj do manzelstva na zaciatku nam nase izby co sme si prerabali ,tak sme isli do merkury market samozrejme vsetci spolu este naivna chcela som povyberat za nase do izby ale opak bol pravdou od lustra po podlahu ,garnizlu a ine drobnosti vsetko ona....a teraz sa dostavame k tomu ze im prerabame domcek mi budeme v tom hl.vacsom..a oni kusok od nas,cakam babatko...uz teraz pocuvam,co sa ma co nema,co mam kupit a to som v tretom mes.chytam sem tam amok...nestaci povedat 3 x ja to viem nie povie to aj stvrty krat....ten pocit ked jej nieco hovoris aka je situacia a ona ti to iste z opakuje na druhy den pri inej osobe co ma robit ,ked ty si jej to den dozadu hovorila...kupuje mi kucharske knihy ,co fakt moje jedlo si neraz chvalia,a ja mam kopec receptov aj na internete...miestami to beriem pekne ako mozno chce len potesit ,ale ked si vezmem co mi robila pri vareni,ze pred odchodom do mesta mi vsetko povazilami vsetko prichystala z receptu...alebo ked piekla zobrala recept a kontr,ci som vsetko pridala...a teraz?uz pomaly ma ani vlastna rodina nepocuva...povedia mi kasli na to,som doma na pn...tu v dedine nikoho poriadne vsetci kamosi odisli,som tu sama ako prst...i ked som uz odolnejsia ked nieco si poviem svoje ,ale neraz ma to trapi...ako teraz jej poviem medzi recou ze zeny nemozu pastety surove maso,bylinkove caje tie co su tehotne,tak ziadne take to nie je pravda,alebo ze som niekedy citlivejsia ona pri detoch nic take nemala ziadne take moresy....svagrina mi povedala,ze jej aj deti prezliekala...bojim sa uz teraz ako bude,muz ma apatiu uz ma ani nepocuva ,ked mu chcem povedat sem tam co mi povie,ze co uz mam proti nim...svokor je fajn i ked sem tam to bolo tiez tazke aj pri svadbe ,ze ak starejsi nebude tak nepride...,ale mi tlacili do hlavy ze nejedavam a za tri mes .som dala hore 10 kil ,ani to mi nechceli verit...zo psychiky som sa prezierala,coskoro by sme mali byvat sami,ale neviem kedy to bude ci nebude chciet ostat dlhsie snami skrz malinke...vravim co som tu sama ako prst,bolo by mi lepsie mat snou pekny vztah,aby sme si rozumeli ,ale mam pocit stale ze ona vie vsetko najlepsie a ze nestaci povedat niekolko krat ,ze chapem alebo viem...nie...blizi sa obdobie kedy si budeme kupovat drobnosti malemu ,viete coho sa bojim?ze bude robit to co pri svadbe...kazda maminka sa ma tesit z tohoto obdobia a ja som maminka ktora,mysli na to ,ako ma bude prenasledovat muzova maminka...je tam mnoho veci fakt co som nenapisala...ale mam pocit ,ze si k nej cestu asi nikdy nenajdem...naozaj som chcela ,lebo neviem zit v hneve,...mna samu to nici potom...naozaj...tak tolko z mojej strany dakujem

lilyianka
10. okt 2017

@sojkaaa jezis maria to bolo tak neskutocne dlhe a nudne citanie...teda nemyslim to v zlom,ale dalo sa to spisat aj o polovicu kratsie
No takto...ste s muzom spolu uz dlho,najvacsia chyba bola v tom,ze si bola ticho...ono niekedy treba byt sebec a pozerat na seba a nie na druhych...so svokrou si si mala spravit poriadky uz ked ta na zaciatku zacala gezovat a ked nie ty,tak tvoj chlap!! Ono ja sa ani nedivim,ze tvoju rodinu to nebavi dokola pocuvat...ved to je furt o tom istom a pritom staci malo! Povedat jej svoje! Uz ako to zoberie je jej vec...mne by bolo napr u riti ci by sa potom so mnou ani nebavila...z toho prispevku si mi niekedy prisla pomaly ako nesvojpravna osoba co este ani obciansky preukaz nevlastni...tak sa vzchop ty ked tvoj muz je taky tutko a pekne si s nou veci vysvetli,nenechaj si srat na hlavu!
Nejak som nepochopila,ze IM prerabate domcek? Dufam,ze nebudete byvat s rovnakom dvore.....
Este jedna vec...velku chybu si urobila uz pri svadbe...ona ti do toho nemala co kecat a ty si si mala spravit po svojom...a ked sa jej nelubilo tak svadbu zrusit a urobit len malu so svedkami a dovi dopo
Ale ked ona vidi,ze s tebou moze zametat,preco by po tebe nesliapala? Mas nejaku hrdost tak ju ukaz!

negymama
10. okt 2017

ty chces hladat cestu ku svokre?????
Hladaj cestu k SEBE. pripadas mi uplne vyprazdnena, cele tvoje vnutro je len o tom... co svokra, co si ona bude mysliet, co ona spravi, co ona povie.

pred rokom si tie iste vylevy pisala, uz si mala byt davno par desiatok km od svokry a muz, keby bol taky skvely ako hovoris, by siel s tebou, nedal by si nicit zenu.

vsak v takej situacii, jej mozes rovno po porode odovzdat dieta, co sa budes trapit a nervacit... nech si ho svokra oblieka , krmi, vychovava a ked bude dostatocne dlho svokrusa prikladat aj mlieko sa jej spusti... no a bude. komplet odovzdaj celu volu svokre a tak "najdes" ku nej cestu.

Alebo druha moznost, najst seba, robit po svojom, nech aj furiky z neba padaju.

Ja mam podobnu svokru, akurat ze ja som ani na sekundu neuvazovala byvat u nich a moj muz takisto, zrala mi nervy aj na dialku, keby ze u nich byvame, neprehanam, uz moje deti nemaju matku. Jo a zistila som, cim som ku nim asertivnejsia, tvrdsia, aj hlas zvysim, /ziadne nadavky a urazky/ ..tak su ku mne milsi.

hivanik
10. okt 2017

@sojkaaa ...to co ti radili pred rokom....Osamostatnit sa....

sissy27
10. okt 2017

@sojkaaa nuž na tento výlev len jedno - už dáááávno ste mali bývať vo vlastnom, v samostatnom... lebo pokiaľ ti oni poskytnú strechu nad hlavou, tak navždy ťa aj budú brať ako malé decko, o ktoré sa treba starať... neviem z akého dôvodu ste s nimi roky rokúce pod jednou strechou a teraz idete z blata do kaluže - zostávate v ich dome, a samu seba presviedčaš, že budete "vo svojom" ... no nebudete. Budete stále v v ich dome a tak sa aj k vám budú správať... aj keby dom na vás prepísali, pre nich to bude len papier, formalita, pretože oni ho postavili a čo si nekúpite za vlastné, tak z ich pohľadu nikdy vaše nebude...

deti95060810
10. okt 2017

musela ťa riadne nasrať keď si napísala takýto výlev....povedz mm čo sa deje a dovi dopo svokruška....😉

alaguema
10. okt 2017

@sojkaaa chápem to správne, že vy im prerábate nejaký menší dom a vy budete v tom väčšom, kde boli predtým oni? Teda v ich dome? V akom "svojom" budete? Ty si masochistka? Vy ste mali byť už niekde na druhom konci republiky, alebo sveta, alebo vesmíru...

nelinka2009
10. okt 2017

Mne to pride, ze ty si ani ine nezasluzis... Prepac, ale neprides mi ako dospela, samistatna zena... Mne tiez svojra chcela kafrat do svadby, takze sano svadbe dozvedela 2dni pred... Mohla a nemusela prist, bolo nam to jedno... Mala svadba, ale nasa... A byvat u nich??? Moja byvat vo sbohon, znamena kupit, zaplatit na liste vlastnictva ste bapisany ty a muz , platit vsetko od elektriky az po najim... Este mi pre krista povedz na co ti je do takeho zivota dieta? Ved ty sama,si nevyzrete dieta... Kolko ty nas rokov?

evak12
10. okt 2017

@nelinka2009 neprehnala si to?brzdi ....radsej si skontroluj gramatiku

obsadenemeno
10. okt 2017

Jezkovy voci..... to snad ani nie je pravda......