Môže autobusár odmietnuť odviezť cestujúceho?
Ahojte, stala sa mi už viac krát taká situácia že zo školy mi ide autobus ktorý má konečnú až v ďalšom meste - prechádza cez moju dedinu kde stojí na zastávkach.A tento autobusár zakaždým začne po mne doslova jačať že mám ísť na druhý autobus.
Druhý autobus ten ide o 10 min neskoršie ale má konečnú a dedinu ďalej ako ja vystupujem.
Aj keď som pánovi autobusárovy vždy slušne vysvetlila že tých 10 min. mi robí časový sklz aj tak ma stále problém.
Moja otázka preto znie môže ma odmietnuť odviezť?
Za mojich stredoškolských čias, tiež počas špičky keď išlo najviac študentov domov, tak tiež na niektorých spojoch nebrali študentov, ktorí vystupovali v dedinách, ktoré boli prvé a chodilo tam viac autobusov na všetky smery a v tej dedine sa tie autobusy rozchadzali do ďalších dedín. Kopa detí išlo na autobus, vystúpili v prvej dedine a potom bol pomaly prázdny autobus do vzdialenejších dedín. A pritom ďalší autobus do tej prvej - druhej dediny išiel o 5, 10 minút.... A veľakrát sa stalo, že ľudia, ktorí išli do vzdialenejších dedín sa už nepomestili do svojho autobusu a čakali na ďalší spoj o hodinu, lebo šofér zobral ľudí, ktorí vystupovali v dedine, kam chodia ďalšie spoje. Možno podľa zákona, mal šofér brať všetkých, ale z morálneho hľadiska sme my zo vzdialenejších dedín boli radi, že zobral najskôr nás, lebo nám išiel ďalší autobus o hodinu. Ale to bolo pred 20 rokmi, teraz možno autobuse nie sú tak preplnené...
Raz som bola svedkom, ze autobusar zahlasil slecne - ze no kvoli tebe tam zachadzat nebudem - vecerny spoj, ktory musel zajst do dediny, ktora nebola "po ceste" proste musel odbocit z hlavnej a 5 km do dediny, vylozit, a 5 km z dediny spat na hlavnu. Ale ludia v prvych radoch mu hned nalozili, ci je normalny, ze je to normalne pisana trasa a mal by tam ist bez ohladu na to ci tam chce niekto vystupit. 🙄
Ja by som napisala oficialnu staznost na sofera, s nim by som sa vobec nenatahovala.
Ak v cestovnom poriadku nemá spoj stáť na zastávke,kde si želáš,bohužiaľ nenarobíš s tým nič
@olli456 Prepáč, ale prečítala som si to už tretí krát a stále nerozumiem otázke...Nechápem, ČO mu vlastne vadí a PREČO máš ísť iným autobusom ???
Môže ak je preplnený. Ak nie je preplnený nevidím dôvod na odmietnutie
Ak má na tvojej zastávke stáť a neslúži len na vystupovanie musí ti zastaviť a zobrať ťa. Inak pre čudujúce, toto je postihnutie vodičov nejaké na hlavu. Napríklad ak idú 2 spoje naraz často naschvál meškajú,.aby tých 3 ľudí na zastávke nebral on, ale zobral druhý. Pričom keby ide načas, je na konečnej o 5 minút skôr a má dlhší oddych, ale asi zastaviť a 30 sekúnd počkať kým ľudia nastúpia je koniec sveta.

@olli456 povedala by som mu nech ta prestane obtazovat a sikanovat nezmyselnymi recami a nech sa k tebe vobec neozyva okrem toho, ze sa ta opyta kam chces listok a ako budes platit. Ides z bodu A do bodu B, v zmysle cestovneho poriadku. Nic viac ho nema co zaujimat.
Ak nepomoze tak dospeleho. Na mna keby natrafil tak by sa potom klepal len by ta videl stat na zastavke.