Môže manžel šoférovať po konzumácii alkoholu?
Ahojte, chcem sa opýtať na vás názor. Dnes cestujeme lietadlom domov z dovolenky. Na letisku máme auto a vodicak ma iba manžel. Posledne 2 dni na dovolenke dosť popijal v bare, keďže sa zoznámil s viacerými slovákmi, predtym nie. Myslíte si, že keď včera vypil spolu v priebehu celého dňa do 20.00h 2l piva, 8 drinky s Ouzom a 2x tequila sunrise môže dnes večer o 19.00 šoférovať? A pritom ešte vraj dnes ráno o 10tej, keďže mu nebolo najlepšie 0,1 jagermaister a 0,05ouzo. Vraj to potreboval, aby postupne vytriezvel. Čo si myslíte, môže večer o 19.00 šoférovať auto. Ďakujem za Vás názor.
@gelifil veď ešte ani nesedel v aute 🙂
Je to smutne, koľko takých ľudí chodí opitých na aute, ale toto je úplne iný prípad.
@gelifil sme na dovolenke za 8000e, tak pokuta by ma asi trápila najmenej.
Asi najvyšší čas to tu ukončiť. Ďakujem dievčatá za zopár rozumných rád. Pôjdem mu kúpiť pre istotu tester na alkohol. Pekný deň
no konecna, ked nam musis oznamit, ze si na doovlenke za 8000😢😢😢
Preboha ženy, nemoralizujte toľko, autorka píše ze sa mu toto nestáva.. Áno bolo to nezodpovedné, ale raz za čas každý urobí nejakú blbosť. Môj muž takisto nepije často, párkrát do roka a vie sa vtedy ozaj riadne opiť ale je s ním sranda vtedy, tak mi to nevadí, nebudem mu to nikdy vyčítať ak to ostane v takej miere, tiež na dovolenke zvykne popiť viac, cca toľko co za celý zbytok roka😁 ale za to není zlý clovek
A čo sa týka šoférovania, už isto nenafuka, riadne nech sa naje, pospi v lietadle a ak chcete mať pokoj na duši tak sa stavte na pumpe alebo v lekárni a kúpte jednorazový alkoholtester
Čo vám všetkým už načisto šibe? Dobre, včera sa chlap scapkal, nemal, ale tak, jeho hlava. Ráno si hodil ešte na červíka, somár. Soferovat bude dnes večer. Žiaden zostatkovy alkohol mať nebude, teda za predpokladu, že si niečo nehrkne v lietadle. Čo sa alkoholu týka, odsoferuje s prstom v nose. Či nebude po prezurovanej noci a následnom lete unavený, to je iná vec, ale zase 120km nie je taká šialená vzdialenosť, to zvládne. Iná vec by bola, keby včera pil a ráno chcel ísť autom. Tu ide až na druhý deň večer.
@angelous1991 súdiš podľa seba ?
Lebo ja som na poslednej dovolenke ( jún) za dva týždne vypila dve " mochitá" , manžel asi 6 plechovkových pív.
A NIKDY nepijeme ak máme šoférovať.
existuju take stranke na webe, nieco ako alkoholmetr, kde sa da orientacne vypocitat (pohlavie, vaha, mnozstvo a druh alkoholu, cas pitia), ci bude alebo nebude zostatkovy. je to ale len orientacne. ja by som asi tiez nebola stastna, byt na mieste autorky. na odlahcenie, ked stretnem slovakov v zahranici, tak bud mlcim, alebo hovorim inou recou, aby sa mi neprihovarali 🤣🤣🤣
@gelifil a čo je na tom, že stala dovolenka 8000e? Je to každého vec, na čo minie peniaze. Niekto si roky šetrí na auto a my sme po piatich rokoch na prvej dovolenke traja, all inklusive, 3 týždne na najkrajších plážach Cypru.
A ty nemáš vodičák? Veď normálne odšoféruj namiesto neho, keď už je neschopný sa nenapiť pred cestou. A čo sa týka pokuty - ako vodič môže dostať fúkať aj pri najbanálnejšom "ťukesi" a to je potom trochu väčší problém.
@knieza_pribina ja nemám vodičský preukaz
Nikoho nezaujíma koľko stála vaša dovolenka. Správa sa nezodpovedne tak neviem načo ho obhajuješ, chlastal a teraz dufate, že večer nenafuka a keď to niekto napíše na rovinu už je z toho haló. Malo by ťa skôr trápiť či je celkovo schopný jazdy nie či možno nafúka. Ak mu bude zle a narazí budete si trieskať hlavu o stenu.
Najvyšší čas si nejaký zaobstarať 😉
ved prave , ze nic na tom nie je, kolko stoji dovolenka, ocividne si nepochopila😉
Gratulujem...dovolenka za 8 litrov( cena dovolenky neovplyvňuje zdravý rozum) a " dokonalý " manžel sa spráši jak prasa, lebo stretol slovákov.
A áno, nejde o to, či vás zastavia policajti.
Ale o to, či fakt nemá zostatkový alkohol a neovplyvní to, aj ten ranný " klinec" jeho schopnosti...
Veď práve, že nič na tom nie je, že ste na dofči za 8 litrov.
Podstatná je iná vec, nie cena vašej dovolenky.
Tú si spomenula len ty, nikoho to tu nezaujíma.
@maca1984 predpokladám ze keď za deň vypil 4 piva a nejaké tie iné nápoje tak až tam sprasený byt nemohol.. Na chlapa to zase nie ej až tak hrozne veľa si myslím, jasne na bolesť hlavy a ťažké ráno to stačí bohate , ale ved šoférovať bude až dnes večer alebo podvečer, tak neexistuje ze by na fúkal, keď medzitým ubehlo veľa hodín, viackrát jedol, spal
Ak sú niektoré také furie aj v realite, ako sa prezentujú tu na MK, tak ľutujem ich manželov
@lentilka78 pripadám ti ako fúria keď ma označuješ v takomto komente ?
My sme len zodpovední.
A ak vieme, že ďaľší deň nás čaká šoférovanie- nepijeme.
A už vôbec nie preto že " juchú slováci v Turecku"...
A dať si ráno " vyrovnáka" ?
Však ok, už sa stalo
Ja píšem za nás..že takto my nikdy.
@lentilka78 a ešte dodám, dobre si prečítaj ten úvodný príspevok.
Sa nebavíme o 4 pivách
Žena, nevyhovaraj sa na to, že manžel stretol iných Slovákov na dovolenke. Proste máš nezodpovedného chlapa, keď pije večer pred šoférovanie a dokonca si musí dať ešte v ten deň. Ja by som k takému nechutnemu ožranovi do auta nesadla.
Mňa by skôr trápilo to, že ty si ho stále obhajujes, mám pocit, že aj keby bol opitý (čo asi býva keďže na dovolenke si dá), opicu zalieva alkoholom....že je proste alkoholik, pije aj doma všakže? Lebo toto je moc, to nepije chlap len tak na dovolenke zrazu
2 litre piva, 8 drinkov s Ouzom a 2x tequila sunri
@marcellka32 presne
@marcellka32 presne, 10 drinkov je 10 poldecakov, to je pol litra tvrdeho chlastu za vecer... A rano este "na popravku"
@viestta nie za večer, píšem že od ráno 8.00 do 20.00 toľko vypil za jeden den. Medzitým samozrejme jedol, bol ma pláži, pospal atď.
Autorka, aj tak je to pol litra ostreho. Vsak za cely den musel byt ako Brok...
@viestta o 20.15h už spal večer 😀
Autorka, mne je uplne jedno kedy isiel spat. Prechlastal jeden den dovolenky s cudzimi ludmi miesto toho aby sa venoval rodine. Ale ked to tebe nevadi...
@maca1984 ja som napísala ze 4 piva a ďalšie nápoje, nepamätal som si presne koľko a čoho bolo😉 ale pil to počas celého dňa a až na druhý deň o 19.00siel šoférovať preboha
Aj keď si dal ráno toho jagra, 0,1 to určite mu vyprchalo do teraz, šoféruje až teraz
A boli na Cypre nie v Turecku 😉ale to je jedno

@nech si da na letisku ešte kavu a chodte až potom do auta, kupiť tester v lekarni by bolo super, aspoň viete, čo kusite do auta dokupiť.