Môže manžel šoférovať po konzumácii alkoholu?
Ahojte, chcem sa opýtať na vás názor. Dnes cestujeme lietadlom domov z dovolenky. Na letisku máme auto a vodicak ma iba manžel. Posledne 2 dni na dovolenke dosť popijal v bare, keďže sa zoznámil s viacerými slovákmi, predtym nie. Myslíte si, že keď včera vypil spolu v priebehu celého dňa do 20.00h 2l piva, 8 drinky s Ouzom a 2x tequila sunrise môže dnes večer o 19.00 šoférovať? A pritom ešte vraj dnes ráno o 10tej, keďže mu nebolo najlepšie 0,1 jagermaister a 0,05ouzo. Vraj to potreboval, aby postupne vytriezvel. Čo si myslíte, môže večer o 19.00 šoférovať auto. Ďakujem za Vás názor.
@viestta a ty ako vieš ze sa rodine celý deň nevenoval a celý deň presedel s cudzími ľuďmi? 😁Nič také v úvodnom príspevku neni
Pise ze dosť popíjal v bare, ale pochybujem ze tam sedel od rána do večera
@lentilka78 iste, s dietatom na kolenach posedel v bare
@viestta bežne vidím na dovolenkách ze oteckovia, alebo aj maminky si odskočila z plaze k baru, niečo sú dajú a vrátia sa naspat k vode a deťom, ja zase na tom nevidím nič hrozné, veď je na dovolenke, píše ze po 5 rokoch
Keby tam sedel celý deň tak by toho vypil niekoľko násobne viac za ten čas, ale to by asi nedal fyzicky...
@lentilka78 v koncnom dosledku to nic nemeni na veci, ze soferovat ma triezvy, nech robil den pred tym hocico
@lentilka78 aké 4 pivá ?
V príspevku je 2 l
Tj.2 litre piva ! A ostatné drinky.
A Turecko bol len náhodný výber destinácie 🙈
@viestta ale ved on triezvy aj šoféruje, som si istá ze by nenáfúkal nič o tomto čase 🙈🙈🙈
Uuu opat kolko dokonalych zien s muzmi. Zaujmave ze na kazdej dovolenke vidim stale plne bary a chlastat od rana do vecera, duplom ked si ludia nosia este alkohol do kufra 😀 ale tu zrazu nikto nepije a muzi su cele hodiny s rodinou a detmi…
My nepijeme vobec, ale beriem to tak ludia su na dovolenke a ked to nerobia doma tymto stylom tak nech si uziju, jasne nie pod obraz bozi a denne ale raz za cas preco nie.
Autorka muz mohol troska to obmedzit, ked vie ze bude soferovat, poriadne by som sa najedla, podla mna nenafuka, no ale tak ostota to nie je. Moji kolegovci maju take spalovanie ze po tazkej noci su ok a dreger ukaze 0, ale niektori teda maju aj trening.
Drzim palce
@maca1984 a ty nevieš počítať? 2lpiva sú 4 bežné pivá, či sa mýlim?
@lentilka78 to je jedno, už len to že vedel že bude musieť šoférovať, keďže žena nemá vodicak a aj tak vlastne celý deň prepil plus dal si ešte v ten deň. Veľmi zodpovedný prístup.
@lalilla presne ako píšeš, niektoré sa tu tvária akých bezchybnych manželov majú a kdekoľvek na dovolenke sme boli tak boli plné bary ľudí, stačí mi otvoriť len fb a vidím fotky a príbehy ľudí z dovoleniek a pomaly všade sú nejaké drinky, ja osobne pijem len výnimočne, môj muž tiež, ale keď si niekto dopraje na dovolenke tak nič zlé na tom nevidím, aj ja si vtedy doprajem a nepotrebujem ani to aby mi bol muž 24 hodín denne na dovolenke zavesený na krku, kľudne nech si ide niečo zobrať keď ma chut
Mal sa trosku obmedziť, ale tak asi to v pripitom stave zlahcoval... Stalo sa, bohužiaľ, netreba zas z toho robiť tragédiu ani to prežívať tak ako to prežívajú tu na fóre niektoré s tými bezchybnými muzmi
@lentilka78 2 l piva znamená 2 litre piva, všade.
A plus tie jeho ďalšie drinky, ranné vyrovnávaky nič ?
@maca1984 ja som reagovala na to ze si sa čudovala kde som zobrala ze vypil 4 piva, tak som ti to argumentovala ze 2 l sú 4 piva
@lentilka78 2 litre piva moze byt aj skoro 7 tretinkovych piv.
@lentilka78 dobre, tešilo ma.
Obhajuj to...
@lentilka78 tak ja čo sa týka alkoholu za volantom mám urcite dokonalého muža 🙂 či pre teba je normalne že si niekto sadne za volant keď v ten deň si musel dať ,,vyrovnávaka”? A ešte je tam žena ďalšia bez rozumu, ktorá si sadne k nemu aj s dieťaťom? Tak toto u nás absolútne neexistuje. Dovolenka je jedna vec, ale zdravý rozum druhá.
Tato diskusia je ucebnicovym prikladom, ako na Slovensku vnimame alkohol a preco s nim mame ako narod taky problem. Pit takto den pred cestou, ked viem, ze budem na druhy den soferovat, nie je normalne. Ani pit nasledujuce rano ,na vytriezvenie'.
“ A pritom ešte vraj dnes ráno o 10tej, keďže mu nebolo najlepšie 0,1 jagermaister a 0,05ouzo. Vraj to potreboval, aby postupne vytriezvel.”
Prosim? Na to, aby vytriezvel, si dal este viac alkoholu? A to ako funguje? 🙂 Slovaci su ozaj narod alkoholikov, ked su schopni obhajovat pitie panakov o 10 doobeda…
Mimochodom, na bolest hlavy by fungoval lepsie Ibalgin 😉
@lentilka78 pijete aj počas dovolenky alebo je vhodné sa strieskat až posledný deň a v deň odletu si vyrovnať hladinku je ok ?
@cacianka my konkrétne sme sa nikdy s manželom nestrieskali😉to sa mi stalo asi v 17 prvý a posledný krát
Ale počas dovolenky si doprajeme aj drink, nic zle na tom nevidím, počas roka nepijeme takmer vôbec, ak nerátam keď si dáme malé, občas veľké pivo niekde na terase počas leta, párkrát za celé leto, pripadne pohár vina v zime keď chceme pekný vecer, často sa nám stáva že otvoríme fľašu vína a mame ju otvorenú v chladničke veeeeelmi dlho, až sa nakoniec vyleje skysnute
A vždy na konci dovolenky už si dávame pozor práve kvôli šoférovaniu, ale stalo sa mam ze sme boli v chorvátsku a šla brutálna búrka, tak sme nakoniec odchádzali asi 20 hodín skôr ako bolo plánované a zháňali sme pre istotu dreger, až sme našli náhodne pri plazi hliadku slovenských policajtov a poprosili sme ich ci by nedali manželovi fúkať, aby sme si boli istí ze môžme vyraziť, zasmiali sa ze sa im to stava pravidelne a fukol o 12tej na obed 0,0 a to veru deň predtým bol na tom biedne keďže oslavoval narodeniny
@lentilka78 spomínaš úplne opačnú situáciu.
Ani ja ani iné ženy nespochybňujeme, že dať si drink , doma či na dovolenke je fuuuuj. Ale tento ujo sa držal celý čas, a akurát v posledný deň si dal riadne do nosa a na druhý deň mu bolo zle, tak si dal na bobenko ešte 2 frťany 🤦.
Takto vyvádza normálny chlap zodpovedny šofér ?!
Celý pobyt nestretol ani jednu slovenskú nohu ?
V deň odletu a šoférovania sa musel napraviť 2 frťany ?! Aspirín a ľadový obklad mu nič nehovorí ?
Hlavná otázka je či nafúka.
PS.my nepijem vôbec, ani doma ani vonku, vieme sa zabaviť aj bez alka, a je fuk, či stretneme Slováka alebo yetyho
@lentilka78 ved stat sa môže, ale tu sa nestalo. Tu sa proste ožran pozabudol.
@lentilka78 ano a potom si akosi nevsimnu, ze maju na starosti aj dieta, kedze zmysly maju otupene, a hystericky ho po plazi zacnu hladat, vrieskat, nadavat jeden na druheho, pripadne zalarmovat zachranne zlozky....ako som bola prave svedkom
@lentilka78 ty sama sebe protirecis v tom, co pises, ale pri svojje dokonalosti to asi nevnimas😉😉😉
Tak tu môžme vidieť, že muž je dokonalý napriek tomu, že pije (nehovor mi že doma nepije keď toľko stiahol+ráno na dorovnanie??? Wtf?), zenuska si to bude obhajovať, veď to je okeej...nie nie je
A tvoj muž je pijan, a je úplne jedno či na dovolenke za 8000 (btw.to nikoho nezaujíma), alebo na vlastnom dvore doma...
@marcellka32 presne moja rec....inak uplne prva vec, co mi napadla, ked som precitala prispevok ze ALKOHOLIK...to netrenovany, navyse v tom teple 35+, neda

😂😂😂 keby len pokuta,ale automaticky mu beru vodicak. Tam ti nepomoze,ked povies policajtovi,ze ides z dovolenky za 8tisic €