icon

Môže sa počas sviatku pracovať na dvore?

31. aug 2023

Môže sa zajtra pracovať na dvore ? Napr. Kosenie travnika

janko77
31. aug 2023

@mizoko cirkevný prikázaný sviatok sa máš zdržiavať práce čiže isto by som nekosila a teda u nás na a dedine to tak aj je,vtedy fakt vidno že je sviatok ľudia oddychujú, idú na svätú omšu nepočuť žiadny buchot, kosačky...🙂

fallon1
Odpoveď bola odstránená
h2
31. aug 2023

@fallon1 Nepríde mi tá otázka až tak od veci, vzhľadom k tomu, že existuje zákon, zakazujúci vykonávať hlučné činnosti v čase od 22:00 do 6:00, čiže v čase nočného pokoja. Vidieť, že si na koníku nový. Tu sa aj oooveľa absurdnejšie veci niektoré pýtajú.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
simona20201309
31. aug 2023

@lucia13022023 ved aj rezne sa klepu v nedeľu ráno 😅 to je v pohode. Ale ak bývaš v dome, naozaj je skvelé užiť si to ticho keď relaxujes v záhrade. Kedy si máš užiť tu záhradu, keď ti každý boha deň hučí kosacka alebo pila u suseda?
U nás je tu v nedeľu naozaj vždy ticho. Aj cez sviatky. Dá sa robiť aj iná práca okolo domu, ktorá susedov neruší (to prekladanie dreva je tiež v pohode)
Ide o vzájomný rešpekt. Ôk, že je to tvoj dom a tvoja záhrada, tak ma nezaujíma že niekto chce naozaj zrelaxovat?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
mizoko
31. aug 2023

@simca06022011 ale pri muzovi sa az pristavili ze ako si to dovoluje v nedelu pracovat 😂 mne je to smiesne ale ono je to uz niekedy fakt otravne ked stale niekto pizuka, ze co si to dovolujes pocas nedele alebo cirkevnych sviatkov pracovat 🥴🤦‍♀️😂

fallon1
Odpoveď bola odstránená
vieronika14
31. aug 2023

Moze

h2
31. aug 2023

@fallon1 Nekosí s ručnou kosou. S tou sa nekosí trávnik na dvore, ale lúka s vysokou trávou na seno na zimu pre zvieratá. To nevieš???

miskakyska
31. aug 2023

@lonely66 už tu pár dní skáče do ľudí...treba nahlasovať a nevšímať si ho /ju

petra92
31. aug 2023

A kto by ti akože zakázal? My sme ateisti, aj cirkevné sviatky máme na háku rovnako ako štátne. Robíme vtedy keď je čas a nie kedy "káže" kalendár. A susedia sú mi ukradnutí rovnako, keď ich nezaujíma, že robia hluk v bežné dni v noci, ja budem cez sviatky a môžu mi vyskočiť 🤷‍♀️

mizoko
31. aug 2023

@janko77 a to prikazuje kto? 🥴 neviem o ziadnom takom zakone co by to prikazoval. ak taky je prosim napis to sem, seriozne ma to zaujima

sara07
31. aug 2023

môže čo by sa nebolo - úplne všetko - za mna by mali byt okresané cirkevné sviatky je ich zbytočne vela ... zase tak šialene krestanská krajina nie sme, len tu máme dost ukričanu ubliženu skupinu s dlhými prstami do politiky
a ak bude mať niekto problém , pošli niekam ...
ano slovensko je také že napr na velku noc udajne nemôže byt prádlo na šnure a cez vianoce ako komplet 24-26 sa vôbec nemôže vysavat a vynašat smeti .. po prvom predýchaní som susedky s usmevom vyprevadila , že zazerajú ..

fallon1
Odpoveď bola odstránená
sara07
31. aug 2023

@mizoko nech povie že nech pridu v sobotu pomôct a on sa kludne v nedelu potom vyvali v klude na lehátko

fallon1
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
mizoko
31. aug 2023

@sara07 😂 to je dobry napad, nabuduce to navrhnem 😁

fallon1
Odpoveď bola odstránená
h2
31. aug 2023

@fallon1 Chcela by som ťa vidieť, ako kosou kosíš trávnik na dvore, okolo záhonov a stromov, pán premúdrelý. Držal si niekedy v živote kosu v ruke?

mizoko
31. aug 2023

@sara07 vidim, ze si rozumieme 😁 u nas na dedine je furt dajaky sviatok, ved to by sme nikdy nic neurobili 😜 sme asi jedini ateisti v dedine takze taky trn v pate zjavne

sara07
31. aug 2023

@janko77 a prečo by som sa mala zdržiavat určitých prác cez ich cirkevný sviatok , ked cirkev sa nezdrživa a nie je ochotná rešpektovat moje sukromie, môj názor na interupciu
som ochotna ich rešpektovat ale ked začnu aspon trocha oni rešpektovat aj iny svet

fallon1
Odpoveď bola odstránená
sara07
31. aug 2023

@mizoko neriešim ked moc doskakuju spytam sa ich či skutočne dokazali na 90% aspon jeden den čestne žiť podla 10 prikazaní 😂

lucia13022023
31. aug 2023

@mizoko ja som len mixovala polievku. Trvalo to asi 30 sekúnd 😁 a práve ved aj rezne sa klepu.. Ako v dome som nebyvala nikdy čiže neviem posúdiť ale v činžiaku by sme mali chápať ze tu nežijeme sami.. Ale to je o inom 😁

h2
31. aug 2023

@fallon1 Autorka sa pýta na kosenie trávnika na dvore. Ten si ja nepredstavujem, ako 20 hektárovú lúku s vysokou trávou. By si sa čudoval, ale ja viem kosiť kosou, aj mám jednu doma. Až na to, že ju nepoužívam. Lebo nemám kde, hoci mám aj dvor, aj trávnik.

fallon1
Odpoveď bola odstránená
mizoko
31. aug 2023

@lucia13022023 tak mne vadi ked si tu robia cirkevne procesie na verejnom priestranstve a hulakaju mi pred domom cez mikrofon a siria svoje "pravdy" a moje dieta sa na to musi pozerat a pocuvat to 😏 pokial viem, na to ma byt kostol, nie ulica. ale to sa asi za hluk nepovazuje

tiezjedna
31. aug 2023

@zic ak VZN nemá oporu v zákone, tak je neplatné. A teda fakt neviem o zákone, ktorý by upravoval robenie/nerobenie cez sviatky, je jedno aké. Je upravený len nočný pokoj, tým to hasne.