Môže sa počas sviatku pracovať na dvore?
Môže sa zajtra pracovať na dvore ? Napr. Kosenie travnika
@lucia13022023 ved aj rezne sa klepu v nedeľu ráno 😅 to je v pohode. Ale ak bývaš v dome, naozaj je skvelé užiť si to ticho keď relaxujes v záhrade. Kedy si máš užiť tu záhradu, keď ti každý boha deň hučí kosacka alebo pila u suseda?
U nás je tu v nedeľu naozaj vždy ticho. Aj cez sviatky. Dá sa robiť aj iná práca okolo domu, ktorá susedov neruší (to prekladanie dreva je tiež v pohode)
Ide o vzájomný rešpekt. Ôk, že je to tvoj dom a tvoja záhrada, tak ma nezaujíma že niekto chce naozaj zrelaxovat?
@simca06022011 ale pri muzovi sa az pristavili ze ako si to dovoluje v nedelu pracovat 😂 mne je to smiesne ale ono je to uz niekedy fakt otravne ked stale niekto pizuka, ze co si to dovolujes pocas nedele alebo cirkevnych sviatkov pracovat 🥴🤦♀️😂
Moze
@lonely66 už tu pár dní skáče do ľudí...treba nahlasovať a nevšímať si ho /ju
A kto by ti akože zakázal? My sme ateisti, aj cirkevné sviatky máme na háku rovnako ako štátne. Robíme vtedy keď je čas a nie kedy "káže" kalendár. A susedia sú mi ukradnutí rovnako, keď ich nezaujíma, že robia hluk v bežné dni v noci, ja budem cez sviatky a môžu mi vyskočiť 🤷♀️
môže čo by sa nebolo - úplne všetko - za mna by mali byt okresané cirkevné sviatky je ich zbytočne vela ... zase tak šialene krestanská krajina nie sme, len tu máme dost ukričanu ubliženu skupinu s dlhými prstami do politiky
a ak bude mať niekto problém , pošli niekam ...
ano slovensko je také že napr na velku noc udajne nemôže byt prádlo na šnure a cez vianoce ako komplet 24-26 sa vôbec nemôže vysavat a vynašat smeti .. po prvom predýchaní som susedky s usmevom vyprevadila , že zazerajú ..
@mizoko ja som len mixovala polievku. Trvalo to asi 30 sekúnd 😁 a práve ved aj rezne sa klepu.. Ako v dome som nebyvala nikdy čiže neviem posúdiť ale v činžiaku by sme mali chápať ze tu nežijeme sami.. Ale to je o inom 😁
@lucia13022023 tak mne vadi ked si tu robia cirkevne procesie na verejnom priestranstve a hulakaju mi pred domom cez mikrofon a siria svoje "pravdy" a moje dieta sa na to musi pozerat a pocuvat to 😏 pokial viem, na to ma byt kostol, nie ulica. ale to sa asi za hluk nepovazuje

@mizoko cirkevný prikázaný sviatok sa máš zdržiavať práce čiže isto by som nekosila a teda u nás na a dedine to tak aj je,vtedy fakt vidno že je sviatok ľudia oddychujú, idú na svätú omšu nepočuť žiadny buchot, kosačky...🙂