icon

Môže sestrička vojsť do mužskej izby bez klopania?

1. dec 2024

A opačne. Co ak by sa pacient prezliekal? Vam.by to vadilo? Ja som.zazila ze sme sa prezliekali so spolubyvajucou a vtrhol nam tam neviem ako ho nazvat proste muz ktory robi sestričku...
Ja osobne kebyze robim sestru urcite by som.nebola zvedava na muzsku ,,pychu" a zaklopala by som. Hovorim o sebestacnych pacientoch, ktory chodia na wecko, sami sa prezlečú

Strana
z4
abbey1
2. dec 2024

@sono2 A vies, že zažila? Zaklopala dr, vošla dnu, spýtala sa, či môže, alebo má prísť neskôr. Zažila som, že pred vyšetrením dr podišiel ku mne, podal mi ruku, predstavil sa. Predstavil mi pracovníka v zacviku, spýtal sa, či s tým nemám problém.

sono2
2. dec 2024

@abbey1 tak to je normálne, že ti predstaví dr niekoho kto mu bude asistovať, alebo je v zäcviku?
Veď ok, už vidím sestričky, ktoré chodia do izieb ako si to načasuju pacienti. Ja si to neviem v praxi predstaviť a vôbec nie na psychiatrii. Neviem čo také môžem mať na práci v nemocnici, aby sa mi musel doktor a dr prispôsobovať.

jarmilaj
2. dec 2024

@sono2 Klop,klop, tu doktor, môžem vojsť? Nie. Telefonujem. Príďte neskôr🤭

sono2
2. dec 2024

@jarmilaj možno tak na súkromnej klinike, kde majú pár pacientov a sú vyložene od nich závislí

vevesh
3. dec 2024

@sono2 napriklad konzultaciu s inym odbornikom alebo si prave v sprche alebo v bufete? A ano, lekar sam odisiel z izby, lebo som mala surny telefonat zo skoly kvoli dietatu, vratil sa o 10 minut-vsak mu z tej izby neuteciem.... 🤷‍♀️ Normalne to funguje, kedze doktor nema terminovnik na pacientov-preskoci jednu-dve izby, vrati sa o 15 minut alebo o hodinu, ked ho odvolaju kvoli pohotovosti. Ja nechapem, ze vsade to vie fungovat, len na slovensku nie...

vevesh
3. dec 2024

@jarmilaj ja som normalne odmietla zaucovanie pri porode -ako pacient mas aj urcite prava, a ano, aj lekar prisiel neskor, ked mi to nevyhovovalo -to je dost normalne v zahranici a absolutne nikto sa nad tym nepozastavuje. A potom sa cudujeme, preco to u nas takto vyzera- ked lekari nemaju respekt pred pacientami, tak ti budu este agresivnejsi (skrz chorobu, nepohodu)- a to je to, co sa deje na sk...

deniseee
3. dec 2024

Vseobecne by mala byt zachovavana intimita a sukromie kazdeho pacienta, nech je na akomkolvek oddeleni. Tak ako je neeticke ludi oslovovat podla ich diagnoz, napriklad zacat na chodbe vykrikovat: No podte dnu vy s tou hnisavou ranou... tak je neeticke pre mna vojst takto k niekomu do izby. Mam zazity slovensky system, mam zazity zahranicny system, mam zazitu aj sukromnu sferu /nie psychiatriu/. V statnej sfere na SK mozem povedat, ze vsetko je o tom, na koho natrafite. Kym pre jednu osobu nie ste viac ako cislo ci kus masa a jej je jedno, co nemate alebo mate na sebe, a vleti k vam kedykolvek, ina vo vas vidi cloveka, a tak sa k vam aj sprava a mysli aj na vase pocity. A to by obzvlast na psychiatrii asi mali. V sukromnej sfere musim povedat, ze sestricky ani lekar si ani len nedovolili vojst do izby bez zaklopania a bez opytania, ci mozu vstupit. Ani primar si to nedovolil, ani v case vizity. Sok som zazila v zahranici v klasickej velkej statnej nemocnici, kde som sice bola samoplatcom, ale inak uplne beznym a nicim vynimocnym pacientom. Ked som si sadla do cakarne, vysla sestricka a spytala sa ma, ci si dam nieco na pitie a ci mi spravi caj alebo donesie nieco ine. Pozerala som na nu ako na zjavenie. Islo o naozaj velku statnu nemocnicu, nic sukromne. A sukromne v zahranici? Tak tam tiez klopu a tiez bola normalna taka starostlivost, z ktorej sa tu mnohe vysmievaju. Ale poznala som slovenskeho lekara, ktory pred vela rokmi presiel do zahranicia a bola som prave u neho a sam priznal, ze z manierov u nas ho tam museli najprv prevychovat, ze dnes sa na veci pozera inak.

abbey1
3. dec 2024

@sono2 Napr ti dieťa spí a lekár je tak slušný, že sám navrhne, že príde neskor a dieťa budiť nebude. Že si ty nevidela, nezažila, neznamená, že neexistuje.

abbey1
3. dec 2024

@sono2 A nie, nič z toho nebolo na súkromnej klinike.

sono2
3. dec 2024

@abbey1 miešaš oddelenia.
Bavíme sa o psychiatrii a zažila som, nežijem totiž na sk.

Strana
z4